23 Nov
Szakítás után újrakezdés 3 pontja

A szakítás után való újrakezdésnek egyik sarkalatos pontja az, hogy hogyan viszonyulsz az exedhez. Te szakítottál vele vagy ő szakított veled? Egyáltalán nem mindegy. Míg az előbbi esetben a lelkiismereteddel kell megküzdened és a benned lévő kételyekkel, hogy vajon jól döntöttél-e, addig az utóbbi esetben a padlóról kell összeszedned darabjaira hullott önbecsülésedet, és újra fel kell építened az önbizalmad, hogy megint ragyoghass.

Szakítás után újrakezdés 1. – vigyázz, hogyan gondolsz az exedre!

Sokszor magunk sem tudjuk, hogyan könnyebb a szakítás után újrakezdés – rágjuk végig magunkat újra és újra a párkapcsolati hibákon, vagy soha többé ne gondoljunk és ne nézzünk vissza a múltba? Az egyik online tanfolyamosom is ezekkel a kételyekkel küzd, amint írja:

“Most az a jobb, ha elterelem a gondolatokat? Vagy hagyjam, hadd jöjjenek elő belőlem? Nagyon szeretnék már túl lenni rajta (lehet, pont ez a baj). Mi a javaslatod? Csináljam a gyakorlatokat tovább? Vagy van valami ötleted az ex elfelejtésére?”

Gondolhatsz az exedre, de ne vidd túlzásba és ne kövesd el azt a hibát, hogy démonizálod őt. Főleg, ha bennünket dobtak ki, hajlamosak vagyunk a másikat a lehető legrosszabb színben feltüntetni. “Az a szemét, aljas, hazug”… – mindenki be tudja fejezni a mondatot, igaz? Emberek szabályosan trenírozzák magukat arra, hogy gyűlöljék a másikat és hogy bármikor is szóba kerül az ex neve társaságban, fennhangon szidják akár órákig.

Szakítás után újrakezdés - ő volt az exed?

Szakítás után újrakezdés – ő volt az exed?

Sajnos azonban a szerelem ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny. Hiába gondolod, hogy már szabad vagy és kész az újrakezdésre a szakítás után, ha tele vagy gyűlölettel (keverve némi vágyakozásával) az exed irányában. Ez a kis halálos keverék a legújabb kapcsolatodban bármikor felrobbanhat és tönkre teheti azt!

 

[feature_box style=”32″ title=”Gyorsseg%C3%A9ly%20Szak%C3%ADt%C3%A1s%20Ut%C3%A1n%20-%20ingyenes%20leck%C3%A9k%20a%20gyors%20fel%C3%A9p%C3%BCl%C3%A9s%C3%A9rt” alignment=”center”]Ki vagy borulva a szakítástól?
Szeretnél minél hamarabb meggyógyulni és újrakezdeni?
Társkereső coachként összeállítottam Neked a legfontosabb
első lépéseket az újrakezdés felé. Ki ne hagyd ezeket a leckéket!

Kattints ide az ingyenes Gyorssegély Szakítás Után leckékért! >>>

[/feature_box]

A másik nagy hiba a fentiek ellenkezője, azaz amikor elkezded isteníteni az exedet. Ez a másik véglet – próbálj összeírni egy listát arról, hogy mik voltak az adott kapcsolat hibái és buktatói. Egyet garantálok: biztosan nem volt az exed tökéletes és az egyetlen férfiú vagy nő a földkerekségen, aki számodra megfelel!

Szakítás után újrakezdés 2 – értékeld át a dolgokat!

A szakítás után újrakezdés záloga az, hogy képes vagy-e önmagadat újra felépíteni, képes vagy-e újratervezni. Szakítás után padlón van az önbizalmad, és bárki hibája is volt az egész, mindenképpen kudarcként fogod átélni a kapcsolat végét.  Sokan beleesnek ilyenkor abba a hibába, hogy nem csupán a kapcsolat végét fogják fel kudarcnak szakítás után, hanem saját magukat is – kvázi a teljes személyiségüket elítélik a történtekért.

Ez sokszor öngyűlöletbe vagy önsajnálatba torkollik, ami természetesen szintén megakadályozza az újrakezdést szakítás után. Amíg az ember sajnáltatja magát, nem lesz képes normális párkapcsolatot kialakítani. Ezeken a viharos érzelmeken túl kell lenned, fel kell dolgoznod őket és újra felépítened magad, ha máshogy nem megy, akkor “külső” segítséggel – online tanfolyammal, vagy esetleg egy támogató csoporttal.

Ne sajnáld magad (annyira)!

Ne sajnáld magad (annyira)!

Szakítás után újrakezdés 3 – felejtsd el az őrültségeket!

Amikor szakított velem az akkori párom, teljesen meg voltam őrülve. Minden reggel úgy mentem a munkahelyemre biciklivel, hogy arra gondoltam, mi lenne, ha átszáguldanék a piroson – a hatsávos úttesten? Vannak, akik szakítás után inni kezdenek, mások tucatszámra hurcolják haza az egyéjszakás kalandokat, van, aki felszed tíz kilót a nassolástól, mások leskelődnek az ex után.

Akárhogy is van, a fájdalom mindenképpen őrültségekre késztet, de próbálj meg észnél maradni! Úgyis Te fogod megbánni a hülyeségeket, neked kell majd a balesetin ücsörögnöd, fogyókúráznod vagy elvonóra menned, szóval semmi értelme az egésznek. Saját magad károsítása helyett inkább kezdj el építkezni. Önfejlesztés, sport, baráti kapcsolatok újra felfedezése, kirándulások és egyéb szelíd elfoglaltságok – ezek visznek közelebb a szakítás után újrakezdéshez!

[feature_box style=”32″ title=”Gyorsseg%C3%A9ly%20Szak%C3%ADt%C3%A1s%20Ut%C3%A1n%20-%20ingyenes%20leck%C3%A9k%20a%20gyors%20fel%C3%A9p%C3%BCl%C3%A9s%C3%A9rt” alignment=”center”]Ki vagy borulva a szakítástól?
Szeretnél minél hamarabb meggyógyulni és újrakezdeni?
Társkereső coachként összeállítottam Neked a legfontosabb
első lépéseket az újrakezdés felé. Ki ne hagyd ezeket a leckéket!

Kattints ide az ingyenes Gyorssegély Szakítás Után leckékért! >>>

[/feature_box]

9 Comments

  1. Pingback: Társkeresés 50 felett - 7 aranyszabály | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.