27 Aug

A nők sokkal inkább szenvednek önbizalomhiányban, mint a férfiak. Ez derült ki egy nürnbergi friss tanulmányból, amely ugyan a német nőkre vonatkozott, de úgy vélem, tanulságos itt, Magyarországon is.

A kutatás szerint a német nők ötöde, a férfiaknak pedig a hetede nem hisz magában. Félnek a kudarctól, a kritikától és nincsenek megelégedve az alakjukkal sem. Hiába érnek el sikereket, nem érzik magukat sikeresnek. Sokszor már-már betegesen aggódnak azon, hogy mások mit fognak róluk mondani. A német nők 33%-a nem tudja kezelni a kritikát, és teljesen lesújtja bármiféle bírálat. Ugyanez a férfiaknak 23%-ra jellemző. (forrás: Mixonline)

A fenti arányok és százalékok Európa legtöbb országában megállják a helyüket.

És hogy mi köze mindennek a sikeres társkereséshez? Igen, eltaláltad: a sikeres társkeresés egyik legfontosabb eleme, leglényegesebb hozzávalója az önbizalom.

Hiszen mivel is kell megküzdeni a társkeresési folyamat során?

Először is, a kudarcokkal. Nem jelöl vissza, nem ír vissza, nem hív fel az első randi után, elmarad a második találkozó.
Másodszor, a kritikákkal is meg kell küzdeni. “Nem illünk össze”, “Nem ilyet képzelek magam mellé”, “Kicsit túl nagydarab vagy nekem” és társaik.
Harmadszor pedig (és ez a legnehezebb), saját magunkkal: “öreg vagyok”, “kövér vagyok”, “csúnya vagyok”.
A kutatás szerint teháta nők 20%-a küzd a fentiekkel. (Szerintem még ennél is több, legalábbis ha összeszámolom az önbizalomhiányos nőket a baráti körömből).

Te vajon benne vagy ebben a 20%-ban?

Te is szenvedsz a fentiektől? Ha igen, akkor szeptember 30-án megpróbálunk változtatni ezen! A Társkereső Műhelyen ezúttal egy igazi hősnővel, a Hősnők.hu portál alapítójával, női időgazdálkodás és célkitűzés könyvek szerzőjével a társkeresést övező félelmekről, de méginkább az önbizalomfejlesztés lehetőségeiről és módjairól beszélgetünk.

Ha még nem olvastad volna és társkereső vagy, Neked írtam a “Társkeresés indul!” ingyenes leckéit – ezeket itt kérheted.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.