27 Dec
2010 online társkereső statisztikái

Milyen volt 2010 társkereső szemmel? Lássuk a kőkemény számokat!

Felhasználók száma 2010

A Mashable szerint 2010-ben az USA-ban 40 millióan használtak online társkereső szolgáltatásokat.

Kínában ugyanez a szám 140 millió, míg Indiában 15 millió.

A legnépszerűbb online társkeresők jelenleg az eHarmony és a Match.com. Utóbbi 15 millió taggal, előbbi 20 millió taggal büszkélkedhet. Magyarországon a jelenlegi legnagyobb online társkereső a Randivonal.hu, amely saját bevallása szerint túl van az egymilliomodik regisztrálón.

Több nő keres online társat, mint férfi

A statisztikák alapján világszerte több férfi használ online társkeresőket, mint nő, a férfiak aránya kicsivel magasabb, mint 52%. Magyarországon a gemius/Ipsos audience felmérése szerint a férfi felhasználók aránya ennél is magasabb, 60%. Idehaza egy átlagos napon 80.000 társkereső lép be valamelyik oldalra, havonta 540.000-en. Érdekes módon felül vannak reprezentálva köztük az alacsonyabb iskolai végzettségűek és a községben élők. Azok használják viszont intenzíven a társkeresőket, akik magasabb iskolai végzettségűek.

Az idősebbek is online keresnek

Havonta az átlagos felhasználó 1 órát tölt a gép előtt, a fiatalok csupán 40 percet, míg az idősebbek (55 felett) kétszer ennyi időt töltenek a nézelődéssel. A világ átlag 22 perc.

Az USA-ban az átlagos felhasználói életkor meglepő módon 48 év, de idehaza is egyre több idősebb ember keres online társat.

Az USA-ban a felmérések szerint a nők átlagban az életkorukat, súlyukat illetően füllentenek, míg a férfiak a korukat, magasságukat és jövedelmüket illetően. Ezt a Társkereső Kalauz olvasói beszámolói is alátámasztják.

3-ból egy nő az első randin lefekszik partnerével, 5-ből 4 mindenféle védekezés nélkül. És egy utolsó érdekes statisztika: a házasságig vezető út offline ismerkedés esetében 42 hónap, míg online ismerkedés esetén 18 hónap átlagban.

Ha nem csak statisztikailag vagy kíváncsi a társkeresésre, hanem a gyakorlatban is szeretnéd művelni, csak nem tudod, hogyan, tudok segíteni! >>>

2 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.