18 Jul

Szóval itt vagy, és társat keresel 50 felett. “Egyáltalán” – gondolkozol – “lehetséges a társkeresés 50 felett?” Megnyugtatlak: igen. “Munkásságom” során rengeteg 50 feletti társkereső sikersztorit olvastam már, tehát van remény. Míg alig fél évszázada furcsán néztek volna rád, hogy ebben a korban szeretnél társat találni magadnak, addig manapság a rengeteg válás illetve a magasabb átlagéletkor miatt ez teljesen természetes. Az online társkeresőkön az egyik leggyorsabban növő közösség épp az érettebb korban lévő, 50 feletti társkeresőké. Lássuk, hogyan kezdj neki:

Először is, ha nem nagyon randiztál, mert hosszú házasságot tudhatsz magad mögött, kicsit le kell porolnod a készségeidet. Erre valók tanfolyamaim, illetve a Társkereső Műhelyek. Szedd össze magad, dolgozd fel az előző kapcsolataidat és a szakításokat. Felejtsd el, hogy szégyenletes dolog és “ciki” a társkeresés 50 felett! Rengeteg hozzád hasonló sorstársad van, aki hasonló helyzetben van, mint te. Készülj fel, hogy aktívan elkezdesz foglalkozni a társkereséssel, kipróbálod az online társkeresést is, levelezni fogsz jelöltekkel és randizni. Bizony, 50 felett már sokkal több erőfeszítést kell tenned társkeresés terén, mint mondjuk 20 évesen!

Hogy picit könnyebb legyen a helyzet, íme 7 aranyszabály, amelyet követhetsz.

Társkeresés 50 felett – 7 aranyszabály

Társkeresés 50 felett aranyszabály 1: Tájékozódj!

Először is olvass utána a dolgoknak – főleg ha teljesen új számodra a társkeresés világa. Itt, a Társkereső Kalauzon is rengeteg infót találsz, de vannak specifikus, 50 felettieknek szóló oldalak, mint a kezcsok.hu, vagy az otvenentul.hu, de a Szabad Vagyok Társkeresőjében is találsz korban hozzád illő társkeresőket. Ismerkedj meg az online társkereséssel is és a külfönféle internetes kommunikációs eszközökkel, például ilyen a Skype, az msn. Regisztráld be magad a közösségi oldalakra is, barátokra találhatsz a Facebookon, vagy az iwiwen is.

Társkeresés 50 felett aranyszabály 2. Építs ki támogató hátteret!

Ha az ismerőseidnek nem szívesen beszélsz arról, hogy társkeresésre adtad a fejed, akkor is mindenképpen fontos, hogy legyen mögötted egy támogató háttér. Olyanok, akikkel meg lehet beszélni a problémákat, akik lelket öntenek beléd, ha elcsüggedsz és akiknek el lehet újságolni a randik kimenetelét. Első lépésként már az is nagyszerű hogy itt vagy, ha megnézed, a Kalauz cikkei mögött rengeteg hozzászóló osztja meg a tapasztalatait egymással és biztatja a többieket. A Társkereső Műhelyeken is kialakultak már barátságok, de a különféle rendezvényeken is lehet ismerkedni a “sorstársakkal”.

Társkeresés 50 felett aranyszabály 3. Hozd ki magadból a legjobbat!

Ha már társkeresésre adod a fejed, akkor hozd ki magadból a legjobbat! Vásárolj magadnak egy-két jó ruhát, amiben jól nézel ki, készíts/készíttess pár előnyös képet, kezdj el tornázni ha eddig nem tetted volna, és nézd át még egyszer az adatlapodat, és tegyél meg mindent azért, hogy a lehető legjobb színben tűnj fel a társkereső oldalakon.

Társkeresés 50 felett aranyszabály 4. Legyél tisztában az elvárásaiddal!

Már kinőttél a lányregényekből, de attól még lehetnek elvárásaid. Készíts egy listát arról, hogy mit is vársz leendő párodtól. Utána nézd végig egyenként a pontokat, és ami irreális elvárás, azokat húzd ki. Legyél nyitott olyan jelöltekre is, akik eddig kiestek a látókörödből – például alacsonyabbak, mint Te, vagy fiatalabbak.

Társkeresés 50 felett? Érezd jól magad!

Társkeresés 50 felett aranyszabály 5. Ne vedd túl komolyan a dolgokat!

Társkeresés 50 felett? Csak nyugodtan! Ne vedd a szívedre a visszautasításokat, próbáld lazán venni a dolgokat. Ne legyél online rögtön szerelmes, és főleg ne dőlj be a különféle szélhámosoknak. Honnan tudhatod, hogy nem jössz be a másiknak? Nagyon egyszerű: megmondja, hogy nem jössz be neki. Azt mondja, hogy még nincs felkészülve egy kapcsolatra. Nem ölel meg, és nem csókol meg búcsúzáskor. Nem hív fel. Egyszerű, nem?

Társkeresés 50 felett aranyszabály 6. Figyelj oda a biztonságra!

50 felett is biztonságosan szabad csak társat keresni! Ha még abszolút kezdő vagy például online társkeresés terén, feltétlenül olvasd el a biztonsági előírásokat!

Társkeresés 50 felett aranyszabály 7. Érezd jól magad!

Szintén alapszabály – a társkeresést ne szenvedésnek, hanem izgalmas utazásnak fogd fel, aminek a végén ott vár rád Ő – aki épp Téged keres jelenleg is…


Társkeresés indul!Ha picit több tanácsra és útmutatásra van szükséged, kérd az ingyenes “Társkeresés indul!” leckéket >>>

7 Comments

 1. Khaatlyn 2011. July 19. Tuesday 16:25

  Kedves Andi!

  A jó tanácsaidat köszönöm, igazán kedves tőled, hogy az én korosztályomra is gondoltál. Abból az aspektusból nézve nekünk már más a társkeresés, hogy nem nyomaszt bennünket a gyermekvállalás és az otthonteremtés terhe. Legalábbis az 50-s korosztály többsége remélhetőleg az élet e két fontos korszakán már túl van.

  Én eleinte inkább csak a szabadidőmet szeretném egy Férfi társaságában, közös tevékenységgekkel eltölteni, (hétköznapi, kulturális és egyéb értelemben is) mert még szükségem van arra a fajta adrenalinra, amit csak egy férfi tásaságában érezhet az ember lánya. Természetesen előre sosem lehet tudni, hogy mi lesz egy kapcsolatból, ezért nyitott vagyok minden lehetőségre. Kivétel a titkos viszony, mert ilyet nem akarok, és már talán egy házasságot sem tudnék felvállalni…

  A 4. pontodhoz hozzáfűzném, hogy mondjuk 5 év +- nem zavarna, de a fiam korabeliek (30-s férfiak) egyáltalán nem érdekelnek, pedig épp ez a korosztály akitől a legtöbb érdeklődő levelet kapom…
  Korban hozzám illő társat keresek, és ez az egyik feltételem, amiből nem engedek.

  Reply
 2. ilonn 2011. July 21. Thursday 01:06

  …Óhajtom, leendő párom
  bizony legyen fiatalabb.
  Természetesen ha Ő ~ Te is így szeretnéd.
  Ahogyan én a 174 cm sportosan fékony, hosszúkás’ nőiesen nő ~ olyan Bíró Icás 59 kg.testsúlyomhoz,
  oly jóóól illene bizony…
  (ahogy én érzem)
  légy minimum 41 éves 180 cm-magas, mondjuk max 95 kg., Nemdohányzó úriember.
  Ha- és amennyiben magadra találsz,
  ~ nos, írj Te Kedves Ismeretlen férfiú.

  Reply
 3. annazsu 2011. July 24. Sunday 20:59

  Az élet egy ajándék,tankcsapdásan mondva.
  Ahogy írod,nem túl komolyan,csak lazán,tanulok tőled,köszönöm.

  Reply
 4. szabó györgy 2014. February 7. Friday 21:43

  2 év óta keresgélek a társkereső oldalakon,voltam regisztrált társkereső is.Eddig még az a tapasztalatom,hogy bizony -többnyire-önértékelési zavarban,magukat túlértékelő,másokkal szemben igényes, emberek találhatók itt.Például,én nem vagyok fess férfi,bevallom,sőtt szemüveges,ezért is próbálok itt társra lelni.Viszont mit keres itt a sok csinos,ápolt,kedves,vidám nő?? (ezt írják magukról)Gondolom egy átlagon felüli férfit,aki miatt majd irigykedhetnek az ismerősök,barátnők.A legnagyobb probléma,hogy a legtöbb társkereső első ránézésre dönt:tehát esélyt sem ad ismerkedésre,vagy mellébeszél.Szerintem, főleg kalandorok ismerkednének itt,-van néhány kivétel-akik kiváncsiak a felhozatalra.Vagy azok a szerencsétlenek akik “csúnyácskák”pld.én is,esetleg valami pszihés ok miatt,természetes módon nem találnak társat.A társkeresők kb..3%-a találja itt meg a társát!Hiába minden fáradságunk,ha nincs szerencsénk.Az esélyt persze meg kell adni a szerencsének,lehet talán mégis találunk itt valakit.Sok szerencsét hozzá!

  Reply
  • Lea 2014. February 8. Saturday 12:10

   Kedves György !

   Sok dologban egyet értek veled .
   Általános véleményt fogalmaztál meg ,mert mi nők is ezt tapasztaljuk .Persze mi erről az oldalról nézve .
   Eleinte én is kértem képet arról a férfiról ,akiről a saját magáról alkotott leírás után úgy ítéltem meg ,hogy érdemes vele felvenni a kapcsolatot ,mert belefér az én elképzeléseimbe is.
   Olyan is volt ,hogy a kép láttán meg sem álltam ,már lapoztam is tovább ,mert nem tetszett a külseje .
   Ha egy férfi érzi ,tudja magáról ,hogy “csúnyácska ” ,akkor picit többet kell tennie azért ,hogy több figyelmet kapjon a hölgyektől ,aki között szintén van csúnyácska ,de kedves hűségesés magáról jobban vélekedő ,magát szebbnek látó hölgy .Van ilyen .-én is jó nő vagyok szerintem .
   Arra gondolok ,hogy egy profin fotózott egész alakos fénykép és egy szintén minőségi arckép ,vagy félprofil kép lehet megnyerő ,mégsem félrevezető .Ez már fél siker legalább is addig ,amíg nem kezdenek el hozzád záporozni a női társkeresőktől a levelek.
   A kapott leveleket is valami alapján szűrjük .
   Ha a te szempontjaid alapján megszűrt levelekből marad fenn a rostán ,akkor el lehet kezdeni a finomhangolást ,a beszélgetést ,levelezgetést .
   Szerintem nem kell azonnal találkozni a kiválasztottal ,előbb ismerjük meg a másik gondolkodás módját ,értékrendjét valamennyire kérdezz-felelek párbeszédekben .Szerintem ebbe nők jobban belemennek ,a férfiak szinte azonnal látni akarják a nőt élőben .Tehát nálad előnyt jelenthet az is ,ha beszélgetsz levelezgetsz a nővel ,mielőtt találkoznátok ,mi ezt szeretjük ,mert ilyen a lelkünk és ha a férfi ezt “megérti” az már két lépés a hölgy lelkéhez . Ez lehet 2-3 napig egy hétig is elhúzódó beszélgetés ,reggeli -esti levélváltással –
   Aki komoly kapcsolatot keres ,annak kell áldozni ennyi időt,hogy előkészítse a terepet a találkozásra.Ezek az előismeretek jótékonyan befolyásolják a találkozást az első pillanattól kezdve .Nem egy vad idegent vársz és akár még egy kedves mosolyt is tudsz varázsolni magadra ,amit a másik fél látva ő is viszonozni fog és szebbé válik máris és vonzóbbá .
   Akár azt is meg lehet tudni ,hogy ha találkoztok ,akkor teát ,kávét ,üdítőt ,vagy egy korsó sört fog rendeni 🙁 ,és így máris könnyebb elindítani a személyes beszélgetést is .
   Hadd mondjam el az én esetemet .
   Kettő hete ismerkedem egy finom úrral ,aki VIP tag az egyik társkeresőn .Ő kattintott rám én kép nélkül vagyok fenn ,de küldök általában képet magamról e-mail címre ,ha szimpatikus az illető .Ez alkalommal is ez történt .
   Egy kicsi messziről fotózott egész alakos kép volt róla ,jó háttérrel ,úgy ítéltem meg .Nem egy kis darab ember volt még így messziről sem .Az én 58 kilós 165 cm -es magasságomhoz mindenképpen sok volt az úr tömege ,gondoltam 100 kiló körüli ,viszont igényesen fotózott kép volt ,kellemes harmonikus öltözetben . Félre téve az előítéletemet belementem az ismerkedésbe .
   Küldött e-mail címet ,illedelmesen bemutatkozott -akkor én még NICK néven mutatkoztam be -küldött közelebbi képet is magáról .
   Első levele egy nagyon hosszú ,nyugodt hangulatú ,egyszerűen ,de igényesen megfogalmazott ,a lényeg az ,hogy nekem imponáló fogalmazvány volt .
   A képet is megnéztem ,ami csatolt hozzá ,de ez akkor annyira nem is foglalkoztatott .
   A levele mindenképpen érdeklődő ,önmagát nem fényező ,de kíváncsi hangvételű volt .Leírta a szokásait ,a jelenlegi életvezetését ,az öltözködési szokásait a sportolását ,stb ……tehát ami része egy ember mindennapjainak.
   Mivel tetszett a stílusa ,a dolgokhoz való hozzáállása ,a finom udvarias modora ,elindult a levelezés köztünk .
   Reggel -este egy-egy levél eleinte ,azután több kicsi viszont egyre több kép egyre közelebbről .

   Aztán már a lelkem is közelebb ért hozzá ,de egy dolgot nehezen tudtam feldolgozni ,pontosabban elfogadni .Azt azért már láttam ,hogy nem egy vékony testalkatú férfi ,ami engem nagyon is zavart .
   Utaltam is rá ,és ezt el is fogadta ,megértette ,de nem kedvetlenítette el .
   Tovább jöttek a levelek és nagyon örültem neki .
   Míg nem egy nap arra kértem ,hogy találkozzunk . Látni akarom!!!
   Két nap múlva találkoztunk két heti levelezés után .Bár ő udvariasan felajánlotta ,hogy autóval elém jön ,de én még nem akartam ,így egy semleges helyen találkoztunk a városban ,egy kellemes cukrászdában .Nen vagyok édesszájú ,de ez a hely tökéletes randihelynek bizonyult.
   Amikor megláttam ,kicsit csalódtam bevallom ,a mosoly az arcomra fagyott ,de abban a pillanatban ismét előjött ,mert visszagondoltan az addigi beszélgetésekre .-telefonon is beszéltünk már kétszer egy-egy órát .
   Úgy hogy beültünk a cukrászdába ,ittunk teát én zöldet ,ő cukrosat ,édeset ,és beszélgetni kezdtünk .

   Pontosabban folytattuk ott ,ahol a levelezést abba hagytuk .

   Ja ,hogy miért volt a csalódás ?-mert az én Úriemberem bizony 120 kilós és én rá sem néztem volna ,ha az utcán elmegy mellettem .
   Kiskorom óta ki nem állom a kövér embereket , sajnos nálunk is mindenki kövér a családban ,egyedül én vagyok normál súlyú -sokat teszek is érte bevallom ,de hiú vagyok ,tehát rendszeresen diétázom ,sportolok sok lemondás az ára ,de életmód kérdése .

   Na most mit tegyek ? Itt ez a tök jófej ,intelligens ,kellemes ember ,még a hangját is imádom a telefonban ,de nem tetszik a külseje …..

   Több ,mint két órát ültünk és kifogyhatatlanul beszélgettünk és egyfolytában az néztem ,hogy én ezzel az emberrel leültem egy asztalhoz beszélgetni társkeresés címén ?
   Soha ilyen nem fordulhatott volna elő korábban .
   Lehet ,hogy csúnya dolog ,de előítélettel vagyok a kövérek felé -bocsánatot kérek a betegség miatt kövér emberektől – én is járhatok így -de ő nem beteg ,csak kicsit kényelmesebb életet él ,mint az átlag és imádja az édességet és a munkája miatt sokat ül .
   Két óra ülés és beszélgetés után én indítványoztam ,hogy lassan mennem kell .
   Ő fizette a két teát és megkérdezte ,hogy elkísérhet-e az autómig .
   Én igent mondtam .
   Mikor elhaladtunk az ő az ő autója mellett egy pillanatra megálltunk .
   Kivett egy csokor virágot az autóból és átnyújtotta .
   Nagyon jól esett és megint mosolyogtam rá .Aztán elkísért az autómig és elváltunk .
   Ő udvariasan kivárta, hogy esetleg adok -e neki egy puszit ,én meg gondolkodás nélkül adtam magamtól .

   Úgy búcsúztunk el ,hogy este szeretne felhívni ,mikor teheti .

   Ezt is megbeszéltük .
   Este a telefonban elmondta ,hogy az ő részéről minden pozitív továbbra is és szívesen folyatná az ismerkedést .
   A többit rám bízza .Elköszöntem tőle abban a pozitív hangulatban ,ahogy elváltunk ,és annyit mondtam neki ,hogy én is szeretettel gondolok rá ,de majd még írok este levelet .

   Este el kezdtem írni a levelet ,de nem igazán állt össze ,tele volt mellébeszéléssel ,hogy így ,meg úgy ,meg milyen kedves kellemes stb ,de lényeget ,ami zavart nem mertem leírni .

   Aztán mégis csak leírtam .Úgy ,ahogy volt .
   Leírtam ,hogy mindenben megfelel nekem ,de bizony nagyon zavar a túlsúlya .Viszont más bajom nincs vele .
   Ha ezen ő tud és akar is változtatni akkor folytathatjuk az ismerkedést ,de becsapni sem őt ,sem magamat nem akarom ,mert előbb -utóbb a testiséggel is számolni kell ,de ez így nekem nem megy ,és én társat keresek ,nem barátot ,vagy beszélgető partnert .
   Ezt ő szó nélkül elfogadta és bevallotta ,hogy már azóta fogyózik amikor elkezdtünk levelezni ,és most még inkább motivált lett ,hogy nem utasítottam el ,bár ő nagyon félt a találkozástól ,mert 100% -ban attól tartott ,hogy itt véget ér a mi történetünk .

   Most az a helyzet ,hogy ő szorgalmasan fogy ,találkozunk ,beszélgetünk ,egyelőre ez van .Nem dobtam el ezt az értékes jó embert , csak azért mert csúnyácska ,de lehet ,hogy a teste és az egészsége is hálás lesz azért ,mert őszinte mertem lenni és kimondtam amit ,nehéz kimondani ,akkor két emberből egy nagyon boldog pár lehet -csak idő kérdése .
   De időm van mert már én is két éve keresem a párom ,lehet ,hogy most megtaláltam ,csak még dolgozni kell érte. Igen ,és nem csak addig ,amíg lefogy 20 kilót ,hanem életünk végéig oda-vissza mindkettőnknek ezután is .

   Hajrá György !

   Reply
 5. gyuri 2017. April 16. Sunday 21:21

  Minden jo es szep

  Reply

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.