18 Jul

Szóval itt vagy, és társat keresel 50 felett. “Egyáltalán” – gondolkozol – “lehetséges a társkeresés 50 felett?” Megnyugtatlak: igen. “Munkásságom” során rengeteg 50 feletti társkereső sikersztorit olvastam már, tehát van remény. Míg alig fél évszázada furcsán néztek volna rád, hogy ebben a korban szeretnél társat találni magadnak, addig manapság a rengeteg válás illetve a magasabb átlagéletkor miatt ez teljesen természetes. Az online társkeresőkön az egyik leggyorsabban növő közösség épp az érettebb korban lévő, 50 feletti társkeresőké. Lássuk, hogyan kezdj neki:

Először is, ha nem nagyon randiztál, mert hosszú házasságot tudhatsz magad mögött, kicsit le kell porolnod a készségeidet. Erre valók tanfolyamaim, illetve a Társkereső Műhelyek. Szedd össze magad, dolgozd fel az előző kapcsolataidat és a szakításokat. Felejtsd el, hogy szégyenletes dolog és “ciki” a társkeresés 50 felett! Rengeteg hozzád hasonló sorstársad van, aki hasonló helyzetben van, mint te. Készülj fel, hogy aktívan elkezdesz foglalkozni a társkereséssel, kipróbálod az online társkeresést is, levelezni fogsz jelöltekkel és randizni. Bizony, 50 felett már sokkal több erőfeszítést kell tenned társkeresés terén, mint mondjuk 20 évesen!

Hogy picit könnyebb legyen a helyzet, íme 7 aranyszabály, amelyet követhetsz.

Társkeresés 50 felett – 7 aranyszabály

Társkeresés 50 felett aranyszabály 1: Tájékozódj!

Először is olvass utána a dolgoknak – főleg ha teljesen új számodra a társkeresés világa. Itt, a Társkereső Kalauzon is rengeteg infót találsz, de vannak specifikus, 50 felettieknek szóló oldalak, mint a kezcsok.hu, vagy az otvenentul.hu, de a Szabad Vagyok Társkeresőjében is találsz korban hozzád illő társkeresőket. Ismerkedj meg az online társkereséssel is és a külfönféle internetes kommunikációs eszközökkel, például ilyen a Skype, az msn. Regisztráld be magad a közösségi oldalakra is, barátokra találhatsz a Facebookon, vagy az iwiwen is.

Társkeresés 50 felett aranyszabály 2. Építs ki támogató hátteret!

Ha az ismerőseidnek nem szívesen beszélsz arról, hogy társkeresésre adtad a fejed, akkor is mindenképpen fontos, hogy legyen mögötted egy támogató háttér. Olyanok, akikkel meg lehet beszélni a problémákat, akik lelket öntenek beléd, ha elcsüggedsz és akiknek el lehet újságolni a randik kimenetelét. Első lépésként már az is nagyszerű hogy itt vagy, ha megnézed, a Kalauz cikkei mögött rengeteg hozzászóló osztja meg a tapasztalatait egymással és biztatja a többieket. A Társkereső Műhelyeken is kialakultak már barátságok, de a különféle rendezvényeken is lehet ismerkedni a “sorstársakkal”.

Társkeresés 50 felett aranyszabály 3. Hozd ki magadból a legjobbat!

Ha már társkeresésre adod a fejed, akkor hozd ki magadból a legjobbat! Vásárolj magadnak egy-két jó ruhát, amiben jól nézel ki, készíts/készíttess pár előnyös képet, kezdj el tornázni ha eddig nem tetted volna, és nézd át még egyszer az adatlapodat, és tegyél meg mindent azért, hogy a lehető legjobb színben tűnj fel a társkereső oldalakon.

Társkeresés 50 felett aranyszabály 4. Legyél tisztában az elvárásaiddal!

Már kinőttél a lányregényekből, de attól még lehetnek elvárásaid. Készíts egy listát arról, hogy mit is vársz leendő párodtól. Utána nézd végig egyenként a pontokat, és ami irreális elvárás, azokat húzd ki. Legyél nyitott olyan jelöltekre is, akik eddig kiestek a látókörödből – például alacsonyabbak, mint Te, vagy fiatalabbak.

Társkeresés 50 felett? Érezd jól magad!

Társkeresés 50 felett aranyszabály 5. Ne vedd túl komolyan a dolgokat!

Társkeresés 50 felett? Csak nyugodtan! Ne vedd a szívedre a visszautasításokat, próbáld lazán venni a dolgokat. Ne legyél online rögtön szerelmes, és főleg ne dőlj be a különféle szélhámosoknak. Honnan tudhatod, hogy nem jössz be a másiknak? Nagyon egyszerű: megmondja, hogy nem jössz be neki. Azt mondja, hogy még nincs felkészülve egy kapcsolatra. Nem ölel meg, és nem csókol meg búcsúzáskor. Nem hív fel. Egyszerű, nem?

Társkeresés 50 felett aranyszabály 6. Figyelj oda a biztonságra!

50 felett is biztonságosan szabad csak társat keresni! Ha még abszolút kezdő vagy például online társkeresés terén, feltétlenül olvasd el a biztonsági előírásokat!

Társkeresés 50 felett aranyszabály 7. Érezd jól magad!

Szintén alapszabály – a társkeresést ne szenvedésnek, hanem izgalmas utazásnak fogd fel, aminek a végén ott vár rád Ő – aki épp Téged keres jelenleg is…


Társkeresés indul!Ha picit több tanácsra és útmutatásra van szükséged, kérd az ingyenes “Társkeresés indul!” leckéket >>>

7 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.