04 Jan

Imádod a szenvedélyt? Én is!
Rengeteg szenvedélyem van. Szenvedélyem az írás és az olvasás. Szenvedélyem az utazás. Szenvedélyem a munkám is. Szenvedélyesen imádom a macskákat, az evezést a Dunán, a Római parton az elvonuló hajókat nézni.

Neked hányféle szenvedélyed van?
Bár a társkeresést a legtöbben biztosan nem sorolják a szenvedélyeik közé, de leendő párkapcsolatukban ugyancsak előkelő helyre teszik a szenvedélyt.
Már az első randin legyen ott a szikra, legyen ott a szenvedély. “Ha nincs szikra, én nem is megyek második randira” – mondják
Ezzel egy aprócska probléma van. Méghozzá az, hogy eddig hányszor döntöttél már rosszul a bizonyos “szikra” vagy “szenvedély” miatt…

Szenvedélyed tárgya pedig…
… épp egy másik párkapcsolatban van, érzelmileg nem elérhető
… épp csak kalandot keres
… alkoholista, vagy erőszakos
… teljesen más értékrendet és nézeteket vall, mint te.

Téged viszont fűt a szenvedély… Ott a szikra, érzed…. Sőt, már szerelmes is vagy!

Ezer ilyen történetet hallottam – sőt, magam is belesétáltam ebbe a csapdába.
Lehet, hogy Te is. A szenvedély miatt másztál bele viszonyokba, lettél szerelmes pusztán egy-két levél alapján, ugrottál fejest egyéjszakás kalandba… Mi lett a végük? Csalódás, szívfájdalom, depresszió, “soha többet nem kezdek férfival”-típusú szólamok.

Ha pedig ezek az eddigi tapasztalatok, akkor picit talán óvatosabban kellene bánni a szenvedéllyel.

Nem azt mondom, hogy dobd ki a szenvedélyt és felejtsd el örökre – annyit mondok csupán, hogy kezeld óvatosan.

És ne felejtsd el: attól még, hogy meg vagy őrülve valakiért, lángol benned a szenvedély, attól még az a férfi nem feltétlenül lesz alkalmas egy hosszútávú kapcsolatra. Illetve az, hogy valakiért nem vagy azonnal megőrülve, nem lángolsz érte két randi után, még nem jelenti azt, hogy az illető nem lehet életed párja.

“Fellángolt köztünk a szenvedély”

Az azonnali összebújás, szikra a legtöbb esetben nem a hosszútávú kapcsolat és szerelem hírnöke, hanem csupán a szexuális vágyé.

Ismerős? Az első randin csókolóztatok. A másodikon lefeküdtél vele. A harmadik hétvégét már együtt töltöttétek. A következő héten már a közös jövőről beszélgettetek. Egy hónapon belül szerelmet vallottatok egymásnak.

Aztán szépen lassan utolértek benneteket a szürke hétköznapok. Rájössz, hogy nem tudod elviselni a hangulatingadozásait. Utálod, hogy jóban van az összes exével. Nem tetszik, hogy semmilyen életcélja sincsen. Az sem, hogy nincsen jóban az édesanyjával. Elkezdtek veszekedni, és a szenvedély már csak egy-két órára tér vissza közétek. Aztán már annyira sem. Vége.

Tehát ha hosszútávú boldogságot keresel, ne a szenvedélyt nézd.

Néha kicsit józanul is lehetne gondolkodni. Hátrább lépni pár lépést, és objektívan megnézni az adott férfit. Hogyan bánik veled? Hogyan érzed magad mellette ebben a kapcsolatban? Megbecsül téged? Hasonló értékeket és világnézetet vallotok? “Könnyű”-e a kapcsolat, vagy inkább veszekedős, macerás? Ezekből pontosan látod és érzed, mekkora potenciál van az adott kapcsolatban. Egyszerű dolgok ezek, csak ha itt a “szikra” és a “szenvedély”, azonnal elfelejtődnek. Ha legközelebb “beüt a ménkű” nálad, emlékezz ezekre!

207 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.