24 Aug

Randi GY.I.K

with Comments Off on Randi GY.I.K

Minden, amit tudnod kell a Fiftififti randikról (VillámCset Randi, stb.)

Miért FiftiFifti Randi a nevük?

A FiftiFifti a Társkereső Kalauz által szervezett randi rendezvények gyűjtőneve. A név a résztvevők összetételét takarja. 2014 nyarától külön honlappal is bírnak ezek a rendezvények: www.fiftififti.hu oldalon találsz meg minden részletet, illetve a Facebookon is

Természetesen itt, a Társkereső Kalauzon is feltüntetünk minden rendezvényt.

Mik ezek a randik?

A FiftiFifti randik lényege, hogy jó hangulatú rendezvényeken személyesen találkozhassanak egymással korban összeillő társkeresők. Egy rendezvény során akár 10-13 potenciális jelölttel is beszélgethetsz, így sokkal gyorsabb, és kevésbé macerás, mint az online társkeresés. A rendezvény végén egy lapon bejelölheted, hogy kivel szeretnél még beszélgetni, és ha kölcsönös egyezés van, egy napon belül megkapod az illető elérhetőségeit. Innentől kezdve csak rajtatok múlik, hogy lesz-e folytatás.

A rendezvények tehát ciki- és beégésmentesek, hiszen csak azok kapják meg az elérhetőségeidet, akiknek szintén szimpatikus vagy, illetve akinél nincs kölcsönös szimpátia, az nem fogja megtudni, hogy Te bejelölted.

Milyen randik vannak?

Jelenleg VillámCset és Krimi Randink van.

A VillámCset Randin minimum 5 (jellemzően 9-13) résztvevő beszélget egymással 7-7 percet. A 7 perc lejártával a férfiak tovább mennek eggyel, egészen addig, amíg minden nő minden férfival beszélgetett. Az asztalokon kérdéskártyákat is találsz, amelyek jól jöhetnek ha már unod a “hol dolgozol, merre laksz”-jellegű kérdéseket. A randi végén leadod a randi lapot a szervezőnek bejelölve, hogy kivel szeretnél még beszélgetni. Ha van kölcsönös egyezés, 24 órán belül megkapjátok egymás elérhetőségét.

Időtartam: 1,5-2 óra

A Krimi Randin 7-7 társkereső nő és férfi nyomozós játékot játszik profi játékvezető segítségével 2-3 órán keresztül. Az est végén leadod a randi lapot a szervezőnek bejelölve, hogy kivel szeretnél még beszélgetni. Ha van kölcsönös egyezés, 24 órán belül megkapjátok egymás elérhetőségét.

Időtartam: 2-3 óra

VillámCset Randi

VillámCset Randi

Mi van, ha senki sem tetszik?

Nagyon ritka az, ha valaki egyáltalán senkit sem jelöl be. Ha esetleg veled előfordulna, akkor a következő VillámCset Randi számodra ingyenes! Egyébként elárulom, hogy az eddigi adatok alapján a résztvevők kb. 1%-a volt olyan, aki senkit sem jelölt be.

Milyen korosztály vesz részt a randikon?

Jelenleg a harmincas és (egyedülálló módon) a negyvenes korosztálynak szervezünk rendezvényeket.

Láthatom a résztvevők fotóit előzetesen? Az alapján majd én eldöntöm, elmegyek-e a randira vagy sem.

Nem, nem láthatod. Az, hogy begyűjtsük az összes résztvevő fotóját előzetesen, aztán mindenkinek kiküldjük és értékeljük egyesével, hogy ki akarna jönni és ki nem, és ez alapján szervezzük meg a rendezvényt, hatalmas extra adminisztrációt jelentene részünkről, amelynek költségét nem fedezné a részvételi díj. Nem véletlen, hogy ilyen szolgáltatás a rendezett randiknál sehol sincsen. Így is elég macerás összehozni a megfelelő számú résztvevőt 50-50%-os arányban 🙂 De nem akarom sajnáltatni magunkat, szeretjük csinálni!

italkártyák

Italkártyák – válassz kávét vagy üdítőt!

Már három hete jelentkeztem, és még mindig nem kaptam meg a befizetési adatokat!

A szervezés jellegéből fakadóan van, hogy több nő jelentkezik, mint férfi, és utóbbiakra várni kell, hogy meglegyen a megfelelő létszám. Amíg nem látjuk úgy, hogy megvan a létszám, addig nem kezdjük el esetleg feleslegesen befizettetni a résztvevőket. (Ha nő vagy, tipikusan a rendezvény előtt 1 héttel, vagy pár nappal értesítünk, hogy jöhetsz-e vagy sem. Ez azért van, mert a nőknél általában túljelentkezés van.)

Miért kell előre utalni a részvételi díjat?

Ha átutalod a részvételi díjat, akkor nagy valószínűséggel el is fogsz jönni a rendezvényre, tehát ez nekünk egyfajta garancia. Mivel oda kell figyelnünk az 50-50%-ra, ezért fontos, hogy ne legyen az, hogy az utolsó pillanatban mégsincs valaki(k)nek kedvük eljönni, és ezzel jól kitolnak velünk is meg a többi résztvevővel is. Ezért nincs helyszíni fizetés, illetve ha van, az kizárólag külön kérésre és egyéni elbírálás alapján van.

Visszakaphatom a pénzemet, ha lemondom a részvételemet?

Ha időben mondod le, akkor természetesen visszakapod. Időben alatt azt értem, hogy legalább 3 nappal a rendezvény előtt.

Mi van akkor, ha nem mondom le a részvételemet?

Az még hagyján, hogy elvész a részvételi díjad, viszont ki is tiltunk az adatbázisunkból, ami azt jelenti, hogy többet nálunk nem randizhatsz. Legyünk korrektek egymással: ha ennyire nem tudod tisztelni mások munkáját, idejét és ennyire nem fontos neked ez az egész, akkor inkább ne is gyere. Nagyon-nagyon kevés az az eset, amikor az indoklás nélküli távolmaradás érthető és elfogadható. Ha olyan eset lenne, akkor azt természetesen figyelembe vesszük.

Kik vannak ezeken a rendezvényeken?

Többségében (nem beszélgettem el mindenkivel egyesével) jófej, komoly párkapcsolatot kereső emberek szoktak eljönni. Van köztük cégvezető, könyvelő, grafikus, dizájner, pénzügyes, hr-es, és még ki tudja: érdekes társaság, az a lényeg. Kinézetre teljesen vegyes: van, aki nagyon fog tetszeni, van, aki nagyon nem. Ízlések és pofonok, nemde? (Igen, jó nők és jó pasik is vannak köztük, ha erre vagy kíváncsi!)

villámcset

A hírhedt csengő

Mi a sikerráta?

Egy szervezett randi esetében a sikerráta az, hogy hány kölcsönös egyezés van – minél több embernek van közös találata, annál jobb, hiszen annál több egymásnak tetsző embert tudtunk összehozni. Ez a ráta általában 70-80%-os. Ekkora az esélye annak az eddigiek alapján, hogy kölcsönös egyezésed lesz. Volt olyan is, aki lelkendezve felhívott a randi után egy héttel, hogy már a szülőknek is be vannak mutatva azzal, akivel nálunk ismerkedtek 🙂

Lett kölcsönös egyezésem, mégsem keres az illető. Miért?

Valószínűleg azért, mert mással is volt kölcsönös egyezése, és vele randizott először és talán már alakul is valami. 🙁 Van ilyen, ne csüggedj!

Meg fogom tudni, hogy ki talált szimpatikusnak, még akkor is, ha én őt nem jelöltem be?

A válasz egyértelműen nem. Kizárólag kölcsönös egyezés alapján tudod meg, ki talált szimpatikusnak téged, mint ahogy az elérhetőségeit is csak akkor kapod meg. Ez így fair.

Meggondolhatom magam a rendezvény után, hogy kit akarok bejelölni?

Nem, nem telefonálhatsz vagy emailezhetsz másnap, hogy meggondoltad magad, és mégis még inkább bejelölnéd Jucit vagy Tomit is. Az első benyomás számít, ha valakinél bizonytalan vagy, inkább jelöld be ott rögtön, a helyszínen. Másnap módosításra már nincs lehetőség. Még mindig könnyebb azt megírni a másiknak, hogy mégsem szeretnél vele találkozni, mint azon rágódni, hogy miért nem jelölted be.

Helycsere

Helycsere

Mit gondoltak az eddigi résztvevők a randikról?

Minden rendezvény után bekérjük a résztvevők véleményét. Íme egy-kettő közülük:

“civilizált körülmények és formák között, szervezetten, de mégis spontán társasági ismerkedési lehetőség.”

“Nagyon csinos és kedves hölgyek voltak!”

“Kellemes volt a hely Jó helyen volt megszervezve és gördülékeny volt a lebonyolítás is.”

“Villámrandi: megmérettetés szemtől szemben: élő beszélgetés, a két beszélő teljesen egymásra tud koncentrálni.”

“Jó volt a helyszín választás, a megjelent hölgyek csinosak és kommunikatívak voltak”

“Egyszer minden kép érdemes elmenni, ha nem más tapasztalat szerzés céljából.

“Jó társaság, nekem nagyon jó élmény volt:).”

“Egyetlen este alatt kulturált körülmények között lehetőségem volt beszélgetni több olyan pasival a korosztályomból, aki szintén társat keres. Sokkal hatékonyabbnak találom, mint az internetes társkeresést, mivel ott több időt kell ahhoz eltölteni, hogy az első személyes beszélgetés létrejöjjön.”

“A professzionális szervezés, kellemes környezet nagyon jó volt. Sok férfi volt, és kulturált környezetben tudtunk beszélgetni.”

“Aki nem volt szimpatikus, attól hamar megszabadultam…Ez nagy pozitívum volt! 🙂
Aki meg igen, azzal jobb esetben fennáll a lehetőség később folytatni.”

“Először is szeretném megköszönni az estét, nagyon hangulatos, könnyü, laza kis program volt.Tesztelhettem magam, tanulhattam is az est folyamán, és sok érdekes embert megismerhettem. Szervezés nagyon jó volt, Hajrá a további munkádhoz. :D”

“Jó volt minden kötöttség és kötelezettség nélkül kedves, kellemes, jó humorú emberekkel beszélgetni. Végig jó volt a hangulat, nagyon pörgős volt, sok közös, érdekes téma merült fel.”

“Adott idő alatt viszonylag sok társkeresővel való ismerkedési lehetőség. Annyiban biztosan jobb mint a szórakozóhelyen való ismerkedés, hogy itt a többiek is biztosan társat keresnek, és így elvileg hatékony lehet az egész.”

“Azt, hogy hatékony, mert nem kell egy órát olyasvalakivel tölteni, akiről azonnal tudom, hogy úgysem jövünk be egymásnak.”

“Kellemes volt a helyszín, és szimpatikusak a szervezők. Örültem, hogy kipróbáltam ezt az ismerkedési formát, másoknak is szívesen ajánlom.”

“Meglepően oldott hangulatú beszélgetéseken vettem részt teljesen ismeretlen emberekkel.
Nagyon jól szervezett rendezvény volt, hangulatos helyen, baráti áron.”

“Teret adott kötetlen, kellemetlen szünetek nélküli beszélgetéseknek, pörgős, nem érezhető annyira a szervezett környezet, amennyire előzetesen gondolná az ember.”

“Már ajánlottam is és tovább fogják ajánlani. Amit nagyon jónak látok benne, az az, hogy ha – ne adj Isten – egyetlen egyezőség sem akadna, akkor is megéri eljönni. Hogy miért? Mert az esetlegesen berozsdásodott randi “”izmokat”” újra olajozza, ad egy fajta magabiztosságot, rutint. Aki 10 hölggyel/úrral beszélgetett valószínű legközelebb egy szimpatikus úrral/hölggyel BÁRHOL való találkozás alkalmával talán bátrabban, magabiztosabban lép majd fel. Rájön, hogy semmi nem történik, nem omlik össze a világ, ha véletlenül nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretné. Hisz máris megvan egy következő VillámCset Randi időpont, egy új esély amire lehet jelentkezni. Szóval ez egy ilyen coaching jellegű dolog is egyben azzal együtt, hogy itt meg is találhatjuk azt, akivel boldogok lehetünk.”

“Annyira jó, hogy vannak ilyen rendezvények, ahol hasonló korúakkal lehet ismerkedni! (Mert én azt találom a legnagyobb problémának a korosztályunknál, hogy nincs hol.)
Nagyon hálás vagyok! “

“Hogy egy csomó “félelmetes” részletet levett az emberek válláról. Könnyed volt!! Ez jó!”

Van még kérdés? Gyere el!

[eo_events]

Comments are closed.

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.