30 Jun

Nagyon szeretnél párkapcsolatot, de valahogy mindig a nős pasikat vagy elérhetetlen nőket vonzod be. Nem érted, mi lehet a gond, miért pont ez a “típus” tapad rád állandóan, miközben az egyedülállók rád sem hederítenek, esetleg nem mernek bepróbálkozni. Mi lehet az oka?

Először is, tisztázzuk, ki számít elérhetetlennek. Természetesen soha nincs olyan, hogy soha, tehát egy házas férfi is elválhat érted és ide költözhet hozzád az online szívszerelmed Kamcsatkáról, ám általában ennek esélye eléggé csekély. Kivételek vannak, de pont ezek a kivételes sztorik azok, amik Neked is reményt adnak, hogy talán a Te esetedben is jóra fordulnak a dolgok, és nem kell több hétvégét vagy ünnepet egyedül töltened SMS-ekre és Viber üzenetekre várva. A helyzet azonban az, hogy ha sokszor fordul elő veled hasonló eset, akkor érdemes alaposabban megvizsgálni, hogy hol a Te felelősséged. 

Bevonzod vagy elfogadod?

Ha jól nézel ki, jól kommunikálsz, alapvetően vidám, kedves és nyitott típusú ember vagy, ne csodálkozz, hogy vonzó vagy a másik nem szemében. “Bevonzol” egyedülállókat és foglaltakat egyaránt, de természetesen a csalfa foglaltak könnyebben mutatják ki az érzelmeiket, hiszen nekik semmi veszítenivalójuk nincsen, emiatt aztán úgy tűnhet, csak őket vonzod, pedig ez valószínűleg nem igaz. A kérdés nem az, hogy kit vonzol be, hanem az, hogy kit fogadsz el. 

Elfogadod-e például, hogy valaki csak szórakozik veled, anyagilag kihasznál, megcsal, nem segít semmit a közös céljaitok elérésében, durván beszél veled, iszik, verekszik és hazudozik azt illetően hogy mikor lesz csak és kizárólag veled?

Ha mindezeket elfogadod, akkor ne csodálkozz ha úgy érzed, hogy állandóan a “rossz” emberekkel kezdesz – hiszen ez így is van. Miközben arra fecsérled az idődet és energiádat, hogy megváltoztasd őket, már rég kialakíthattál volna mással egy nyugodt, harmonikus, boldog párkapcsolatot. Kérdés, hogy miért babrálsz ki ennyire magaddal? Miért kezdesz elérhetetlenekkel?

elköteleződés és elérhetetlen férfiakkal való randizás

“A személy akit el kívánt érni, jelenleg érzelmileg elérhetetlen. Kérjük próbálkozzon később.”

Félelem az elköteleződéstől

Két eset lehetséges. Az egyik az, hogy igazából félsz a komoly elköteleződéstől és párkapcsolattól, ami miatt tudattalanul is, de inkább a foglalt férfiakhoz/nőkhöz vonzódsz – ők biztosan nem várnak akkora elköteleződést! Ezt a félelmet esetleg Te magad sem ismered fel. Általában a saját érettségi szintünknek/állapotunknak megfelelő párt választunk, a másik félelme az elköteleződéstől (a házasságból való kilépésből) talán épp a mi belső félelmünket tükrözi. Ideje tisztázni, hogy mitől is félsz valójában? A visszautasítástól, a kudarctól, az elköteleződéstől? Rengeteg olyan kliensem volt, aki azt hangoztatta, hogy szeretne párkapcsolatot, de mégsem tett érte semmit, vagy pedig mindig a “rossz” embert választotta. Ilyenkor fontos megvizsgálni, hogy az illetőnek mik egyáltalán az elképzelései egy párkapcsolatról – sokszor kiderül, hogy ezek az elképzelések irreálisak.

A csapda a belső félelmekkel az, hogy az illető úgy magyarázza a dolgot, hogy ő nyitott és elérhető lenne, viszont a többiek nem azok, a valóságban pedig lehet, hogy ennek éppen a fordítottja igaz.

Ha jártál már valaha – esetleg többször – úgy, hogy akivel együtt voltál, szakításotok után rögtön komolyan elköteleződött (házasság, gyerek), akkor érdemes elgondolkodni, hogy vajon miért történt mindez. Lehet, hogy Te nem voltál alkalmas az elköteleződésre, miközben úgy gondoltad, hogy mindent megtettél érte?

Foglalt pasikra/elérhetetlen nőkre buksz?

Foglalt pasikra/elérhetetlen nőkre buksz?

Önszabotálás

Sokan úgy képzelnek el egy párkapcsolatot, hogy amint belépnek, attól a pillanattól kezdve a másik felelős 100%-ban a boldogságukért. Nem csak társ kell, hogy legyen, de szabadidő partner, szülő, gyerek és minden ami csak hiányzik az illető életéből. Ebben a helyzetben a másik előbb-utóbb úgy fogja érezni magát, mintha rátapadt volna egy pióca: az összes életenergiáját elszívja a párja, miközben vissza szinte semmit sem ad az újabb elvárásokon kívül. Ezt az állapotot egy elérhetetlen – például házas – ember még csak-csak tudja kezelni, hiszen ő nem vonódik be annyira a kapcsolatba, és mindig tud a helyzetére emlékeztetni. Egy olyan ember viszont, aki komolyan gondolná, megijed a túlzott elvárásoktól és inkább kilép a kapcsolatból. (Nőknek főleg harmincöt környékén kell vigyázniuk, mert akkor a társkereső férfiakban már az is benne van, hogy nehogy idő előtt el kelljen köteleződniük a másik felé csak azért, mert az már gyereket/családot akar.)

Te is állandóan az elérhetetleneket vonzod? Írd meg a történetedet!

27 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.