24 Sep

Az már oké, hogy találkozunk, az is megvan, hogy mikor, már csak annyit kellene eldönteni, hogy hová menjünk. A legtöbb vakrandis számára – kortól függetlenül – éppen elég kényelmetlen már az első randi gondolata is, erre csak rátesz egy lapáttal a “hova?” kérdése.

Mire figyeljünk?

Lássuk, mik a főbb irányelvek az első randihely kiválasztásánál:

Ne válasszunk olyan tevékenységet/randihelyet, ahol nem lehet beszélgetni. Az első randi lényege, hogy megismerjük egymást és eldöntsük, lesz-e második. Éppen ezért ne menjünk moziba, színházba, salsa klubba.

Erikát első randis jelöltje meglepetésként úgy gondolta, hogy a legmegfelelőbb helyszín egy táncház lesz (a fiú hobbi népitáncos volt). “Nagyon kellemetlenül éreztem magam – közöm sincs a népi zenéhez, és táncolni sem tudok, inkább csak ugráltam, mint egy bakkecske. Természetesen nem találkoztam többet a sráccal” – meséli.

Érdemes olyan helyet választani, ahol akkor is van miről beszélgetni, ha minden kötél szakad. Nincs is annál kínosabb, mint csendben feszengeni egymással szemben. Érdemes megpróbálni olyan helyszínt választani, ahol maga a helyszín is szolgáltat beszédtémát – ilyen lehet egy érdekesebb dekorációjú teázó, de akár egy dartsozós hely is. Jól jöhet, ha van olyan dolog, ami eltereli arról a tényről a figyelmet, hogy tulajdonképpen ti most párkeresési célból találkoztatok.
Ne menjünk olyan randihelyre, ahol muszáj a fizikai kontaktus. Mielőtt bárki rosszra gondolna – ne menjünk táncos szórakozóhelyre elsőnek. Roppant kínos lehet, ha nem tudjuk levakarni rólunk elsőrandis jelöltünk kezét. Még akkor se menjünk ilyen helyre, ha egyébként jó ötletnek tűnik (kép alapján, beszélgetések alapján).

Ne maradjunk kettesben. Ne üljünk be a kocsijába, ne menjünk fel egy kávéra és semmi olyanba ne menjünk bele az első randi alkalmával, ahol kettesben kellene maradni a jelölttel. Ha tetszik és ez kölcsönös, úgyis lesz még erre alkalom.
Edit mesélte:

“Hosszasan levelezgettünk, Skype, telefonok mire elhívott az első randira. Furcsa módon azonnal azt javasolta, hogy menjek fel hozzá, készít nekem vacsorát, és nézzünk meg egy DVD-t, egy olyan filmet amit már említett nekem korábban. Lehet, hogy régimódi vagyok, de nekem ez túl gyanús volt, nem mentem. Utána nem keresett, szóval jól tettem, valószínűleg csak “azt” akarta. :-(“

Randizás Budapesten – randihely térkép

Pesten a legnagyobb favorit a Liszt Ferenc tér és a környékbeli teázók. A sokadik első randinál azonban ezek elég unalmassá válhatnak, sokszor roppant zsúfoltak, tele hozzánk hasonló randizókkal.
A Dívány.hu egy randihely térképet készített, ami arra tesz kísérletet, hogy még több ötletet adjon a társkeresőknek. A térképen nemcsak a helyszínek, de egy-egy rövid értékelés és a webcímek is láthatók.

Randihelyszín

Randihelyek Budapesten

Társkeresés indul!Ha már a randizásnál tartasz, vagy még el sem jutottál odáig, kérd az ingyenes “Társkeresés indul!” leckéket! >>>

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.