09 Dec
Internetes csalás a társkeresőkön

Sajnos az online társkeresőkön nem csak jó szándékú, komoly kapcsolatot akaró urak és hölgyek ismerkednek, hanem, mint minden más területén az életnek, itt is jelen vannak csalók és szélhámosok. A telefonszámos, sms társkeresőkkel kapcsolatos panaszokról már írtam, most a magukat társkeresőnek álcázott, csak a pénzre utazó csalók következnek.

“A meghalt felesége vette fel a kaputelefont”

Sajnos az egyik olvasómnak hatvanezer forintjába került a jóhiszeműsége. Arra kért, tegyem közzé a történetét, hogy más okuljon belőle és ne dőljön be a szép szavaknak.

“Figyelmeztess mindenkit, hogy bármilyen kedves, segítőkész , romantikus, aranyos valaki, pénzt ne adjunk neki pár találkozás után semmire. Az elmúlt 2 hétben összefutottam egy profi szélhámossal, aki a parom.hu-n, fényképpel(!) hirdeti magát özvegy 4 felnőtt lány gyermek apjaként, és lefogadom, hogy folyamatosan szedi az áldozatait. … A pasasnak 60 000 FT előleget adtam, hogy megvegyen nekem ebből egy laptopot routerrel, tv tunerrel a törökbálinti nagykerben.

Előtte gyönyörű gyümölcssalátatálat hozott vörös rózsával a közepén, leszigetelte a fél ablakomat, mindent meg akart csinálni a lakásomban, amihez férfi kéz kellett, és mivel kereskedő, nem tűnt fel nagyon, hogy miért akar rámtukmálni egy laptopot, de olyan jó volt az ára, hogy nem lehetett ellenálllni.  Írt egy átvételi elismervényt is, adatokkal, igazolványokat kiterítve , amit nem hagyott leellenőrizni , mert felpattant, ahogy a pénzt átadtam és azóta is bottal üthetem a nyomát.

A megadott címre kimenvén a mellrákban meghalt felesége vette fel a kaputelefont, kiderült , hogy nincs 4 lánygyerekük és általában egykedvűen reagált a tájékoztatásomra, majd közölte, hogy nyugodtan jelentsem fel a férjét.

Még ha feljelentem is, lemondhatok arról, hogy visszakapom, nem érdemes ügyvédet fogadni ennyi pénz miatt. Az online párkeresők semmiért sem vállalnak felelősséget és nyugodtan garázdálkodhatnak a csalók és szélhámosok. Elgondolkodtam,hogy minek ígéri nekem még mindig, hogy meghozza a tartozását. Bizonyára minden nap haladék, amit kap a rendőrségtől, újabb áldozatot és hasznot jelent neki.”

Nem tudom elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy egy-két hete ismert randi partnereknek semmiképpen ne adjunk pénzt!

Internetes csalás a társkeresőkön

Vigyázz mit adsz ki magadról a társkeresőkön!

A biztonságos párkeresés alapvető szabályai:

  1. Személyes adatokat (lakcím, munkahely, kereset) az online ismerkedés során egyáltalán ne, a randizásnál is lehetőleg inkább csak a többedik alkalommal adj ki magadról.
  2. Mielőtt randiznál, nézz utána a másiknak az Iwiwen és a Facebookon, ellenőrizd le hogy igaz-e amit állít magáról.
  3. Ha randira mész, mindig szólj valakinek, hogy hova mentél és értesítsd, hogy mikor érsz haza.
  4. Randit csak nyilvános helyre szervezz és ne ülj be a kocsijába az első randi alkalmával.
  5. Semmiféle okból ne adj neki pénzt!
  6. Online társkeresésnél ne dőlj be a telefonkártya feltöltős trükknek (tehát hogy legyél kedves és töltsd fel az illető telefonkártyáját hogy tudjatok beszélni.)
  7. A lakásodra jól gondold meg, kit engedsz fel.

Tudom, néha nehéz betartani a biztonsági tanácsokat, hiszen olyan szimpatikus és kedves, rendes az illető, de mindig jusson eszedbe: igazából még nem is ismered a másikat!

Ha téged is átvertek, becsaptak már a társkeresés során, oszd meg velünk, hátha segítesz vele másnak!

Társkeresés indul!Nyugi, nem kell félni az online társkereséstől! Elmagyarázom, hogy csináld >>>

545 Comments

  1. Pingback: Társkeresés telefonszámmal | Társkereső Kalauz

  2. Pingback: Online társkeresés és a lakásmaffia | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.