14 Feb

A Karácsony után az egyedülállók számára a második legborzasztóbb napja az évnek a Valentin-nap.
Számukra a Valentin-nap nem a szerelmet és a boldog párkapcsolatot jelenti, hanem az egyedüllétet, a magányt és az elkeseredést. De vajon muszáj ennek így lennie? Én azt mondom, hogy a Valentin-nap nagyszerű lehetőség arra, hogy felülvizsgáld, miért is vagy egyedül, és felkészülj leendő párkapcsolatodra. Tehát siránkozás helyett készíts elő papírt, ceruzát (plusz egy doboz csokit, mert megérdemled!), és írjuk össze, mik lehetnek az okok! Utána házi feladat is lesz 🙂

Jégkirálynő-effektus

Emlékszem, gimis koromban minden évben vártam, hogy talán idén kapok valamit Valentin-napra. Persze sose kaptam semmit – mint utólag kiderült, többen szerelmesek voltak belém, de úgy viselkedtem, mint egy jégkirálynő, önbizalomhiányom miatt nem mertem szóba állni a fiúkkal, ha meg igen, akkor is túlkompenzáltam a dolgot és arrogánsnak tűntem a másik nem szemében. Egyszer névnapomra kaptam egy szál vörös rózsát, de olyan zavarban voltam, hogy elküldtem rögtön az illetőt, pedig előző évben nagyon tetszett. Szóval egyedül voltam, és csak csodálkoztam, hogy miért. Utólag persze teljesen világos.

Ha nem küldesz pozitív jelzéseket a férfiak irányába, ha képtelen vagy flörtölni velük és felhívni magadra a figyelmet (mármint arra a tényre, hogy elérhető, szabad vagy), akkor ne csodálkozz, hogy senki nem mer megkörnyékezni (illetve csak azok akik nem kellenének sosem). Nálad is fennáll a jégkirálynő-effektus?

Jégkirálynőnek tűnsz a férfiak szemében? Tudják egyáltalán, hogy szabad vagy?

Olyan szekér után futsz, ami nem vesz fel

Ezt is hányszor vagyok kénytelen végignézni! Jelenleg éppen egy barátnőm van ebben a helyzetben (külföldi tehát nem olvas engem :-). Egy éve szerelmes egy srácba, aki csak általtja és altatja a kételyeit. Együtt mennek mindenhova, miközben a srácnak más országbeli barátnője van akivel még nem szakított, de talán egyszer… Barátnőm persze tökéletes pótlék: meghallgatja, bátorítja és közben reménytelenül vár rá, az idő meg szalad… meg van győződve, hogy a srác az igazi, meg hogy lelki társak ésatöbbi. Hagyjuk a maszlagot: lelki társ ide vagy oda, de ha intenzív együtt töltött hónapok után sincs csók és intimitás, akkor ott valami probléma van.

Lehetséges, hogy olyan szekér után futsz, ami nem vesz fel?

“Nekem ez nem fog menni”

Rengeteg olyan nőtől is kapok levelet, aki a korára és a súlyára hivatkozik, mint okra, hogy nem jön neki semmi össze. Sajnos statisztikai tény: a kor előrehaladtával a nőknél egyre nagyobb a “verseny“. Ezért nagyon fontos, hogy igenis, készülj a társkeresésre és ne ülj ölbe tett kézzel, ha már elmúltál ötven. Formában kell, hogy legyél, mind mentálisan, mind kinézetre a legjobbat kell hoznod. (Ebben segít neked a Szabad Vagyok Program) már hallom is a morgást hogy “bezzeg a férfiaknak milyen könnyű”. Ne arra figyelj, hogy kinek milyen könnyű, hanem magadra. 45 felett már több a nő, mint a férfi (a hatvanas korosztályban húsz százalékkal), ezért valamivel ki kell tűnnöd a többiek közül, ha társat szeretnél. Akár azzal, hogy jól tartod magad, akár azzal, hogy aktív vagy az online társkeresőkön. Rengeteg példa van rá, hogy sikerülhet – de csak akkor, ha rajta vagy az ügyön. Tehát a hozzászólásokban panaszkodás helyett azt vedd számba, hogy mit tehetnél még, amit eddig nem próbáltál.

Valentin-nap – utálod?!

Túlsúly: szintén gyakori kérdés. Ha nem tudod elfogadni magad túlsúllyal (nem tartod jó nőnek magad) akkor bizony nincs mit tenni, le kell fogyni. (Ha ez orvosi okok miatt nem megy, akkor lesz vele munkád, de én azt tapasztalom, hogy a legtöbb túlsúlyos akkor is szeret hormonális problémákra hivatkozni, ha azok nincsenek is…) Ha viszont el tudod fogadni magad, semmi gond – a férfiak is el fognak. Biztosan Te is ismersz olyan kövér (igen, mondjuk ki) nőket, akik a társaság középpontjai, állandóan nevetnek és a férfiakat könnyedén az ujjuk köré csavarják. Na őket nem frusztrálja a túlsúlyuk ezért nem hátráltatja őket ez az ismerkedésben. Ha te nem ez a típus vagy, sajnos irány az edzőterem.

“Akarom én ezt egyáltalán?”

Nem kötelező állandóan párkapcsolatban élni! Nézz magadba: biztos, hogy szeretnél párkapcsolatot? Nem lehet, hogy csak azért szeretnél kapcsolatot, mert “kéne”? miért szeretnél magadnak egy férfit? Csak hogy legyen? mert mások már megszóltak? Túl vagy már az előzőn? Nagyon sokan úgy kezdenek olvasni engem, hogy igazából még nincsenek túl az előző szakításukon, válásukon. Adj időt magadnak, lehet, hogy ez még korai neked.

Ha a fenti okokon kívül más is lehetséges, írd meg a hozzászólásokban.

Tudod, mi az őrültség definíciója? “ugyanúgy csinálni a dolgokat, mint eddig, és más eredményt várni.” – mit tehetnél másképp, hogy jövőre párban ünnepeld a mai napot?

És végül: miért ne ünnepeld meg magad ma?

Attól még, hogy nincsen párod, miért ne ünnepelhetnél ma? Ünnepeld meg az eddigi szerelmeket (bizonyára vannak gyönyörű emlékeid), és az eljövendőket.

Házi feladat: ma este vegyél egy forró kádfürdőt, habbal, tengeri sóval és ami kell. Rakd körül a kádat gyertyákkal – jó sokkal hogy szép legyen a fényük és tudj mellettük olvasni. Tegyél be valami zenét is! Szerezz be valami jó kis magazint, vagy könyvet (lehetőleg ne nőci magazint mert azok csak lehúznak), és olvasgass. Közben néha ne felejts el kortyolni a kád mellé kikészített édes pezsgőből sem (lehet csokilikőr is), és arra gondolni, hogy idén mennyi kalandban lesz részed! 🙂 Vedd számba azt is, hogy leendő pároddal mennyi mindent fogtok csinálni, és képzeld el, hogy milyen lesz, ha már ott lesz melletted. Gondolj bele: ő már ott van valahol, lehet, hogy még kapcsolatban van, vagy ugyanolyan magányosnak érzi magát ma, mint te. Lehet, hogy fárasztó napja volt, talán épp fogat mos, esetleg filmet néz. mit csinálhat vajon?

(Ha csemeték vannak otthon, akkor tegyél be valami jó kis DVD-t nekik, vagy miután elaludtak, akkor végezd el a házi feladatot 🙂

Igen, mára ez a házi feladat! 🙂

megcsináltad a házi feladatot? Írd meg!

A Szabad Vagyok Program motivációt és gyakorlati társkereső tanácsokat, tapasztalatokat ad át. Részt vettél már az egynapos Társkereső Tréningemen? márciustól újra “vidéki turné”!

melyik városban szeretnél résztvenni a tréningen? Iratkozz fel az előjelentkezési listára, hogy időben tudjalak értesíteni és ne maradj le!

41 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.