01 Apr

Végre, végre, itt van a 2015-ös nagy párkapcsolati felmérés eredménye!

Először is: a kérdőív kitöltői a Társkereső Kalauz olvasói, ebből következik, hogy nagyrészt társkeresők. Összesen 1263-man töltötték ki a kérdőívet, 930 nő és 333 férfi.

Lássuk, mit mondtak a férfiak:

Férfi kérdőív kitöltőink nagy része harminc és ötven között van, de huszasok és hetvenesek is válaszoltak a kérdésekre.

A Társkereső Kalauz férfi olvasóinak jellemzően 1-3 egy évnél rövidebb párkapcsolata volt, eltekintve 2,8%-tól, akinek saját bevallása szerint tíznél több ilyen is volt.

Nehezen megy az elköteleződés?

Meglepő módon azonban olvasóink 6%-nak még nem volt egy évnél hosszabb párkapcsolata, pedig csak 4,5%-uk harminc alatti. Hogy az elköteleződés nehéz, vagy a pártalálás, az nem derült ki, tapasztalataim szerint általában mindkettővel gondok vannak.

Férfi olvasóink 12%-a nyilatkozta azt, hogy még nem volt egyéjszakás kalandja, 1% viszont igazi Don Juan, saját bevallása szerint 31-nél is több spontán szexben volt része.

A férfiak több, mint tíz százaléka életében 1-4-szer volt már szerelmes, 1%-uk pedig tíznél is többször. Majdnem tíz százalékuk még nem élt együtt senkivel, ez összefügg természetesen azzal, hogy sokuknak nem volt még egy évnél hosszabb párkapcsolata. 5%-uknak már 5-nél többször törték össze a szívét, 3%-uknak még sosem.

Hűségesek a magyar pasik!

A “hányszor csaltál meg eddig valakit?” kérdésre meglepő válasz született: a férfiak kétharmada azt nyilatkozta, hogy még nem csalt meg senkit, ennél kicsit kevesebben gondolják azt, hogy őket sem csalta még meg senki. Távkapcsolatba több, mint 15%-uk bonyolódott, ismerkedni leginkább online társkereső oldalakon, telefonos applikációkon keresztül, és baráti körben próbálnak.

És a nők…

Női kitöltőink több, mint 40%-a a 30-50-es korosztály tagja, a válaszadók közel ekkora hányadának már legalább 2-3 egy évnél hosszabb párkapcsolata volt. Kicsivel több, mint 5%-uknak azonban még egy sem. A nők 23%-ának még nem volt egyéjszakás kalandja, a majdnem ezer nőből csak nyolc nyilatkozta azt, hogy több, mint harminc alkalmi szexbe bonyolódott eddig. 2,5% még soha nem volt szerelmes, a többség, 34% két-három alkalommal. Notórius szerelembe esők 3,6%-ban voltak jelen a felmért válaszadók között (férfiaknál ez az arány 2,5% volt)

A nők 12%-a még nem élt együtt senkivel, ami azért érdekes, mert a 30 alatti korosztály csupán 7%-ot tett ki, tehát 30 felett is jócskán vannak, akiknek még nem sikerült az elköteleződés. 43%-uk egyszer vagy kétszer élt együtt valakivel.

3,6% nyilatkozta, hogy még nem törték össze a szívét, 10% pedig azt, hogy neki viszont ötször is többnél.  (ez pont duplája a férfiak válaszánál)

34% nyilatkozta, hogy még sosem csalt meg senkit – vagy a nők csalfábbak, vagy pedig a kérdőívet kitöltő férfiak extra hűségesek! 4% merte bevallani, hogy ő bizony félrelépett, ötnél is többször. 20% nyilatkozta azt, hogy őt tudomása szerint még egyszer sem csalták meg. Távkapcsolatba több, mint 33% kezdett eddig.

A nők túlnyomó többségben online társkereső oldalakon, baráti körben és szórakozóhelyeken próbálnak ismerkedni, 6%-uk a FiftiFiftihez hasonló randi rendezvényekre is elmerészkedik, szemben a férfiak 3%-val (ez jó hír azon férfiaknak, akik viszont veszik a bátorságot, és eljönnek: jobb esélyeik vannak a pártalálásra!)

 Társat keresel? Várlak az április 18-i Társtaláló Tréningen!>>>

10 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.