11 Mar

Mi a baj az online leszervezett randikkal? A válasz a kérdésre (ha valaha is randiztál már online társkeresőről, most bólogatni fogsz): túlságosan mesterkéltek, egyáltalán nem hasonlítanak a “való életben történő” ismerkedésre. Igen, tudjuk, az internet is a valóság és a való élet része, mégis, egyik emailt a másik után darálni tuti romantikagyilkos.

És akkor még az unalmas, szörnyű, félresikerült randikról nem is beszéltünk. Tudod, azokról, amikor 5 perc után rájössz, hogy nincs több mondanivalód, randi partnered pedig akkora badarságokat beszél, hogy csak reménykedni tudsz, a szomszéd asztalnál nem hallják.

Nemrég hallottam egy amerikai randigurutól egy érdekes szabályt, amelyet alkalmazva hatékonyabbá teheted a társkeresőn küldött első üzenettől a randihoz való eljutást. E. M. Katz javaslata az online kommunikációra az első üzenettől az első randiig a következő:

A 2/2/2-es szabály

Először is váltsatok két-két levelet az online társkeresőn. Ha ezzel megvagytok, térjetek át magán emailcímre, és ott is váltsatok két-két levelet. Ha ezt az akadályt is sikerrel vettétek, akkor jöhet két telefonhívás a randi előtt. Az egész egy hétnél többet nem vesz igénybe, ugyanakkor az egyre személyesebb kommunikáció jól felkészít a randira. (Hiszen, ha telefonon nem tudtok mit beszélgetni vagy nem is meritek egymást felhívni, akkor minek találkozni?)

Természetesen nem kell szigorúan ragaszkodni a 2/2/2-es számhoz, tehát nem kell lecsapni a telefont, ha észbe kapsz, hogy már harmadjára beszéltek telefonon. A szabály lényege, hogy mindkét fél megkapja, amit szeretne: az egyik (általában a férfiak) a gyorsaságot (egy hét múlva randi), a másik fél (általában a nők) azt, hogy nem egy vadidegennel kell találkozni, hanem olyasvalakivel, akinek legalább a hangját hallotta.

Az ellenállhatatlan társalgópartner titka

A sikeres randi titka a kellemes beszélgetés. Ez pedig már online elkezdődik. A jó beszélgetés titka nem csupán annyi, hogy megkérdezed a másiktól, “mi a helyzet?” vagy odaböksz egy “szimpatikusnak talállak”-ot: ahhoz, hogy jó társalgó legyél, éreztetned kell a másikkal, hogy valóban érdekel téged, amit mond. Ha tudsz érdekes, érdeklődő, kedves és szórakoztató lenni (igen, értem én hogy ez nem is annyira egyszerű), akkor nyert ügyed van, mert a másik is kíváncsi és nyitott lesz rád.

Szánd rá magad és vedd fel a telefont!

Miért fontos a telefonhívás randi előtt? Senki sem akar vadidegenekkel találkozni – ezért is jó, ha beszélgettek egy kicsit. Az sms-ezés erre nem alkalmas: felesleges időrabló és sokkal több idő alatt sem tudsz meg annyit rajta keresztül, mintha beszélgetnétek három percet. Ha rászánod magad a telefonbeszélgetésre, mindenképpen tűzzetek ki időpontot, amikor mindketten ráértek. A “majd hívlak” minden reménybeli szerelmes halála: ha nincs kitűzve időpont, mindketten csak stresszeltek, hogy mikor hív már a másik, jókor hívjátok-e ha most hívjátok, stb. Vedd úgy, hogy a telefonhívás az első kávézós randit helyettesíti. Ha nem sikerül jól, akkor találkoznotok sem kell. Ha sikerül, akkor máris tervezhettek egy picivel kreatívabb találkát.

Szűrés, kapcsolat építése, idő megtakarítás

A 2/2/2-es szabály alkalmazásával tehát még jobban meg tudod szűrni az érdeklődőket, megteheted a kezdeti lépéseket a kapcsolat építésére (nem teljesen idegenként találkoztok először), és rengeteg időt spórolhatsz, hiszen ha valaki nem szimpatikus a telefonon, akkor azzal már találkoznod sem kell.

Ha viszont jól sikerülnek az első lépések, képesek vagytok egy jót beszélgetni telefonon, máris úgy készülhetsz az első randira, mintha csak “természetesen” alakult volna ki!

Mi a véleményed? Írd meg!

Ha harmincas vagy kora negyvenes vagy és az online ismerkedést mindenképpen kihagynád, de legalábbis kiegészítenéd offline ismerkedési lehetőséggel akkor várunk a Randi Hajón!

randi hajó 2

45 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.