21 Feb

… avagy 15 béka kell, mielőtt megtalálod a herceget?

Egy átlagos nő 15 férfit csókol meg, két hosszútávú kapcsolatba megy bele és két szerelmi csalódásból gyógyul ki, mire megtalálja az “Igazit” – legalábbis ezt állítják a kutatók a Telegraph szerint egy 2000 résztvevővel készített felmérés alapján.

A brit statisztikák azt mutatják, hogy legalább négy szörnyű randin kell részt vennie és minimum egyszer hagyják ott, mielőtt álmai hercegére talál. Ekkorra már kétszer volt szerelmes, egyszer élt együtt valakivel és négy egyéjszakás kalandba keveredett

A férfiakat a statisztika szerint kétszer hagyják ott, hat egyéjszakás kalandjuk van mire életük nője feltűnik a színen. A statisztikáról a Rosie projekt írója (ajánlom a könyvet szeretettel mindenkinek, aki párt keres!) ezt mondta: “A számok arra figyelmeztetnek bennünket, hogy életünk párjához sokszor rögös út vezet – legtöbbünk esetében legalábbis.”

Van egy-két pár, akik ezer éve jöttek össze, és azóta is imádják egymást, látszólag mindenféle bonyodalomtól mentes párkapcsolatban. Az egyedülállók rájuk néznek és frusztrálják magukat azzal, hogy ők miért olyan “szerencsétlenek”, hogy nekik “még ennyi sem” jön össze. A helyzet pedig az, hogy ezek a párok a kivételt erősítik és nem a szabályt. Sokunk számára a kudarcok és pofára esések, fájdalmas szakítások a tanulási folyamat részei, melynek során önmagunkat is jobban megismerjük és azt is, hogy kire van igazából szükségünk. Egyedülállóként sokszor talán nehezedre esik ehhez a tanulási folyamathoz jó képet vágni, hiszen úgy érzed, sosem lesz vége és semmi értelme sincsen az újabb csalódásoknak.

A felmérés szerint jó pár randin kell részt venni ahhoz, hogy valaki lehorgonyozzon. Nem derült ki, hogy milyen korosztály válaszolt a feltett kérdésekre, az eredmény mindenesetre az lett, hogy a nők átlagban 10, a férfiak 12 randira mennek el mielőtt a Nagy Ő felbukkanna. A társkeresőkkel folytatott munkám alapján elmondhatom, hogy ez a szám korral egyre nő, minél idősebb valaki, annál nehezebben találja meg a társát, tehát annál több randit kell szerveznie magának, hogy arról ne is beszéljünk, hány levelet kell elküldenie az online társkeresőkön.

A felmérés szerint átlagban a férfiaknál a szexuális partnerek száma életük során 10, a nőknél pedig 7, sejtéseim szerint ez a szám azonban folyamatosan növekszik. A kalandok közepette átlagban egyszer megcsalunk valakit és bennünket is megcsalnak. 10-ből hat válaszadó már fel is adta a reményt, hogy valaha megtalálja az Igazit, 60% pedig úgy gondolta, hogy manapság roppant nehéz megvalósítani a “boldogan éltek míg meg nem haltak” koncepciót. Ami számunkra még érdekes a felmérésből, az az, hogy a válaszadók negyede azt mondta, hogy jelenlegi partnerük nem az a típus, akiről az elején azt gondolták volna, hogy megállapodnának vele, 50% szerint egyenesen az ellentétükkel élnek együtt.

Hogyan néznek ki a számok Magyarországon? Töltsd ki a kérdőívet, és megtudjuk!

A kérdőív anonim, de ha megadod az email címedet a végén, akkor nyerhetsz:

  • könyvet: Ezért vagy még egyedül! kézikönyv társkeresőknek
  • belépőt a március 28-i Akaraterő Napra (egynapos konferencia és tréning az akaraterő fejlesztésről a BoldogságTervezés Program keretében)
  • jegyet a FiftiFifti VillámCset Randi rendezvényére(email címedet soha, semmilyen körülmények között nem kapcsoljuk össze a válaszaiddal, kizárólag a sorsolásnál használjuk, emailben fogunk értesíteni, ha nyertél)

9 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.