14 Apr

Most szombaton rendeztük meg először a Randi Hajót – tanulságos volt! Rengeteg visszajelzést kapott a FiftiFifti csapata, ami alapján egyrészt a június 13-i buli még jobb lesz, másrészt személy szerint még többet tanultam a társkeresők problémáiról és akadályairól. Hiába, a terepmunka az mégiscsak terepmunka, van, amit szakkönyvekből nem lehet megtanulnia még egy társkereső coachnak sem. 🙂

Íme pár megállapítás, amelyek segíthetnek nem csupán a Randi Hajón, de minden egyéb társkereső szituációban is.

1. Ha 50 egyedülálló, a korosztályodba tartozó férfiból/nőből egy sem tetszik vagy egy sem szimpatikus, akkor lehetséges, hogy rossz a szűrőd.

Lehet azt mondani, hogy hazabeszélek és csak a Randi Hajót védem, de ez a szabály igaz bármilyen házibulira vagy az online társkeresésre is. Sok társkereső állítja, hogy neki nem tetszik senki az online társkeresőkön. Hitetlenkedve nézek ilyenkor: tényleg lehetséges, hogy 50 profilból, 50 emberből egy, de egyetlen egy sem érdekes annyira, hogy rákattints és írj egy rövid üzenetet? Mégis, mi alapján jelented ki, hogy a másik nem tetszik? Milyen lista van a fejedben? Érdemes megvizsgálni, főleg, ha jellemző rád, hogy sosem tetszik senki (kivéve azt a pár totálisan elérhetetlen “példányt”), közelíted vagy már el is hagytad a 35-öt és még családot is szeretnél. (Nőknek kötelező olvasmány: Lori Gottlieb: Légy a felesége! c. könyv) A Randi Hajó statisztikái szerint 15%-nak nem tetszett senki, 85%-nak viszont igen, ebből több randi is lett, illetve elérhetőségcsere vagy közös bulizás.

2. A végzettség nem sokat jelent.

Volt, aki azt kérte, szűrjünk ne csak kor, de végzettség szerint is. Vajon diplomás mérnökökkel vagy fogorvosokkal kellene telepakolnunk a rendezvényeinket? (Egyébként van rengeteg mérnökünk, dizájnerünk, orvosunk, programozónk, könyvelőnk is, amit csak szeretnél 🙂 Még mindig túlságosan sokan hisznek abban, hogy az fogja őket boldoggá tenni, ha a másiknak van diplomája. Ez persze badarság, vehetünk akár engem példaként: nem élnék boldog párkapcsolatban, ha ragaszkodtam volna ehhez. Kapj a szívedhez: a páromnak NINCS diplomája. Lejjebb adtam volna a mércét? Szerinted lehet, szerintem pedig ő az ideális társ számomra. (Fordítva nem mernék nyilatkozni 🙂 Tehát ne a papírt nézd, hanem azt, hogy milyen partner a másik – testileg, lelkileg és szellemileg.

3. Ne várd a sültgalambot – az önállóság versenyelőnyhöz juttat!

Megfigyeltem: volt olyan résztvevőnk (szerencsére nagyon kevés), aki egész este nem mozdult el a helyéről. Hogy mire várt férfiként, azt nem tudom, főleg egy olyan rendezvényen, ahol biztosan mindenki egyedülálló volt (ugye nem dőlt be senki annak, aki esetleg azt mondta, hogy “csak a barátnője kedvéért” jött el és fizette be a részvételi díjat? 🙂 – ez csak egy lepattintós szöveg volt) Volt, aki azt írta, hogy még szervezettebb legyen a buli, kvázi minden percét osszuk be és kolomppal vezényeljünk, hogy ki kivel beszélgessen – kész agyrém. Sajnos vagy szerencsére vannak dolgok, amiket nem lehet és nem is kell túlszabályozni – ilyenkor jön be a képbe az, hogy mennyire vagy önálló vagy mennyire a sült galambot várod társkeresés terén. Soha, sehol nincsen olyan, hogy semmit sem kell tenned/kezdeményezned azért, hogy valakivel megismerkedj!

A Randi Hajón is kik voltak nyerők? Azok, akik vették a bátorságot, és odamentek minél több nőhöz/férfihoz, próbálgatták a lakatokat kinyitni, sőt, esetleg még beszélgettek is a másikkal. Biztos lehetsz benne, hogy nem mindenki találta őket vonzónak vagy akárcsak szimpatikusnak, de abban is biztos lehetsz, hogy nagyobb eséllyel szerezték meg valakinek az elérhetőségét a buli végére, mint azok, akik nem csináltak semmit. És hát ez lett volna a lényeg. Tehát: ha más nem jut eszedbe, menj oda ahhoz, aki szimpi és mondj ennyit: “Hogy-hogy nem láttalak eddig? Van kedved beszélgetni?” – béna szöveg, de ha a másiknak van kedve beszélgetni, láss csodát, fog! Felszedős szövegeket amúgy találsz tonnaszámra a neten, próbálgasd őket!

A közös fotó is nagyszerű ürügy az ismerkedésre!

A közös fotó is nagyszerű ürügy az ismerkedésre!

4. A barátnők nem biztos, hogy segítenek a pártalálásban.

Két nőhöz – ráadásul láthatóan jó barátnőkhöz – kisebb eséllyel merészkedik oda egy férfi, mint egy olyanhoz, aki egyedül van. Ha barátnővel érkezel egy buliba, akkor mindent meg kell tenned azért (metakommunikációs és egyéb jelzésekkel), hogy oda merjenek hozzátok menni.

5. Az is szűrő, hogy a másik hogyan viselkedik.

Igen, előfordulhat, hogy még egy randi rendezvényen sem lesz mindenki nyitott a beszélgetésre. Mi a teendő ilyenkor? Kérd a következőt!

6. Az alkohol csak bizonyos fokig segít.

Értem én, hogy feszültség levezetésnek jó egy kis ital, de ha túl sokat iszol, az erőteljesen csökkenti a pártalálási esélyeidet. A becsiccsentett nő/férfi aranyos, a nagyon berúgott nő/férfi már korántsem. Netről szervezett randik esetében egyáltalán nem javaslom, hogy igyatok első alkalommal.

7. A társközvetítő/randi szervező/társkereső coach nem mindenható.

Sokan gondolják úgy, hogy eljönnek hozzám vagy társközvetítőhöz vagy randi rendezvényre, és azzal már meg is van oldva a társkeresés. Úgy gondolják, hogy letehetik és átruházhatják a szervezőkre az egyéni felelősségüket, és nekik csak várniuk kell türelmesen, hogy a szervező intézkedjen. Értem én, hogy az ideális az lenne, ha a csapat előzetes személyiségteszt alapján pontosan kiszűrné, ki illik hozzád aztán tálcán kínálná fel neked az illetőt és még a randit is leszervezné helyetted. Sajnos azonban a helyzet az, hogy a Te részedet nem lehet megúszni. Oda kell tenned magad, nyitottnak kell lenned, tudnod kell ismerkedni, beszélgetni, flörtölni – ezt senki más nem fogja tudni helyetted megtenni. Ha ezt nem teszed, akkor is egyedül maradhatsz, ha ezer embert zsúfolunk be egy helyre.

Tehát: ismerkedésre fel, bátorságot, kitartást és sok sikert kívánok!

 

 

31 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.