21 Apr

Marci bevállalta! Nem kis bátorság kell ahhoz, hogy valaki a kamerák előtt meséljen saját magáról, vívódásairól és álmairól. A 30 éves budapesti projektmanager már régóta foglalkozik önismerettel, és úgy érezte, a TV2 Élet Újra egy újabb kihívás számára ezen az úton. A célja a műsorral az volt, hogy könnyedebben tudjon ismerkedni. Marci leckéi a következők:

Elég jó vagy!

Marci kicsit szigorú önmagához: olyan elvárásokat támaszt maga felé, amit csak nehezen tud teljesíteni: luxus autó, luxus élet, álomnő. És mivel ezek a célok – főleg a használtan is harminc millióba kerülő luxus autó – ugyancsak messze vannak még, ezért folyamatosan úgy érzi, hogy ő nem elég jó. Pedig van jó állása, egy hobbija, amiből akár komoly dolgok is kisülhetnek, lakása, autója, tehát megvan az a bizonyos “egzisztencia”.  Ráadásul folyamatosan képzi magát különféle területeken.

Gyanús, hogy a hiperszuper álmok azért akkorák, amekkorák, hogy folyamatosan frusztrálhassa magát addig is, amíg nem jönnek össze. Ezen mindenképp érdemes elgondolkodnia nemcsak neki, hanem az összes maximalista olvasómnak!

 

Kísérleti nyuszi a Deák téren

Marci már hét éve jár különféle önismereti tréningekre, kineziológushoz és egyéb képzésekre. Úgy éreztem, éppen elég az elméleti szakemberségből, ideje kicsit a mélyvízbe bedobni. Higgyétek el: egy apró lépés sokszor többet ér, mint egy tucatnyi önismereti könyv! Van olyan, hogy eleget hallottál/láttál/olvastál, még egy tréning vagy könyv már nem tesz hozzá semmit a tudásodhoz. Ilyenkor kell cselekedni!

Marcit ki is állítottuk a Deák térre, hogy szólítson le 10 neki tetsző alanyt és kezdeményezzen beszélgetést, lehetőleg elérhetőség elkérésével. Eleinte nehezen ment a dolog, aztán kapott egy (roppant eredeti) kezdeményező szöveget, amelynek eredményeképpen tízből egy nő meg is adta az elérhetőségét, öten pedig szóba álltak és beszélgettek is vele.

El tudjátok képzelni, ez milyen nehéz volt neki úgy, hogy be volt mikrofonozva és a bokor mögül vettük kamerával és négyen figyeltük, mit csinál? És úgy próbálkozott hogy közben tudta, több százezren fogják nézni? Kedves férfi olvasók! Ezek után ne siránkozzatok, hogy nem mertek lépni, hiszen mögöttetek nincs egy teljes stáb és ha kudarcot vallotok, azt sem fogja senki látni. Szóval nincs több kifogás – találjatok ki valamilyen kezdeményező szöveget és jöjjön a nagy számok törvénye!

 

Leszólításból ötös!

És ha még nem voltunk elég gonoszak Marcival a Deák téri ismerkedős feladatnál, még mélyebb vízbe dobtuk: szereztünk két “álomnőt” és beültettük őket egy szórakozóhelyre, aztán Marcinak kiadtam az ukázt: itt az ideje, hogy megmutassa, mennyire edződött meg a Deákon, tehát tessék, szólítson le valakiket. Véletlenül pont a két lány felé tereltem, aztán pedig jól otthagytam szegényt a slamasztikában. Marci azonban ezt az akadályt is jól vette, a szigorú vizsgabizottságtól egy erős négyest és egy öt alát kapott, azt is csak azért, mert meg se kérdezte hogy leülhet-e, annyira lendületben volt. Mindkét lány szimpatikusnak találta, aztán pedig felsorolták, hogy hogyan is érdemes kezdeményezni náluk. Hogy hogyan, az kiderül a műsorból!

A lényeg: büszke vagyok Marcira, ezek után a kemény helyzetek után – kamera és stáb nélkül – garantáltan könnyedebben fog menni neki az ismerkedés!

Az adást megnézheted online a TV2 weboldalán Élet Újra címmel>>>

(Nem ő Marci.. :-)

(Nem ő Marci.. 🙂

4 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.