15 Oct

Mit lehet tanulni egy pucér randis valóságshow-ból?

A valóságshowk között ugyancsak nagy a verseny, ezért már mindenfélét kitalálnak a kreatív csapatok, hogy kitűnjön műsoruk a többi közül. Randis műsor volt már ezer, gondoljunk csak a Nagy Ő és a Házasodna a gazda című produkciókra, de ami a legújabban fut, az tényleg kész őrület. A címe “Dating Naked”, (Pucéran randizni), a lényege pedig, hogy az összehozandó párokat kitették egy gyönyörű panamai tengerpartra, hogy ott ismerkedjenek – teljesen meztelenül. Természetesen pusztán szakmai kíváncsiságból néztem végig az egyik epizódot, amelyben egy gyönyörűen kigyúrt roppant szimpatikus fiatalembernek kellett döntenie egy átlagos és egy Playboy-nyuszi testű nő között. Tanulságos, hogy kit választott.

A főszereplő, Joe első körben kijelentette, hogy párkapcsolatot szeretne, nem csak szórakozást. Ugyan ez eléggé komikusan hangzik egy olyan showban, ahol mindenki meztelen, mindenesetre kíváncsian vártam a folytatást. Két fő rivális is akadt, aki őt szerette volna: egy lány a “szomszédból”, Wee Wee, aki bár nem túlságosan szép vagy jó alakú, de nagyon barátságos, kedves és szerethető, illetve az überszexi és gyönyörű Jasmine, aki hozza a “kapj el, ha tudsz” formát. Elnézést a sztereotípiákért, de Joet elnézve úgy gondoltam, egyértelmű, hogy utóbbit fogja választani. Wee Wee-vel ugyan megvan az összhang, na de hogyan lenne képes ellenállni Joe Jasmine-nek? Utóbbi bár az elején kijelentette, hogy fontos számára az őszinteség és utálja a játszmákat, mást sem csinál az egész epizód alatt, csak játszmázik és csábítóan viselkedik az összes szereplővel. Szexin fürdik a medencében, szexin ölelgeti a srácokat, szexin itattatja magát whiskyvel, egyértelműen kiveti a hálóját Joera. A néző azt gondolná, szegény Wee Weenek esélye sincsen. Ugyan egy csókot sikerül a csábos démonnak kicsikarnia az áldozatból, a nagy döntés napján mégis érdekes dolog történik: Joe Wee Wee-t választja.

Hogyan lehetséges, hogy dobta Jasmine-t? Roppant egyszerűen: egyik monológjában Joe kifejti, hogy Jasmine bár az a lány, akit egy szórakozóhelyről nagyon szívesen hazavisz az ember egy éjszakára, de nem az a típus, akit szívesen bemutatna a szüleinek.  Mi ebből a tanulság, azon kívül, hogy első randira mindenképpen érdemes szépen felöltözni, kivéve, ha Panamában vagyunk?

A “kapj el, ha tudsz” fárasztó

Külön szakirodalma van annak, hogy hogyan kell játszani a “kapj el, ha tudsz” játékot. Lényege, hogy a nő tegye magát szinte elérhetetlenné, mindenféle mesterkélt szabályok alkalmazásával nehezítse meg a férfi dolgát, hogy annak legendás vadászösztöne minél inkább előtörjön. Vajon tényleg működik ez? A livescience.com nemrég közzétett, egyetemisták körében végzett randi felmérése szerint a férfiak annyira mégsem értékelik azt, ha szórakoznak velük. Az első randikon egyértelműen azon nők voltak számukra a legszimpatikusabbak, akik kimutatták és különféle jelzésekkel erősítették meg, hogy tetszik nekik randi partnerük. Számos jelzés működhet: megérinteni a partner karját, hátát, megerősíteni az üzeneteit, érdeklődni, mosolyogni, kijelenteni, hogy jól telik az este. Semmiképpen sem jégcsapkirálynőt játszani, magunkban interjúztatni és pontozni. A későbbiekben inkább megkönnyíteni az illető férfi dolgát, mint megnehezíteni.

A féltékennyé tevés nem feltétlenül jön be

Jasmine az epizódban – rengeteg más nőhöz hasonlóan – a féltékennyé tevés módszerével próbál célt érni Joenál. A dolog félig-meddig működik is, de a végén ezzel azt a benyomást kelti a főszereplőben, hogy könnyen megkapható nő. Annak, aki komoly kapcsolatot szeretne, egy könnyen megkapható nő pedig nem épp perspektíva. (Figyelem! A könnyen megkaphatóság benyomásának kialakításához egy rosszul megválasztott ruha is épp elég. Túl tapad, túl mélyen van dekoltálva? A húspiac-jelleg egyéjszakás kalandokat vonz be – ugye nem mondtam ezzel újat?)

A túl nyomulós figura sem jó

Kicsit most elszakadunk a pucér randizóktól, hogy a férfi olvasók is tanuljanak valamit: míg a férfiaknak az említett felmérés szerint az jön be, ha a nő kimutatja vonzalmát (természetesen nem túlzásba víve, csak úgy, szordínó), a nőknek ezzel ellentétben az tetszik, ha a férfi udvarias és nem nyomul túlságosan. A túlságos rámászást ugyanis jelnek veszik arra nézve, hogy az illető nem akar komoly kapcsolatot. És ebben valahol talán igazuk is van.

Zárszó

Joe és Wee Wee a valóságshow után is együtt maradtak, (igaz, a távkapcsolat miatt nem biztos, hogy hosszútávon), de ez alapján úgy tűnik, nem választottak rosszul.

 

Te milyen bölcsességet tudnál a fentiekhez hozzáfűzni?

 

A FiftiFiftinél is tudsz randizni, ha már a panamai showba nem kerültél be (igaz, nálunk csak ruhában!)

[eo_events]

3 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.