29 Dec
Együtt vagyunk vagy sem?

Sok olvasóm számol be felemás sikerekről. Egyrészt hurrá, van férfi végre az életükben, másrészt arra a válaszra hogy “akkor most együtt vagytok?” nem tudnak egyértelmű választ adni.

Sokszor maguk sem tudják, hogy most akkor ők párkapcsolatban vannak-e vagy sem. Randik vannak, sms-ek is, de úgy hébe-hóba, kiszámíthatatlanul. Titok: ha nem tudod, hogy párkapcsolatban vagy-e, akkor valószínűleg nem vagy.

Lássuk, hogyan alakulhatnak a dolgok az első randi után – amennyiben a két fél vonzódik egymáshoz:

A, Instant vonzódás, instant kapcsolat, instant pasi: Az illető férfiú már az első randin meg van őrülve érted. Nem is tudja titkolni vonzódását. Rögtön az elejétől véresen komolyan veszi a dolgokat, párkapcsolatról beszél és jövőbeli tervekről anélkül, hogy ismerne téged (merthogy illúzió azt hinni, hogy egy-két hét alatt meg lehet ismerni alaposan valakit. Nem lehet.) Szerelmet is vall természetesen, többször. Persze ez roppant hízelgő, de csak most jelzem, hogy az esetek nagy részében vaklárma, és a vad szenvedély nagyon gyorsan le fog csengeni, a kémia elillan,Te meg ott maradsz és nem érted, mi történt? (Ha az illető nemrég lépett ki egy hosszú párkapcsolatból – esetleg annak apropójából hogy “beléd szeretett”, pláne menekülj fejvesztve a másik irányba!) Utólag persze rájöttök – hacsak nem akarjátok továbbra is áltatni magatokat, hogy az egésznek semmi alapja nem volt a szexuális vonzódáson kívül. Ismerős a dolog?

B, Az első randin az érzés nem kölcsönös. Ekkor ő rohangál utánad, Te pedig vagy lepattintod, vagy pedig neked is megtetszik és elkezdődik a randizgatás… Hamarosan pedig felmerül a kérdés: “most akkor mi van köztünk”?

Ha már legalább 5-ször 6-szor találkoztál vele egy hónap alatt, akkor lassan tisztul a kép.

Kétféle módon alakulhat a kapcsolat:

A, minden nap felhív. Terveket sző arra nézve, hogy hetente többször is találkozzatok. Természetesen törli a profilját az online társkeresőről. A jövőről beszél. Vagy…

B, mintha nem haladnátok előre a kapcsolatban. Küld egy-két sms-t hetente, talán egyszer veled is alszik, de továbbra is fent van a társkeresőkön, nem beszél a jövőtökről, pláne érzelmekről, “jól elvagytok, de semmi több”

A legelső a pasid/párod/barátod.

A második eset az a pasi, akinél talonban vagy addig, amíg nem talál jobbat.

A párkapcsolatok szépen, természetesen elkezdenek egy idő után – nem évek, hanem hetek után! – fejlődni. Ha nem érzed ezt a fejlődést, akkor szereztél magadnak egy nagyon kellemes szabadidőtársat. De semmiképpen sem életed párját. Ha Te komoly párkapcsolatot szeretnél, muszáj lesz továbblépned.

mi a véleményed?

 

77 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.