05 May
Mr. Szélhámos

Az Iwiw-en található az alábbi profil oldal, amelyet egy pórul járt nő tehetett fel volt “kedveséről”

Név: Beteges Hazudozó

Kor: 42 év

Magamról: Adjatok pénzt, soha nem fogom visszaadni.

Sőt kölcsönt veszek fel a nevedre és soha nem látod sem a pénzt, sem engem, aztan törlesztheted helyettem.

Imádom a gyenge, magányos nőket hülyíteni, de vigyázat nagyon DRÁGA vagyok!

Úgy tűnik, szegény nőt alaposan rászedte az illető, ez a profiloldal pedig a bosszú.

Bár első ránézésre viccesnek tűnhet a dolog, ha kicsit mögé nézünk a történetnek, korántsem az.

Adva van egy összetört nő, aki ilyen módon áll bosszút a gazemberen. Tele van sértettséggel, haraggal, dühvel, és rengeteg feszültséggel, amit próbál feldolgozni és levezetni.

Mindeközben magára veszi az áldozat szerepét is, a profiloldalon is látható, hogy “gyenge, magányos” nőként írja le magát.

És itt el is érkezünk a számunkra fontos lényeghez: a nő leírta magát. Saját magát írta le.

Rosszul választani – Mr. Szélhámos és társai

Messziről nehéz ítélni és nem is szeretnék ítélkezni (azzal nem sokra megyünk a társkeresésnél), de egy dolog biztos: rosszul választott. Ő Mr. Szélhámost fogta ki. Vajon mi fogta meg benne? A sármja? A bókjai? A viccei?

Vagy csak annyi, hogy férfi volt, “valaki” volt, “akárki” volt – akivel együtt lehet lenni, akivel úgy lehet tenni, “mintha” párkapcsolatban lettek volna.

Hányan választanak még rosszul az “úristen, örökre egyedül maradok” szinglipara miatt? Jelentkezzen, aki beleesett már ebbe a hibába! (Én felteszem a kezem 😉

Hányan futottak bele Mr. Házasemberbe, Mr. Piócába (ez Mr. Szélhámos gyengébb minőségű kiadása), Mr. Elérhetetlenbe, csak azért, hogy már végre “legyen valami”?

“Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.” – mondják az amerikaiak, magyarra fordítva: “Ha egyszer átverssz, szégyelld magad! Ha kétszer átversz, én szégyelljem magam”.

Egyszer belefutni és rosszul választani, ezt még meg tudjuk magunknak bocsátani (persze ha hosszútávú kölcsönöket vettek fel a nevünkre, mint a fenti esetben, az azért elég sokáig fog nyomasztani).

Állíts az adótornyon!

De többször, folyamatosan rosszul választani – az már nem a véletlen és a balszerencse műve. Ott már rossz beidegződések, rossz minták, rossz önismeret áll a háttérben.

Ha úgy érzed, hogy mindig rosszul választasz, vagy mindig “csak az idióták” találnak meg, az nem véletlen. Te magad vonzod be őket. Neked kell választanod, átállítanod a frekvenciát, és olyan jeleket sugároznod, ami a minőségi férfiakat hozza a közeledbe.

Itt az ideje, hogy kilépj az áldozati szerepből (ha eddig benne lettél volna), megerősödj, és felvállald a felelősséget magadért és a választásaidért.

Segítségnek itt egy díjmentes társkereső kurzus

Most pedig itt a sztori helye – te kikbe futottál bele?

Mesélj a rossz választásaidról – és arról, hogy miket tanultál belőlük!

5 Comments

  1. Pingback: Csalók és szélhámosok a társkeresőkön | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.