18 Dec

Pár éve találkoztam New Yorkban Paul Carrick Brunsonnal, aki amellett, hogy egy hihetetlenül jóképű társkereső coach, még a tetejébe iszonyatosan tehetséges üzletember és blogger is. Egyik blogcikkére muszáj regálnom: összegyűjtött ugyanis egy rakat nagyon makacs, férfiakkal kapcsolatos tévhitet, amelyeket rendszeresen hallok vissza a társkereső klienseimtől, illetve tanfolyami résztvevőimtől, és épp itt az ideje leszámolni velük! Következzen ezekből 5+1 tévhit, amelyet nem győzök kigyomlálni klienseim agyából.

1. számú tévhit: A férfiak állandóan csak a szexre tudnak gondolni.

Bár a nőfelszedő tréningeken másról sincs szó, csak hogy kit hogyan lehet majd megfektetni, aki valaha is volt már hosszútávú párkapcsolatban és elnézte a párját miközben orkokat gyakott le tucatjával este tízkor szex helyett, az pontosan tudja, hogy a férfiak egyáltalán nem gondolnak állandóan a szexre. Paul idézi a Kinsey Intézet felmérését is, mely szerint a férfiak 46%-a egyáltalán nem gondol napi szinten a szexre. Bárki, aki valaha élt együtt férfival, tisztában van azzal is, hogy a férfiak lelki problémái a szexualitásra is kivetülnek. Ha baj van, akkor legtöbbször az ágyban is baj van. Stresszes időszakokban a férfiak jó része egy kiadós alvást többre értékel, mint egy kiadós szexet – ez a szomorú igazság. Elárulom: a nőknél is pont ugyanígy van.

2. számú tévhit: A férfiak nem annyira kommunikatívak, mint a nők

Attól függ, mi a téma. Voltál már olyan randin, ahol nőként meg sem tudtál szólalni, mert egész este csak magáról beszélt randi partnered? Lehet, hogy lelkizni nem szeretnek a férfiak, de dumálni, azt igen!

3. számú tévhit: A férfiak nem szeretnek elköteleződni.

Néha fárasztó a munkám, hiszen körülbelül 5 éve próbálom a hozzám forduló női klienseket meggyőzni arról, hogy igenis, vannak normális férfiak, akik ráadásul még családot is szeretnének. Persze, ez nem látszik annyira a társkereső “piacon”, ahol úgy tűnik, a lehetőségek száma végtelen, ezért aztán nagyon könnyen maradnak abba a bimbózó kapcsolatok. Rengeteg hozzám forduló férfi kliens szeretné megtalálni az Igazit akivel végre családot alapíthat, és az sem titok, hogy főleg ilyen férfiak jönnek el a VillámCset randikra is.

4. számú tévhit: A férfiak utálják, ha a nők kezdeményeznek.

Baromira unom már a férfi-női kapcsolatok, illetve a vadászat és az evolúció kapcsolatát taglaló okfejtéseket. Helló, már a kétezres években járunk! Nézzetek körül, mennyire megváltoztak a nemi szerepek! Kérdezz csak utána bármelyik gimnazistánál, hogy ki kezdeményez kinél, rá fogsz jönni, hogy manapság a nők szedik fel a pasikat, nem pedig fordítva. Kiábrándító? Lehet, de ha nőként ülsz a babérjaidon arra várva, hogy téged szedjenek fel, és semmilyen jelzést nem vagy hajlandó küldeni a másik felé, ne csodálkozz, ha elhappolják előled a kiszemeltedet! Ha olyan nő kezdeményez egy adott férfinál, aki tetszik is az illetőnek, akkor egyértelműen sikerre számíthat. Mindenkinek jól esik, ha értékelik és csodálják.

Kezdődjön a vadászat!

Kezdődjön a vadászat!

5. számú tévhit: A férfiaknak nincsenek érzéseik

Baromság azt gondolni, hogy a férfiaknak nincsenek érzéseik vagy hogy hamarabb túlteszik magukat dolgokon. (Szerinted mégis, hogy lehet ennyi költő és író férfi?) Tény, hogy másképp vannak nevelve, náluk az érzelmek elfojtásán, nem pedig kimutatásán van a hangsúly gyerekkorban (persze, szerencsére ez is változik). Rengeteg olyan férfi kliensem van, akik nem képesek felgyógyulni maguktól egy szakításból, sírva fakadnak, ha az exükről kell beszélniük, stb. És mindannyian láttunk már szerelmes férfit – hihetetlen, mikre képesek! Tehát ha a párod nem mutatja ki az érzéseit, vagy úgy tűnik, hogy érzéketlen, lehetséges, hogy még nem sikerült megteremteni közösen azt a légkört, amelyben kellőképpen biztonságban érzi magát ahhoz, hogy meg tudjon nyílni.

6. számú tévhit: A férfiak különleges “állatfajta”, és mindenféle titkos szabály kell ahhoz, hogy meg lehessen őket szerezni

Minden nő titokban arra vágyik, hogy kap egy szabálykönyvet, amit ha betart, hatalmas sikereket ér el a férfiaknál. És mivel ezt az ügyes marketingesek pontosan tudják, ezért gyártják is szép számmal az efféle szabálykönyveket amit persze vesznek is az egyedülállók, mint a cukrot, hiszen általában könnyű, gyors megoldást kínálnak – és hát ki nem vágyik könnyű, gyors megoldásra főleg a lassan és nehezen megoldható problémák esetében? Hadd súgjam meg: a környezetemben egyetlen tartós, boldog párkapcsolat sem titkos szabályok szerint jött létre. Elcsábítani el lehet rengeteg embert, na de kérdés, hogy akarsz-e trükkökkel megszerezni valakit, akit egyébként annyira nem is érdekelsz (különben nem lenne szükség trükkökre, ugyebár…) Mi itt a Társkereső Kalauzon a boldog, tartós párkapcsolatok kialakításán, nem pedig az egyéjszakás numerák megszerzésén dolgozunk – ez bizony óriási különbség. (Ha te utóbbi miatt vagy itt, akkor kattints el gyorsan!) Iszonyatosan unalmas, tudom, de a tartós és boldog párkapcsolatok titka NEM a trükközés és különféle bolygókról való származás elemzése, hanem – tadadadaaaaaa – a NYÍLT és ŐSZINTE KOMMUNIKÁCIÓ. Persze nem árt egy kis személyiségfejlesztés és “értéknövelés”, hiszen minél magabiztosabb, lazább, nyíltabb, kedvesebb, humorosabb vagy, annál inkább mersz nyitni mások felé és annál jobb lesz a párkapcsolatod is, ezért pedig érdemes dolgozni magadon!

Egy szelfi, két társkereső coach - ketten már csak nem tévedhetünk! :-)

Egy szelfi, két társkereső coach – ketten már csak nem tévedhetünk! 🙂

Nos, milyen tévhitet hagytam ki szerintetek?

Update:

“Robi írta:

További tévhit:           A férfiak kibeszélik egymás között a nőiket
Néhány kishitű, melldöngető kiskakastól eltekintve férfi társaságban a párkapcsolat NEM TÉMA. Úgy ahogy a csajok kibeszélik a pasikat (mondjuk utolsó pattanásig), úgy soha nem téma.
Pl. egy 5-6 fős munkahelyen ahol mindenki férfi, ott hiába ismerkedik meg egyikük új nővel, a többiek nem tudják meg, mert nem beszédtéma és rohadtul nem érdekel senkit. Nagy összegekben mernék fogadni, hogyha rejtett kamerát és mikrofont szerelnek fel férfi társaságba, akkor beigazolódik az állításom.”

61 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.