09 Dec

Ha társkeresésről és randizásról van szó, mindenki osztja az észt. Mindenki a téma avatott szakértőjévé válik, és még mielőtt kérdezel, ellát a szerinte leghasznosabb tanácsokkal. Sajnos ezek a jó tanácsok sok esetben nemhogy hasznosak lennének, de még ártalmasak is, amelyek hátráltatnak abban, hogy megtaláld végre a társad.

Mielőtt még továbbmennénk, szögezzük le: a tanácsok esetén nincs olyan, hogy ugyanaz mindenkire vonatkozna. A saját kérdéseidre a saját válaszaidat egyedül Te tudod, feltéve, ha mersz kicsit befelé figyelni és meghallani ezeket a válaszokat. A blogcikkek és hasonló források arra nagyszerűek, hogy elgondolkoztassanak, na de hogy konkrétan megmondják, a Te esetedben mi fog bejönni, ez irreális elvárás.

Lássuk tehát a legrosszabb tanácsokat!

Kutyaharapást szőrével!

Magyarul kezdj egy új kapcsolatba, mielőtt még az előzőn túl lennél érzelmileg. Szuper! Tehát szúrjak ki egy másik emberrel is, csak azért, mert nekem bajom van. Nem önző ez egy picit? De hát kit érdekel, az én érzelmeim lettek megsértve, miért törődnék máséval? Ha még érzelmileg nem vagy túl az exeden, akkor nem fog működni egy újabb kapcsolat. Már a randin is a volt kapcsolatoddal fogod fárasztani a randi partneredet, összetévesztve a legjobb barátoddal/barátnőddel. A folytatást el lehet képzelni. Ha nem tudod feldolgozni a  múltadat, inkább szakembert és ne új kapcsolatot keress.

Különleges vagy, és megérdemled a tökéletes kapcsolatot!

Ott állsz negyvenegy évesen, gyereket akarsz, és az összes előző kapcsolatodat elbaltáztad. A barátnőid mit mondanak? “Különleges vagy, és megérdemled a tökéletes kapcsolatot”. Én pedig azt mondom: ideje felébredned, és rájönni arra, hogy Te is messze állsz a tökéletestől, mielőtt az összes lehetséges jelöltben megtalálnád a hibát. Nem érdemelsz meg semmiféle nagyszerű párkapcsolatot, hacsak nem teszel érte. A tökéletes kapcsolat nem magától jön létre, hanem két fél sok munkával alakítja ki. Ha pedig mintázatokat látsz felfedezni a magánéletedben (mindig ugyanazokon mennek szét a dolgok, állandóan szeretői viszonyba keveredsz, mindig annál a pontnál lépsz le, amikor el kellene köteleződni), akkor dolgozz rajta, mert – rossz hír – más nem fogja ezeket feldolgozni helyetted. Természetesen van segítség, ilyen például egy szakember, vagy egy önfejlesztő tanfolyam, találd meg a neked valót. Kilométer hosszú elváráslisták helyett tisztázd, Te ki vagy, és min kellene dolgoznod ahhoz, hogy azt vonzd be akit szeretnél.

"A velem való randizás előnyei: velem fogsz randizni. Sorolhatnám még tovább is, de azt hiszem, érted a lényeget."

“A velem való randizás előnyei: velem fogsz randizni. Sorolhatnám még tovább is, de azt hiszem, érted a lényeget.”

Ne legyél túl okos!

Ezt a jó tanácsot főleg nőknek adják. Egyszerűen borzalmas! Komolyan azt gondolják, hogy egy teljes kapcsolatban el lehet játszani a kicsit butácska nőci vagyok szerepet? Ha valakinek túl sok vagy, akkor kérd a következőt! Ez persze nem azt jelenti, hogy rögtön az első randin le kell rohannod a másikat teljes valóddal és rázúdítani az elmúlt 5 évben összegyűlt filozófiai gondolatlavinát, vagy hogy rivalizálnod kellene a másikkal a téren, hogy melyikőtök az okosabb. De hogy ne legyél önmagad – méghozzá a legjobb önmagad – egy kapcsolatban, az egyszerűen kivitelezhetetlen, vagy pedig garantált boldogtalansághoz vezet. Igen, van olyan férfi aki elfogad olyannak, amilyen vagy – feltéve, ha Te is megadod neki ezt cserébe… És ha már itt tartunk, a következő rossz tanács:

Alkalmazz “szabályokat”!

Főleg nőket hülyítik a különféle “szabályokkal”. Megpróbáljál elhitetni velünk, hogy férfiak és nők annyira különböznek egymástól, mint tőlünk a marslakók, emiatt aztán nyílt kommunikáció helyett megpróbáljuk könyvekből kisilabizálni, hogy vajon mit is kellene tenni egy adott szituációban. Célozgatunk, nem vesszük fel a telefont, belemegyünk mindenféle játszmába, mert azt hisszük, majd attól jobban fognak működni a dolgok. A valóság az, hogy félünk őszinték és nyitottak lenni a másik iránt, afféle domesztikált ellenséget látunk benne, aki bármikor ránk törhet. Találkoztam egyszer egy randiguru pasival, aki X év házasság után is játszmázott a feleségével, pl. nem hívta vissza azonnal, hadd egye a kefét az illető, hogy hol a fenében van. Mit mondjak? Baromi fárasztó lehet!

 

Te milyen gagyi randi tanácsot hallottál eddig?

 

6 Comments

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.