17 Jul

Szakítani jó! Minél többet gondolkozom ezen, annál inkább meg vagyok róla győződve. Sőt, ráteszek egy lapáttal: ha veled szakítanak, az is nagyszerű!

Micsodaaa? Hogy Randi Andi megbolondult volna? Dehogy is! A szakítás konkrétan mindig fájdalmas: az ember életében hatalmas veszteség és űr keletkezik. Végbemegy a 7 stáció, az ember sebei letisztulnak, átgondolja a kapcsolatot, és lassan – nagyon-nagyon nehezen eleinte, aztán egyre könnyebben – a jövő felé fordul. Nem tagadja le a fájdalmat önmaga és mások előtt, hanem belemegy, megéli, átéli, és kinyeri belőle a szükséges élettapasztalatokat és tanulságokat.
 

[feature_box style=”32″ title=”Gyorsseg%C3%A9ly%20Szak%C3%ADt%C3%A1s%20Ut%C3%A1n%20-%20ingyenes%20leck%C3%A9k%20a%20gyors%20fel%C3%A9p%C3%BCl%C3%A9s%C3%A9rt” alignment=”center”]Ki vagy borulva a szakítástól?
Szeretnél minél hamarabb meggyógyulni és újrakezdeni?
Társkereső coachként összeállítottam Neked a legfontosabb
első lépéseket az újrakezdés felé. Ki ne hagyd ezeket a leckéket!

Kattints ide az ingyenes Gyorssegély Szakítás Után leckékért! >>>

[/feature_box]

Viszont ami a szakítás kezdeti fájdalma után jön, az az izgalmas szakasz! Először is az ember megtanul újra mosolyogni. Ez természetesen nehezebb, ha vele szakítottak, mert akkor először is fel kell, hogy vakarja magát a padlóról :-). De ha az megvan, elkezdődhet az építkezés.

A szakítás utáni időszak a legjobb időszak arra, hogy újradefiniáld az életed!

Van egy életcélod, életfilozófiád és életszemléleted. Vannak álmaid is, amiket meg akarsz valósítani. A legtöbb kapcsolat kicsit olyan, mintha eltérítené a géped és a figyelmedet másra irányítaná: önmagad helyett a másikat teszed meg életed középpontjává. És minél inkább így van, a szakítás annál elviselhetetlenebb lesz és a Te életed annál üresebb utána. Éppen ezért a kapcsolat alatt is oda kell figyelned a kapcsolat előtti céljaidra és az álmaidra, és nem szabad hagynod, hogy a másik ember teljesen felülírja azokat.

De maradjunk a szakításnál: olyan a legtöbbször, mint amikor teljes erővel becsapódik a gép és össze-vissza törik, zúzódik a reptéren – ronda landolás, mondhatni. Mi marad utána? Roncsok, amiket újra össze kell ragasztani. Vagy választhatsz egészen más járgányt is amivel folytatod!

Szakítás után lehetőséget kapsz arra, hogy Te határozd meg, hogyan szeretnél élni. Kitalálhatod önmagad, és mindenféle új dolgokat próbálhatsz ki, amit a kapcsolat miatt nem tettél. Ezernyi új élményt szerezhetsz magadnak, és senki és semmi nem fog korlátozni, hogy mikor érsz haza, hol voltál már megint, illetve milyen bolondságokba kezdtél bele.

Persze, egészen más, amikor egy “nagyokos” pszichomókus, vagy egy magamfajta társkereső coach mondja ezeket, és megint más, amikor Te magad rájössz e bejegyzés igazára. Arra, hogy mekkora hatalmas lehetőség van a kezedben és mekkora energiák szabadulnak fel benned szakítás után! Csak a Te döntésed, hogy mihez kezdesz ezekkel az energiákkal – pozitív, építő cselekvésekre fordítod le őket, vagy negatív, romboló őrültségekre.

Szakítás után ideje elengedni a másikat, hátat fordítani a kapcsolatnak, kibannolni, blokkolni minden közösségi portálról – ne is lásd. Most magadra kell figyelned, és a Te életedre. Mindig is erről szólt a dolog, csak mintha a kapcsolatod idején ezt elfelejtetted volna.

“Szakítani jó!” Gyakorlat: Szakítás után vagy? Elő a listával! Írd fel azokat a dolgokat, amiket szerettél volna mindig is kipróbálni, csak éppen a kapcsolatod miatt nem jutott rájuk idő. Milyen területeken szeretnéd fejleszteni magad? Írd le! Milyen lakásátalakítás esne jól? Mit tanulnál a legszívesebben? Jegyezd fel!

Az életed újra kinyílt ezernyi lehetőség előtt! Szabad vagy!

És hogy ne csak papoljak, összeírtam egy korántsem teljes listát arról, hogy az én életemben milyen változásokat hoztak a szakításaim – akár velem szakítottak, akár én szakítottam mással:

  • megtanultam pókerezni
  • szereztem egy új állást magamnak
  • testvéremmel sokkal szorosabb lett a kapcsolatunk (rengeteget lelkiztünk és sokkal jobban megismertük egymást, mint azelőtt)
  • megtanultam a jobb agyféltekés rajzolást
  • elmentem és végigjártam az el camino zarándokutat Spanyolországban
  • intenzíven önfejlesztettem magam
  • létrehoztam egy saját vállalkozást
  • átalakítottam és végre kifestettem a lakásomat
  • kipróbáltam a társkeresés ezernyi formáját
  • a tapasztalatimat átadom másoknak is – létrehoztam a Szabad Vagyok Programot, ami hihetetlen sok energiát és örömet ad nekem 🙂 Egyszóval: megtaláltam a küldetésemet!

A szakításaim nélkül az életem csupán halvány árnyéka lenne annak, ami és aki most vagyok. Iszonyat fájdalmas időszakokban, a válságban edződik meg igazán az ember és csak ott lehetséges az igazi fejlődés. De ezért rendesen meg kell dolgozni, fel kell állni a padlóról és nem hagyni magad. Ja és még egy nagy előnye van ezeknek a fejlődős időszakoknak – azáltal, hogy fejlődsz és tanulsz, legközelebb még jobban fogsz választani! 🙂
Tehát: szakítani jó!!!!
 

[feature_box style=”32″ title=”Gyorsseg%C3%A9ly%20Szak%C3%ADt%C3%A1s%20Ut%C3%A1n%20-%20ingyenes%20leck%C3%A9k%20a%20gyors%20fel%C3%A9p%C3%BCl%C3%A9s%C3%A9rt” alignment=”center”]Ki vagy borulva a szakítástól?
Szeretnél minél hamarabb meggyógyulni és újrakezdeni?
Társkereső coachként összeállítottam Neked a legfontosabb
első lépéseket az újrakezdés felé. Ki ne hagyd ezeket a leckéket!

Kattints ide az ingyenes Gyorssegély Szakítás Után leckékért! >>>

[/feature_box]

 

12 Comments

  1. Pingback: Szakítás utáni depresszió - hogyan győzd le? | Társkereső Kalauz

  2. Pingback: Szakítás után... | Társkereső Kalauz

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.