Turbó Önbizalom Tréning

Önbizalmad márpedig van!

TURBÓ ÖNBIZALOM TRÉNING

Avagy képzés a bennünk rejlő önbizalom és bátorság aktiválására.

 • Megtanuljuk kezelni legnagyobb félelmeidet.
 • Tapasztalati tanulás, 100% gyakorlat.
 • Egyéni személyiségfejlődés társas közegben.

A Turbó Önbizalom Tréningen megtanuljuk, hogy hogyan beszélj, járj, és érezd magad MAGABIZTOSABBAN

Először is kezdjük ott, hogy olyan nincs, hogy valakinek nincsen önbizalma. Ha máris szkeptikusan karba tennéd a kezed, akkor hadd világítsuk meg neked ezt a kijelentést egy rövid, ám annál tanulságosabb történettel:

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]A napköziben a felügyelő tanárnő végignézett a gyerekeken. Volt, aki a leckéjét csinálta, volt, aki olvasott, ketten sakkoztak, a többség beszélgetett. Semmi rendbontás, minden pontosan úgy haladt, ahogy az rendjén való egy napköziben. Aztán a tanárnak egyszer csak fennakadt a szeme az egyik gyereken. Csak most, a sokadik körbepásztázás után hasított belé a felismerés, hogy a gyermek már jó régóta ül az asztalnál egy üres papír felett. A papír mellett színes ceruzák hevertek játékos rendezetlenségben. Most, hogy jobban megnézte a gyereket, látta, hogy az mered a papírra, és néha-néha ráncolgatja a homlokát, mint aki nagyon-nagyon töri valamin a fejét. Várt egy picit. Közben néha igazi gyakorlott tanári szemmel körbe-körbe pillantgatott a szobán, hogy valahol szükség van-e rá, de a többiek elvoltak magukban, ahogy eddig is, így a tekintete visszatért a papír felett ücsörgő gyerekre.

– Nyilvánvaló, hogy segítségre szorul – gondolta a tanárnő, és lassú léptekkel elindult a lurkó felé.

A gyermek közben tétován felemelt egy színes ceruzát és egy vonalat rajzolt a papírra. Majd eztán egy másik ceruzát kapott a kezébe, és a papírra egy újabb vonalat húzott. Szemlélte egy ideig az eredményt, és a kezében lévő ceruza végét rágva ismét a gondolataiba merült.

A tanárnő közben odaért. És mint aki a fejében már lejátszotta a mondanivalójában forgatókönyvét, szelíden, de határozottan megszólalt:

– Min dolgozol? De ugye tudod, hogy nem szabad rágni a ceruzát. Csúnya lesz a vége, ráadásul piszkos is! Szóval mit csinálsz?

A gyerek kivette a szájából a ceruzát, és felnézett.

– Rajzolok.

– És mit rajzolsz? Érdekesnek tűnik. – tette fel a kérdést. Úgy gondolta, talán tud segíteni a fiúnak, ha megmondja, hogy mit szeretne lerajzolni?

– Istent akarom lerajzolni!

A tanárnő a gyermeki naivitástól elbűvölve önfeledten felkacagott. – Istent? Hiszen senki sem tudja, hogy hogy néz ki! – próbált segíteni. A fiú kicsit megszeppenve és értetlenül nézett vissza a tanárnőre.

– Hát jó, de még csak most kezdtem. Ha befejeztem, akkor majd mindenki tudni fogja.[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Talán semmi sem ragadja meg ennél a történetnél jobban azt, hogy eredendően mennyire bátornak, önbizalommal telinek és felfedezőnek születtünk. A rajzoló kissrácot nem hogy elbátortalanítaná az, hogy senki sem tudja, hogy néz ki, vagy létezik-e Isten, hanem kifejezetten meggyőzi őt arról, hogy annál nagyobb szükség van rá, hogy végre valaki felkösse a gatyáját és megmutassa! Gyermekkorunkban olyasvalakik voltunk, aki képes a saját világa és saját élete megalkotására.

Talán a korai gyerekkorodból sem sok mindenre emlékszel, de azt már biztosan láttad, hogy egy gyereket nem érdeklik a kudarcok. Amikor járni tanul, nem hagyja abba a járást, csak mert elesett. Próbálkozik újra és újra, amíg nem megy neki az, amit a fejébe vett. Hasonló szívóssággal fedezi fel a környezetét. Ami persze a kismamák rémálma, mert a gyerek mindig elmászkál. És számára a “senki sem tudja” nem jelenti azt, amit számunkra, hogy “lehetetlen”, mivel számára nem rakódott még rá ez a jelentés. Még nincs tele olyan értelmezési és viselkedési sémákkal amelyek korlátoznák a lehetőségét a saját világa megteremtésére, és a saját kreativitása bűntudat vagy szorongás nélküli alkalmazására és ezzel együtt az álmai megvalósítására.

Ugyanezt a bátorságot, önbizalmat és felfedezési vágyat viszont már csak nagyon kevés emberben látjuk viszont felnőttként. A kérdés csak az, hogy mi történt velük? A válasz is kézenfekvő: egyszerűen bonyolult társasági normák és interakciók kinevelik belőlünk ezeket a dolgokat. Olyan viselkedési sémákat sajátítunk el a kritikus fejlődési időszakban, ami lakat alá zárja az önbizalmunkat, és a kreatív felfedezést és teremtést elősegítő bátorságunkat. Ennek a mechanizmusát az alábbi roppant tanulságos kísérlet mutatja be legjobban:[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Egy tudóscsapat öt majommal végzett kísérletet. Bezárták őket egy ketrecbe, aminek a közepén egy magas rúd volt tetején egy csokor banánnal. Minden alkalommal, amikor az egyik majom mászni kezdett a rúdon a banánokért, a tudósok jéghideg vízsugárral kezdték locsolni mind az öt majmot. Kis idő elteltével a lent maradó majmok megértették a helyzetüket, és ekként kezdtek viselkedni: bármikor, ha egyikőjük kísérletet tett a banán megszerzésére, és elindult felfelé a rúdon, a többi azonnal ráugrott, lecibálta őt a rúdról, és még jól el is agyabugyálták. Így esett, hogy idővel a majmok teljesen feladták, hogy a csábító banáncsokor megszerzésével próbálkozzanak.

A tudóscsapat ezután kivett egy majmot és egy új, zöldfülű majmot tett a helyére, aki semmit sem tudott a banánról és a jeges vízről. Az új jövevény természetesen azonnal nekiindult a banánnak, ám legnagyobb meglepetésére a többiek villámgyorsan elkapták, lecibálták a rúdról és jól elagyabugyálták. Néhány fájdalmas próbálkozás után, az új jövevény is feladta a kísérletezést, és letett a banánok megszerzéséről.

A tudósok ezek után újabb majmot cseréltek le, aki szintén nyílegyenesen megindult a banánokkal kecsegtető rúd felé. A többiek természetesen ezt az újoncot is megtanították kesztyűbe dudálni, ám ezúttal az első zöldfülű majom is lelkesen csatlakozott a bunyóba, mégpedig a csoport oldalán!

Ezt a folyamatot megismételték a harmadik, a negyedik és az ötödik majommal is, amíg a ketrecben végül az eredeti öt majomból már egy sem volt. Vagyis a tudósok öt olyan majommal maradtak, akik semmit sem tudtak a jeges vízsugárról, és mégis megtámadtak bárkit, aki a banánért indult.[/text_block]

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Végső soron mindnyájan a majmokéhoz hasonló viselkedési mintákat és értelmezési sémákat sajátítottunk el, amelyek uralják, szabályozzák és korlátozzák az életünket. A jó hír azonban, hogy ezek azonosíthatók, és némi munkával kiiktathatók vagy egyszerűen feléjük kerekedhetünk.

A kérdés csak az, hogy TE készen állsz-e megtenni ezt és kilépni a saját kis mátrixodból, amelyet az eddigi életed és környezeted a TE hathatós segítségeddel teremtett neked. Ha igen, akkor a Turbó Önbizalom Tréning neked való, mert pontosan ezt célozza meg. Ezen felül persze néhány készségünk fejlesztésére is ki kell térni. Mert Mi a titkuk azoknak az embereknek, akiknek van önbizalmuk? Hát GYAKORLÁS, GYAKORLÁS, GYAKORLÁS!

Hogy mit kellene gyakorolnod? A következőket:[/text_block]

 • sikerre vivő kommunikációs eszközök használatát
 • jelenlétet (amikor TÉNYLEG a jelenben vagy és nem a fejedben)
 • másoktól származó vélemények kezelését
 • azt, hogy rendben van, ha hibázol
[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Ha[/text_block]
 • feszélyez, ha új környezetbe kerülsz és ismeretlenekkel kell beszélned
 • nagyon függsz mások véleményétől és állandóan azon aggódsz, hogy ki mit gondol rólad
 • túlságosan önkritikus vagy
 • úgy érzed, nem vagy elég jó
 • szeretnéd fejleszteni a kommunikációs készségeidet
 • szeretsz új dolgokat tanulni
 • szereted az izgalmas tréningeket és a kihívásokat
 • készen állsz a változtatásra
[text_block style=”style_1.png” align=”left”]

akkor a Turbó Önbizalom Tréningünkön a helyed!

A Turbó Önbizalom Tréningen
megtanuljuk, hogy hogyan
beszélj, járj, és érezd magad
MAGABIZTOSABBAN

Miért fontos mindez?

Azért, mert manapság egyre erősebb a verseny mind a munkahelyünkön, mind a vállalkozásunkban, de még a társkeresés területén is.

Éppen ezért, az, ahogy előadod és/vagy eladod az ötleteidet, a termékeidet, szolgáltatásaidat vagy akár saját magad nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen eredményeket érsz el életed különböző területein. Biztosan Te is tapasztalod sokszor, hogy az emberek önbizalma nagy mértékben kihat az eredményeikre – és természetesen, ez fordítva is igaz.

A Turbó Önbizalom Tréning célja az, hogy kihozza belőled a legmagabiztosabb énedet azért, hogy utána elérd a neked járó eredményeket akár a szakmai, akár a magánéletedben.

Legyél a saját legjobb változatod!

Figyelem!

Ez a tréning nem:[/text_block]

 • pozitív gondolkodás tréning ahol mindenre mosolyogva kell igent mondani
 • NLP tréning
 • nem olyan tréning, ahol csupa jól hangzó, de a hétköznapokban teljességgel használhatatlan technikákat kapsz
 • nem fog mágikus módon egy varázsütésre felruházni önbizalommal (gondolom a mesékben már nem nagyon hiszel), viszont egy olyan hathatós kritikai eszközt ad a kezedbe, amivel képes leszel a saját önbizalmadat és bátorságodat korlátozó sémákat felismerni és azokon felül kerekedni, vagyis aminek a segítségével képes leszel újra aktiválni ezeket az amúgy is benned szunnyadó képességeket.

AZ ÖNBIZALOM ALAPPILLÉREI – a tréning 4 fő témája:

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]A Turbó Önbizalom tréningen a következőket fogjuk átvenni:[/text_block]
 • 1

  Sikeres kommunikáció

  Megfigyelted már, mi a különbség azok között, akik sikeresen tudnak kommunikálni, és azok között, akik nem? Vajon min múlik az, hogy az én üzenetem átmenjen a Te fejedbe? Hogyan érdemes úgy kommunikálni, hogy a másik megértse, mit is akarok? Hogyan lehet elkerülni a különböző kommunikációs csapdákat és az egymás mellett elbeszélést? A sikeres kommunikáció készségét nem csupán a munkahelyeden vagy vállalkozásodban, de a magánéletedben is kamatoztathatod. A tréning során megvizsgáljuk kommunikációs stílusodat és átgondoljuk, hogyan lehetnél még hatékonyabb.

 • 2

  Jelenlét

  Az önbizalom titka az, hogy a képesek vagyunk 100%-os figyelemmel a jelenben lenni, és arra összpontosítani, ami előttünk van. Ha állandóan a múltba vagy a jövőbe ugrálsz az elmédben ahelyett, hogy ITT és MOST lennél, szétforgácsolod az akaraterődet és ezzel együtt az önbizalmadat is. Hogyan is oldhatnál meg bármit sikeresen, ha egyszerre rágódsz a múltbéli hibáidon és aggódsz a jövő miatt? Éppen ezért a Turbó Önbizalom tréningen gyakoroljuk azt, hogy milyen is igazán jelen lenni.

 • 3

  Mások véleményének kezelése

  Mennyire függsz mások véleményétől? Mennyire hiszel magadban attól függetlenül, hogy ki mit mond? Az önbizalomépítés egyik legfontosabb pillére az, hogy tudd mások véleményét kezelni. Tudd, hogy kire érdemes hallgatni és kire nem, és tudd elfogadni a kritikát, feltéve, ha pozitív, építő szándékkal érkezett. A tréningen ezt is gyakorolni fogjuk.

 • 4

  Saját hibáinkhoz való viszonyulás

  Az iskolarendszer arra tanított meg bennünket, hogy a hibázásnál nincs rosszabb. Ha hibázol, fekete pontot vagy rossz jegyet kapsz. Ez a hozzáállás megöli a kreativitást és az ötletelést, amely tevékenységek lényege, hogy hibák garmadáját követjük el, mire eljutunk a megoldásig. Az önbizalomnak sem az az alapja, hogy sosem hibázhatsz, és mindig mindent jól csinálsz, hanem az, hogy mindezekkel tisztában vagy, és békében vagy önmagaddal akkor is, ha hibáztál. Sőt! Tudod, hogy a hibázás elkerülhetetlen része a fejlődésednek!

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Az Akadémia trénerei Soós Viktória és Jaczenkó László, a BoldogságTervezés Program elindítói.[/text_block]

Kattints ide a jelentkezéshez!

A tréning szakmai háttere

Tapasztalati tanulás, 100% gyakorlat

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]A tréning gerincét gyakorlatok adják. Ezek révén pontosan úgy tanulsz meg számodra fontos készségeket és fejleszted bizonyos képességeidet, ahogyan például beszélni vagy járni is megtanultál. Ezt hívjuk tapasztalati tanulásnak. Ha valamit elmondanak neked (pl. előadás), akkor annak nagy részére hamarosan már emlékezni se fogsz. Ha valamit megmutatnak neked (pl. személtetés, gyakorlatias előadás), akkor azt talán megjegyzed, de ha valamit veled csináltatnak meg, akkor azt egy életre megtanulod. Éppen ezért választottuk a BoldogságTervezés Programban ezt a képzési formát.[/text_block]

Egyéni személyiségfejlődés társas közegben

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]A képzés egy társas közegben megvalósuló egyéni személyiségfejlődés. Hogy mit jelent ez? A képzésen többen vagyunk, és az egymás közötti interakció révén jutsz saját magaddal kapcsolatos hasznos belátásokhoz. Ezen kívül a gyakorlatok speciális volta miatt mindenki a saját életéhez és tapasztalatához kapcsolódó tudásra és készségekre tesz szert. Vagyis mindenki pontosan azt fogja megtanulni, amire neki igazán szüksége van az áttöréshez. Ez garantált, hiszen a gyakorlatok során mindenki azzal fog szembesülni, ami az ő problémáit okozza, és ami az ő akadályait alkotja. Vagyis elképzelhető, hogy a gyakorlatok során mindenki mást tanul, de mindenki azt fogja tanulni, amire éppen a leginkább szüksége van! Lesznek gyakorlatok, amelyek teljesen egyéniek, és olyanok is, amelyeket párban, vagy kisebb-nagyobb csoportokban kell majd végigcsinálni. Lesznek gyakorlatok, ahol gondolkoznod kell, ahol beszélned kell, ahol kreatívnak kell lenned, de olyanok is, ahol mozognod, figyelned vagy játszanod kell. A gyakorlatokat nem lehet előre tudni, mindegyik gyakorlat meglepetés lesz. Természetesen a tapasztalatok megosztása és az azokra történő reflexió is a képzés része. Ezt néha egyedül, néha pedig csoportban kell majd megtenned. Egy biztos: a képzés alatt számos alkalommal mutatunk neked tükröt a legkülönfélébb módon és formában, amely segít abban, hogy tudatosabbá válj a saját programjaidat illetően.[/text_block]

Elméleti háttér

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]A tréning elméleti hátterét alapvetően a megfigyeléseken és kísérleteken alapuló pozitív pszichológia tudománya adja, ami azzal foglalkozik, hogy mitől lesz egészséges, kreatív és boldog az elme. Ugyanakkor ez az elmélet nem zár ki semmilyen hitet, ráadásul a tréning 100%-ban gyakorlati, és mint olyan, érték- és hitsemleges. Ez két dolgot jelent: egyrészt nem mondjuk meg, hogy miben higgy, másrészt bármilyen hittel a hátad mögött hasznosítható belátásokhoz juttat.[/text_block]

Módszertan

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]A tréning elsődleges módszertani pontja, hogy mi nem mondjuk meg a „tutit”. A képzésnek nem célja, hogy téged függővé tegyen egy tekintélytől, azaz (még inkább) arra szoktasson, hogy a Te életeddel kapcsolatosan valaki másnak kell megmondania a „tutit”. A mindennapok történései elviekben hatalmas lehetőséget rejtenek a fejlődésre és arra, hogy a számunkra megfelelő irányba kormányozzuk az életünket. Ugyanakkor, az emberek többsége nehezen vagy egyáltalán nem tudja a mindennapi eseményeket a maga számára olyan transzformatív tapasztalattá fordítani, ami segíti őt a további életében. A képzés során megtanulod teljesen új szemmel nézni a mindennapokat, így idővel minden történés az életedben potenciálisan egy önismereti és személyiségfejlesztési eszközzé válik – ha úgy kívánod. Ezzel nem csak a hangulataidat és a hozzáállásodat fogod tudni tudatosan változtatni, de a saját képességeidbe és irányításodba vetett hited és az önbizalmad is erősödni fog.[/text_block]

A képzés környezete

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]A képzés folyamán lehetőséged lesz, hogy egy semleges, támogató, előítéletektől mentes, biztonságos környezetben fedezd fel, hogy milyen láthatatlan elvek mentén éled az életed és hozod meg a döntéseidet. Mindezek azonban nem azt jelentik, hogy egy hatalmas fejsimogatás lesz végig. Sőt, a biztonság és a támogató környezet pont azért szükséges, mert ez a felfedezés nem mindig lesz kellemes, néha kifejezetten kényelmetlen vagy fájdalmas lehet, sokszor pedig a legkülönfélébb ellenállást fogja kiváltani benned. A végén azonban megtanulod elengedni azokat az ártalmas hiedelmeket és gondolatokat, amelyek évek óta gondot okoznak az életedben. A képzés helyszíne Budapest.[/text_block]

A képzés helyszíne és időpontja
Budapest, 2016. szeptember 10-11.

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Figyelem! Ha eljössz, erre a két napra már semmit ne tervezz! A tréning során eltesszük az órákat, mobilokat, hogy tényleg ott tudjunk lenni. Nem tudjuk előre megmondani, hogy mikor van nap vége, ez függ a résztvevőktől. Körülbelül a tréningnap vége este 6 és 8 körül van, ha mindenképpen szeretnél valami támpontot.[/text_block]

Trénerek

Soós Viktória

önismereti tréner, life és business coach, író, a Szabad Vagyok Program elindítója, a BoldogságTervezés könyvek 1. kötetének, az Ezért vagy még egyedül című könyvnek a szerzője. Az elmúlt években több ezer embernek segített párt találni, most a boldogságtervezés technikáit adja át a közönségnek.


Jaczenkó László

life coach, a BoldogságTervezés Program tudományos hátteréért foglalkozó ismeretelméleti phds kutató. Célja a nagyközönség számára érthetővé és elérhetővé tenni a pozitív pszichológia eredményeit. Tréneri technikáit többek között Hollandiából hozta el nekünk.


A tréning díja és a jelentkezés feltételei

Szeptember

10

 • 10:00
A belépő ára mindössze bruttó 39.700,- Ft
[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”16″ font_style=”normal” font_color=”%23ffffff” width=”460″]A tréning díja a két tréningnapon kívül kávé- és teafogyasztást, gyümölcsöket és snackeket tartalmaz, ebédet, utazási költséget és szállást nem.

[/text_block]

Jelentkezem!

 • A tréningre maximum 15 fő jelentkezhet! Több jelentkező esetén, a beérkezések sorrendjében fogadjuk a jelentkezéseket.
 • A jelentkezéssel elfogadod, hogy a tréning mindkét napján részt veszel!
 • A tréning mindegyik gyakorlatát végig kell csinálnod! Ha belevágsz, nem dönthetsz úgy, hogy bizonyos gyakorlatok alól kivonod magad, mert az neked kényelmetlen vagy nem tetszik! Minden feladatnak önálló szerepe és értelme van. Ezek felfedezése ugyan a te feladatod, de ehhez támogatást nyújtunk. Természetesen nem adunk olyan gyakorlatot, ami téged törvénysértésre vagy ésszerűtlen, életveszélyes helyzetekbe kényszerít.
 • Ami a tréningen történik, az a tréningen marad! A tréningen olyasmik is elhangozhatnak, amelyeket az egyes résztvevők nem szeretnének a tréning keretein kívül megosztani. Tartsuk tiszteletben egymás magánszféráját és titkait!
 • A tréning résztvevők egymás közötti kapcsolattartására, a feladatok egyes megbeszélésére, kiértékelésére és feldolgozására külön fórumot biztosítunk!

FIGYELEM! A terem befogadóképessége véges – a helyek gyorsan fogynak!
Ne halogasd a jelentkezésedet!

arrow

Helyszín

Coach Akadémia, Király utca 19., a BoldogságTervezés Program “főhadiszállása”.

Ha a helyszínen szeretnél fizetni, kérjük, érkezz negyed órával korábban!Jelentkezés a kétnapos tréningre

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A jelentkezéssel elfogadod a fenti jelentkezési feltételeket! (A számlázási adatokat csak akkor kell kitölteni, ha a számlát nem a saját nevedre és címedre szeretnéd!). Az adataidat kizárólag a képzés kapcsán használjuk fel, harmadik fél részére azokat nem adjuk át![/text_block]
[custom_html]

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.