Kifogásgyár

Neked mi a kifogásod?

+ tanuld meg kezelni az elutasítást!

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Amikor azt tanácsolom a hozzám fordulóknak, hogy változtassanak a hozzáállásukon, legyenek nyitottak olyan ismerkedési lehetőségekre, amikre eddig esetleg nem voltak, illetve a nagy számok törvénye alapján gondolkozzanak a társkeresésről és merjenek kezdeményezni is, azonnal beindul a kifogásgyár.

“Pesten könnyű ismerkedni, ott sok a lehetőség” – írják nekem a vidékiek.
“A nőknek könnyű, nekik nem kell kezdeményezniük” – írják nekem a férfiak.
“Harminc évesen könnyű, akkor még sok a független férfi” – írják nekem a negyvenes, ötvenes olvasóim.
“Negyven évesen könnyű, akkor már nem leendő gyermekem apját kell keresnem” – írják nekem a harmincasok.

Teljesen megértem mindenkinek az aggályait – ugyanakkor kifogásokat gyártani a legkönnyebb!

Vegyünk át egy párat, csak hogy lásd, hogy mindenre van megoldás.
 

“Vidéki vagyok, nincsen lehetőség” – kifogás

Tény és való, hogy Budapesten annyi programlehetőség van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, a vidéken élők pedig irigykedve nézik, hogy minden hétvégére tucatnyi ingyenes kiállítás, koncert, fesztivál jut. Ugyanakkor csak azért, mert valaki vidéken él, még egyáltalán nem kell elásnia magát, ha társkeresésről van szó. Sokan engem kérdezgetnek, hogy Kiskunpiripócson hogyan ismerkedjenek. Könyörgöm, én Budapesten élek és fogalmam sincs, hogy mik a lehetőségek Kiskunpiripócson – ezt bizony annak kell feltérképeznie, aki ott él. Nézd meg, mik a helyi lehetőségek és programok, hol vannak a férfiak. Ne azt várd, hogy más megszervezi az életedet helyetted – vedd kezedbe az irányítást és ismerkedj, ahol csak tudsz, hogy megteljen az a bizonyos tölcsér lehetséges jelöltekkel.

Statisztikák azt mutatják, hogy Budapesten sokkal több az értelmiségi egyedülálló nő, mint vidéken, míg vidéken sokkal több az értelmiségi egyedülálló férfi, mint Budapesten. Nagy kérdés, hogy vajon hol és hogyan fog a két tábor egymással találkozni? A legtöbb vidékről Pestre felköltözött fiatal nő kizárja, hogy vidékre visszaköltözzön egy párkapcsolat miatt. Ezzel tulajdonképpen saját magukat korlátozzák be, mert ha nagyon akarja az ember, akkor bármit meg lehet oldani. De ha a keresési kritériumokhoz egyből beírja valaki, hogy kizárólag Budapesten élő férfit szeretne, rengeteg lehetséges jelölttől esik el. Extrém példa, de igaz: ismertem olyan társkeresőt, aki nem csupán a budapestiekre korlátozta le a keresést, hanem ezen felül még egyes budapesti kerületekre is. Csodálkozó szemmel nézett rám és kérdezte: “kicsit szigorú vagyok, igaz?”

 

“Én már öreg vagyok, nincsen lehetőségem” – kifogás

Az idősebbek helyzete első ránézésre nehezebbnek tűnik, mint a fiataloké. Igen ám, de őket már nem szorítja úgy az idő, nem ketyeg az a biológiai óra, és nem kell villámgyorsan házastársat találniuk, mint egy 30-asnak – tehát nem kellene, hogy akkora pánikhangulat legyen, ráérnek válogatni, gyakorlatilag tét nélkül. Nem a gyermekeik apját keresik, hanem egy partnert, és ezzel rengeteg, a fiatalabb korosztályt érintő pszichikai tehertől mentesülnek. (Igen, ha elmúltál már negyven és vannak gyerekeid esetleg, el sem tudod képzelni azt a pánikot, amit egy 37 éves gyermektelen és családra vágyó egyedülálló érez!)

Itt is az a nyertes, aki több időt tölt el a férfiakkal való randizással, mint a róluk való panaszkodással. Egy kis karbantartás, egy kis odafigyelés, és máris könnyen kitűnhetnek a korosztályukból, hiszen a nők nagy része (nem tagadom, a férfiak is) eléggé elhanyagolja magát 40 felett. Huszonévesen nehezebb kitűnni a korosztályunkból, 40 évesen sokkal könnyebb!

Nemrég interjúvoltam meg egy 50 körüli, ugyancsak sármos, intelligens úriembert, aki társkereső irodánál keresi a párját. Házassága után ő is beleesett a „fiatalodjunk fiatal barátnő mellett” tipikus férfi hibába, egy nála majd 20 évvel fiatalabb nővel kezdett kapcsolatba, természetesen őrülten szerelmesen. Aztán nagyot koppant, amikor barátnője kiadta az útját, rájött arra, hogy nem bírja ezt a fiatalos tempót, és levonva a tanulságokat, mostmár ő is korához illő társat keres. Véleménye szerint az a baj legtöbbször a 40-en felüliekkel, hogy nincsen önbizalmuk és önbecsülésük, de azért reméli, hogy talál magához illő párt. Ezért is tartom olyan fontosnak az Érzelmi Fitneszt, ami bármely korosztálynak elengedhetetlen a párkereséshez. Na meg az, hogy tisztában legyenek vele: muszáj kezdeményezniük ha ki akarnak tűnni a tömegből!

A statisztikák nem neked kedveznek, de jó hír, hogy csak egyet kell találnod a sok közül!

Kisvárosból származom és több olyan esetet is tudok, amikor hatvanas nők kezükbe vették az irányítást, felregisztráltak online társkeresőre és sikerrel társra találtak. (Egyikük most “fogyasztja” a második netről megismert élettársát.) Van olyan távoli ismerős is, akinek párja Budapestről költözött le hozzá, négy macskájával egyetemben (senki sem lehet tökéletes, a macskák jól vannak). Szóval ha ilyen példák vannak – vidéki is, idősebb is – akkor miért ne lehetnél Te is sikeres? Tudod: felejtsd el a szingli klubot és a sikeres esetekre koncentrálj – ha ők találtak társat maguknak, Te is fogsz!

 

 

Felelős vagy áldozat?

Önismereti tréningjeimen is mindig elmondom, hogy két “üzemmód” van az életben: lehetsz felelős és lehetsz áldozat, és csak rajtad múlik, hogy melyiket választod.  A felelős szerep nem azt jelenti, hogy mindenért te vagy a felelős, hanem azt, hogy felelősséget vállalsz a körülményeidért, és a történtekre adott reakcióidért. Ha valami kudarc ér, nem nyalogatod a sebeidet (illetve csak egy ideig), hanem megvizsgálod, legközelebb min kellene javítani ahhoz, hogy másképpen alakuljanak a dolgok. A felelős tehát reálisan felméri a lehetőségeket és a körülményeket, felvállalja a felelősséget egy adott probléma esetén, megoldási lehetőségeket keres, ezeket megpróbálja a gyakorlatba ültetni és ha nem megy, akkor újra próbálkozik. Újra és újra… Az áldozat ezzel szemben csak panaszkodik, másokat hibáztat, nem vállalja fel a felelősséget, aktív cselekvés helyett csak vár és reménykedik, hogy majd lesz valami.

Most őszintén nézz magadba: társkeresés terén Te melyik voltál eddig? Felelős vagy áldozat?

 

Elutasítás kezelése

A társkeresők legnagyobb mumusa az, hogy elutasítást kapnak. Ha Te is ettől tartasz a leginkább, akkor már most elárulom: jobb, ha hozzászoksz. Az elutasítás ugyanis természetes velejárója a folyamatnak. Egyes esetekben, mint például az online társkeresés randi előtti levelezgetős szakasza, még csak nem is veheted személyesnek a dolgot, hiszen még csak nem is találkoztál az illetővel, és az csupán egy-két fotó és levél alapján utasít vissza. Nem is érdemes magadra venni. De hogy kicsit könnyebb legyen a dolog, mutatok egy trükköt az elutasítás kezelésére.

Tudtad, hogy az értékesítőket úgy képzik ki, hogy első feladatként azt kapják: gyűjtsék a visszautasításokat? Magyarán gyűjtsenek össze 100 „nem” választ először, utána jöjjenek panaszkodni. A társkeresésben is működik ez az elv: kezdetnek gyűjts össze 10 visszautasítást! A trükk ott van, hogy ahhoz, hogy 10 visszautasítást összegyűjts, legalább 10 férfit meg kell szólítanod – és minél többet szólítasz meg, minél többnek próbálod “eladni” magad, annál inkább fejlődsz és annál nagyobb lesz az esélye, hogy egy idő után már nem csak visszautasítást kapsz, hanem pozitív válaszokat is! Ne felejtsd el: a “nem” csupán annyit jelent: “kérem a következőt!”

[/text_block]

arrow

HÁZI FELADAT  – gyűjtsd a nemeket!

[text_block style=”style_1.png” align=”left” width=”460″]A mai házi feladat a következő: regisztrálj be egy online társkeresőbe és kezdeményezz beszélgetést legalább 10 férfival. Íme egy-két támpont az online társkereséshez, ahhoz, hogy hogyan kezdeményezz online:

  • Legyél eredeti! Rengeteg férfi panaszkodik arra, hogy a nők sablonos leveleket írnak nekik, amire nem tudnak mit visszaírni. Kezdetben csupán a szavaid vannak arra, hogy meggyőzd a másikat, hogy érdemes veled beszélgetni. Felejtsd el a sablon leveleket! Legyél eredeti. Hidd el, ez nem is olyan nehéz. Így csináld:
  • Mit tudsz meg az adatlapjáról? Először is olvasd el alaposan az adatlapját. Ne ess abba a hibába, hogy felületesen átlapozod, mert később ciki lehet, ha azt sem tudod, kivel beszélsz. A szavaiból már sok minden kiderül, többek között, hogy milyen típusú ember, miket szeret. Ezekbe belekapaszkodhatsz. A lényeg, hogy olyan levelet írj neki, amiből kiderül, hogy tudod, kinek írod, és hogy érdekel Téged. A „Szia! Tetszik az adatlapod, ha van kedved, írj”-típusú sorokkal nem sok hatást érsz el. .
  • Mit tudsz meg a fotójáról? Ha az adatlap semmi támpontot nem ad, nézd meg alaposan a fotóját. Nézd meg a hátteret, figyeld meg, milyen képet vág rajta, milyen ruhában van. Autókkal fotóztatja magát vagy búvárkodás közben? Mind-mind elárul valamit az illetőről. Kapaszkodj ezekbe, és olyat írj, ami rá vonatkozik. Az elején csupán a kommunikáció felvétele a lényeg, mindegy mivel, csak indítsd el a beszélgetést!

Mint említettem, az online társkeresés – azon belül is az online társkeresők – csupán egyetlen lehetőség arra, hogy megtöltsd azt a bizonyos tölcsért érdeklődőkkel. Ezernyi más lehetőségről részletesebben az online Társtaláló Tanfolyamon írok. Addig is gyűjts össze 10 visszautasítást! Minél idősebb vagy, annál többet kell kezdeményezned![/text_block]

  • Gyűjtsd össze saját kifogásaidat, ami a társkeresést illeti!
  • Áldozat szerep helyett vállalj felelősséget az eddigiekért!
  • Tanuld meg egészségesen kezelni az elutasításokat – ezek a folyamat részei.
  • Gyűjtsd a nemeket!

Randi Andi

Társkereső coachként és önismereti trénerként évek óta abban segítem a hozzám fordulókat, hogy megtalálják a társukat, illetve egyensúlyt tudjanak kialakítani az életükben. Módszereim a pozitív pszichológia elvein és a coaching eszköztáron alapulnak. A coachingon kívül tanfolyamokon, Műhelynapokon, nyári táborban várom a fejlődni vágyókat.

Egymást erősítő, boldog párkapcsolatban élek, de a társkeresős időszakomban bőven elég saját élményt gyűjtöttem össze ahhoz, hogy tudjam, min mennek keresztül a hozzám fordulók.“Szia Andi
Köszönöm szépen a segítséged olyan jó volt olvasni a leveleid minden este vártam jöjjön a következő és ez olyan jó érzés volt:)
Segítségeddel most még jobban tudom használni a tölcsért mert idáig is használtam csak nem tudta hogy te ezt így megcsináltad:)ami tudom sok nőnek jól jön még:)
Mesélek egy kicsit mióta kapom tőled a leveleket még intenzívebb lettem a pártalálásban nem csak a megszokott nap mint nap feljártam és megnéztem ki írt mit írt és ennyi volt:(
Bejelentkeztem több társkeresőben és a tölcsér telis teli van:)
És nem csak azt várom mikor ki néz meg hanem én is megnézem és szavazok a fiukra:)
Most szervezem már a randikat hátha valamelyik éltem párja lesz:)
Köszönök neked mindent és kitartást kívánok Neked:)
Puszi”

“Kedves “Randi Andi” !!
Nagyon köszönöm és örülök, hogy végig követhettem a “Társkeresés indul” modult.
Nagy igazságok hangzottak el benne, sok tanúlságot, jó- , megszívlelendő tanácsot – biztatást- kaptam ,
sokmindenben eyetértettem Veled !
…Hogy miért nem veszek részt a tanfolyamon ?… mert én már megtaláltam a számomra megfelelő
partnert , szépen alakul a kapcsolatunk.

  A jó tanácsaidra szükségem volt (van)–főleg az önbizalom fejlesztés terén – !
Remélem  kamatoztatni tudom majd.
Mégegyszer köszönöm és további sok sikert kívánok Neked !!

Üdvözlettel : Erzsi”

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.