A nagy számok törvénye

A nagy számok törvénye

– fordítsd a javadra!

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Remélem, hogy az előző leckék hatására lelkesen csinálod a házi feladatokat, sőt, még odáig is merészkedtél, hogy kezdeményezz.

Kezdeményezés nőként?

Még mindig rengeteg társkereső fejében tartja magát az a makacs nézet, mely szerint nőként “nem szokás” kezdeményezni, merthogy az a “férfi dolga”. Nos, hadd áruljam el, hogy ha nem kezdeményezel, akkor jóval nehezebb lesz társat találnod. Ez a szomorú igazság. Amikor ezt elmondom tréningeken, akkor meg azt kapom, hogy “hogy néz az ki, hogy én szedjek fel valakit?!” A kezdeményezés nem egyenlő a nyomulással és a felszedéssel. Hatalmas félreértések vannak itt. Nőként nem nyomulni kell, hanem finoman a másik értésére adni, hogy szimpatikus nekünk. Nem többet, csak ennyit. Valamilyen jelet küldeni, amit a másik aztán úgy értelmez, ahogy akar, de ha szeretne, akkor van lehetősége lépni. Mik ezek a jelek? Dióhéjban: rámosolyogsz, hosszabban ránézel a másikra, bejelölöd Facebookon, ráírsz pár sort, kedves vagy vele, megdicséred az ingjét, stb. Mindegyik jelet lehet úgy is venni, hogy csak barátságos vagy, de lehet úgy is, hogy nem lenne ellenedre, ha a másik lépne. Mi van abban, hogy valakire ráírsz, valakire rámosolyogsz, valakivel viccelődsz? Az égvilágon semmi. Ráadásul amerikai kutatók megfigyelték, hogy az esetek 70%-ban a nők kezdeményeznek! A kezdeményezés ugyanis nem a leszólítással kezdődik, hanem az említett apró flört jelzésekkel, amelyeket bizony a nők adnak. A férfiak nagyon félnek az elutasítástól, ezért ha nem kapnak zöld lámpát, akkor nem is mernek kezdeményezni – ez jusson eszedbe a következő konferencián/vonatúton/tanfolyamon/borkóstolón/kiállításon, amikor meglátsz egy szimpatikus férfit.

A nagy számok törvénye és a Tölcsér-elv

A másik dolog, amit szintén nem szeretnek a társkeresők hallani, az a nagy számok törvénye. Ez azt mondja ki, hogy minél többet próbálkozol, annál nagyobb eséllyel találsz társra. Ez igaz szórakozóhelyre, online társkeresésre, vagy bármilyen más közegre, ahol ismerkedhetsz. Tetszik, nem tetszik, de manapság annyi lehetőség van, hogy kicsi az esély arra, hogy valaki csak rád vár. Kezdeményezni, lépni kell és ha nem jön be, akkor újra próbálkozni, akár 18 vagy, akár 81. És itt jön be a képbe a Tölcsér-elv. Ha van bármi közöd az üzleti élethez, akár multi-level marketingben (MLM)-ben vettél részt, akár vállalkozásod van, vagy akár ha csak a lakásodat, autódat árultad már, ez az elv nem lesz ismeretlen számodra, még akkor sem, ha esetleg sosem nevezted a nevén. A Tölcsér-elv szerint ahhoz, hogy üzletet köss (eladj valamit), először is sok-sok érdeklődőt kell betöltened az értékesítési folyamat legtetején a tölcsérbe, utána az érdeklődőkből pedig úgy „csinálsz” (üzleti szakszóval: konvertálsz) vevőt, hogy egyre többet árulsz el a termékről, egyre több pozitív dolgot emelsz ki, esetleg lenyűgözöd egy termékbemutatóval, és türelmesen megvárod, hogy bekapja a csalit, és vegyen tőled. A folyamat során tehát egy rakás érdeklődő közül szelektálod ki azt az egyet, akinek végül eladsz. Természetesen a folyamat – amennyiben egy termékről van szó – csak akkor áll meg, ha már konkrétan eladtad a terméket, így aztán amíg ez nem történt meg, addig mindvégig töltened kell az érdeklődőket a tölcsér legtetején ahhoz, hogy folyamatosan működésben legyen az értékesítés. Hirdetsz, jelentkeznek, megnézed, kiből lehet vásárló, találkozol vele, termékbemutatót tartasz, ha nem vásárol, jöhet a következő érdeklődő, amíg meg nem lesz a vásárlód. Persze az is előfordulhat, hogy van egy nagyszerű terméked, és nem kell csinálnod semmit, a vevők maguktól jönnek hozzád. Aki azonban valaha is árult valamit, az nagyon jól tudja, hogy ez a felállás ugyancsak ritka. Gondolom, sejted már: a társkeresésre pontosan ráhúzható ez az üzleti elv. Egy különbség van: a termék, amit el kell adni, Te magad vagy. Aki most hitetlenkedve felhúzza a szemöldökét, és továbbra is azt szeretné inkább várni, hogy romantikus körülmények között a lépcsőházban a karjaiba omoljon az Igazi, ne olvasson tovább, felesleges. Aki hatékonyan és gyorsan akarja megtalálni a párját, az tartson velem, a Tölcsér-elv ugyanis nagyszerűen alkalmazható stratégia a társkeresésben.

A társtalálás lépései

Lássuk, melyek a lépései:

1. lépés: Érzelmi Fitnesz. Minden fejben dől el. Ha nem megfelelő a hozzáállásod, ha nincs meg a megfelelő tudásod a társtaláláshoz, akkor nem fog sikerülni. Megfelelő hozzáállással viszont akárhány éves korban és kilóval találhatsz magadnak társat. Jó hír, hogy az érzelmi fittség tudatosan fejleszthető, gyakorlatokkal és különféle feladatokkal.
 
2. lépés: Vadászterület kiválasztása. Nem mindegy, hogy hol próbálsz ismerkedni. Van, akinek ez jön be, van, akinek az. Ez személyiség és életkorfüggő. Fogadok, hogy az ismerkedési lehetőségek nagy részéről fogalmad sincs! Ez azért van, mert az egyedülállók egy idő után begubóznak, és szabadidejükben is a jól bejáratott helyekre járnak, így aztán esélyük sincs új impulzusokra, helyekre és férfiakra.
 
3. lépés: Jelölt kiválasztása. Ugye nem akarod újra és újra ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint eddig? Mert ha nem, akkor ideje kicsit tudatosabban választani és úgy szűrni a jelölteket, hogy csak azok maradjanak fent a rostán, akikkel valóban érdemes kezdeni. Hogyan lehet előre látni, hogy kivel érdemes folytatni és kivel nem? Honnan tudhatod, hogy valakivel összepasszolsz? Ideje megtanulni.
 
4. lépés: Randizás. Az említett nagy számok törvénye a randizásra is igaz: jellemzően rengeteg férfival kell ahhoz randiznod, hogy kialakuljon egy párkapcsolat. Fontos tudnod, hogy mivel növelheted a második randi esélyét, hogyan viselkedj, hogy pozitív első benyomást alakíts ki, és hogyan kezeld a kudarcokat és az elutasítást. Ha az első lépésben sikerült a megfelelő hozzáállást kialakítanod, akkor a sikertelen randik után sem dőlsz a kardodba, hanem a folyamat részeként tekintesz majd rájuk, illetve jó sztoriként, amit lehet mesélni!

Amint látod, rengeteg olyan információ van, amit nem biztos, hogy tudtál eddig. Ezek azonban nem férnek bele egy ingyenes leckesorozat keretébe. Itt most arra koncentrálunk, hogy beinduljon a gondolkodásod, legyenek ötleteid a folytatáshoz, és picit változzon a szemléleted. Van, akinek már ennyi is elég, de ha esetleg Te többre vágysz, szeretettel ajánlom Neked az online Társtalálás A-Z-ig! Tanfolyamot, amelynek segítségével otthonról, kényelmesen tanulhatsz a legfontosabb társkereső témákról. A tanfolyamról majd még írok.[/text_block]

arrow

HÁZI FELADAT  – randi számvetés

[text_block style=”style_1.png” align=”left” width=”460″]A coaching során azokkal a klienseimmel, akik nagyon panaszkodnak, hogy nem jön össze semmi, általában végeztetek egy kis számvetést az elmúlt fél évükről. Az esetek többségében ki szokott derülni, hogy bizony több időt töltöttek ábrándozással és/vagy panaszkodással, mint konkrét lépésekkel.

Itt az ideje Neked is egy kis számvetésnek! Írd össze, hogy az elmúlt fél év során KONKRÉTAN mit tettél a társtalálás érdekében!

  • Hányszor kezdeményeztél? (mosoly, szemezés, beszélgetés kezdeményezése)
  • Hányszor mentél el olyan helyre, ahol reális esély volt az ismerkedésre?
  • Felregisztráltál-e online társkeresőre és ha igen, hányszor kezdeményeztél (levélírás)?
  • Hány randi rendezvényen vettél részt?
  • Hány randit sikerült leszervezned?
  • Mit tettél még azért, hogy megtaláld a társad?

 

[/text_block]

  • A nagy számok törvénye a társkeresés területére (is) igaz. Használd ki!
  • Ismerd meg a Tölcsér-elvet és gondold végig, hogyan használhatod
  • Nézd végig a négy lépést – nálad szerinted hol vannak a fejlődési pontok?
  • Készítsd el a randi számvetésedet!

Randi Andi

Társkereső coachként és önismereti trénerként évek óta abban segítem a hozzám fordulókat, hogy megtalálják a társukat, illetve egyensúlyt tudjanak kialakítani az életükben. Módszereim a pozitív pszichológia elvein és a coaching eszköztáron alapulnak. A coachingon kívül tanfolyamokon, Műhelynapokon, nyári táborban várom a fejlődni vágyókat.

Egymást erősítő, boldog párkapcsolatban élek, de a társkeresős időszakomban bőven elég saját élményt gyűjtöttem össze ahhoz, hogy tudjam, min mennek keresztül a hozzám fordulók.“Kedves Andi!
Köszönőm szépen a segítségedet,nagyon hasznos tanácsokat kaptam a leckéid által.Én úgy érzem kezdek jó úton haladni a párkeresésben.Gyűlik a tölcsérem és már chetelek is fiukkal,meg levelezem is.Randi még nem volt.Még egyszer köszönőm a segítségedet és további jó munkát kívánok neked.
Üdv.:Anna”

“Szia Andi!
Igen, elolvastam a társkeresés indul modult, tényleg sokat tanultam belőle, A tölcsér elv nálam is bejött, mert nem gondoltam arra, hogy egyszerre lehet több ismerkedést is bonyolítani, illetve nem tartottam tisztességesnek.
Találtam társat, azt nem tudom még, hogy mennyire végleges.
Most más ismeretségbe nem bonyolódom, próbálom kiismerni.
Nagyon köszönöm a leveleidet, mindig nagy élvezettel olvastam, adott önbizalmat ahhoz, hogy újból induljak.
Köszönöm, üdv. Ilike”

“Kedves Andi!

Határtalan köszönet neked ezért az önkéntes munkáért, amit te teszel, tettél eddig is. Nem tudom, hogyan lehet ennyire szuper valaki aki másokkal képes megosztani a tapasztalatát!?
NOBEL DÍJAT NEKED, MOST AZONNAL!!!!!!!!
Bejött nekem is a tölcsér elv! Mostmár csak arra kell ügyelnem, hogy a tapasztalatokat 61 évesen is megszerezzem, akkor járom ki a “sulit”. Ezek szerint sosem késő tanulni, hisz a jó pap is holtig tanul!
Köszönöm az értelmes kézenfogva vezetést, a mindennapi értés nyelvén fogalmazott mondatokat, és a kivitelezhető, de inkább adoptálható ötleteket. Nem szeretnél ebből könyvet kiadni? Kellene és nem ártana! A pozitív gondolkodást vén fejjel sajátítottam el, de nem ezen a téren, egy 180 fokos fordulatot tettem ez ügyben, bevallom ezzel a gondolkodás móddal az életem könnyebbé vált, most a társkeresésében is próbálom alkalmazni és köszönöm a vizualizációs lehetőség ismertetését. Gratulálni tudok az emberségedhez és jó szívedhez, hogy mindezeket másokkal, többek között velem is megosztottad!
Egy hálás tanítványod. Még jelenkezem a végeredménnyel.

Köszönöm szépen
Feketéné Kalmár Mária”

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.