A nagy számok törvénye!

A nagy számok törvénye

– fordítsd a javadra!

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Remélem, megcsináltad szorgalmasan a házi feladatokat és elkezdtél kezdeményezni is. Ha nem tetted volna eddig, akkor sürgősen kezdd el, mert ha társkeresésre – pláne, ha online társkeresésre – adod a fejed, akkor nagy szükséged lesz a kitartásra!

A nagy számok törvénye és a Tölcsér-elv

Az online társkeresés a nagy számok törvénye alapján működik. Mivel rengeteg olyan profil van fent, aki nem gondolja komolyan a társkeresést, vagy esetleg elárasztják mások levelei, ezért készülj fel, hogy kismillió levelet kell majd megírnod.

És itt jön be a képbe a Tölcsér-elv. Ha van bármi közöd az üzleti élethez, akár multi-level marketingben (MLM)-ben vettél részt, akár vállalkozásod van, vagy akár ha csak a lakásodat, autódat árultad már, ez az elv nem lesz ismeretlen számodra, még akkor sem, ha esetleg sosem nevezted a nevén. A Tölcsér-elv szerint ahhoz, hogy üzletet köss (eladj valamit), először is sok-sok érdeklődőt kell betöltened az értékesítési folyamat legtetején a tölcsérbe, utána az érdeklődőkből pedig úgy „csinálsz” (üzleti szakszóval: konvertálsz) vevőt, hogy egyre többet árulsz el a termékről, egyre több pozitív dolgot emelsz ki, esetleg lenyűgözöd egy termékbemutatóval, és türelmesen megvárod, hogy bekapja a csalit, és vegyen tőled. A folyamat során tehát egy rakás érdeklődő közül szelektálod ki azt az egyet, akinek végül eladsz. Természetesen a folyamat – amennyiben egy termékről van szó – csak akkor áll meg, ha már konkrétan eladtad a terméket, így aztán amíg ez nem történt meg, addig mindvégig töltened kell az érdeklődőket a tölcsér legtetején ahhoz, hogy folyamatosan működésben legyen az értékesítés. Hirdetsz, jelentkeznek, megnézed, kiből lehet vásárló, találkozol vele, termékbemutatót tartasz, ha nem vásárol, jöhet a következő érdeklődő, amíg meg nem lesz a vásárlód. Persze az is előfordulhat, hogy van egy nagyszerű terméked, és nem kell csinálnod semmit, a vevők maguktól jönnek hozzád. Aki azonban valaha is árult valamit, az nagyon jól tudja, hogy ez a felállás ugyancsak ritka. Gondolom, sejted már: a társkeresésre pontosan ráhúzható ez az üzleti elv. Egy különbség van: a termék, amit el kell adni, Te magad vagy. Aki hatékonyan és gyorsan akarja megtalálni a párját, az tartson velem, a Tölcsér-elv ugyanis nagyszerűen alkalmazható stratégia a társkeresésben.

A társtalálás lépései

Lássuk, melyek a lépései:

1. lépés: Érzelmi Fitnesz. Minden fejben dől el. Ha nem megfelelő a hozzáállásod, ha nincs meg a megfelelő tudásod a társtaláláshoz, akkor nem fog sikerülni. Megfelelő hozzáállással viszont akárhány éves korban, akárhány centi magasan találhatsz társat. Jó hír, hogy az érzelmi fittség tudatosan fejleszthető, gyakorlatokkal és különféle feladatokkal.

2. lépés: Vadászterület kiválasztása. Nem mindegy, hogy hol próbálsz ismerkedni. Van, akinek ez jön be, van, akinek az. Ez személyiség és életkorfüggő. Fogadok, hogy az ismerkedési lehetőségek nagy részéről fogalmad sincs! Ez azért van, mert az egyedülállók egy idő után begubóznak, és szabadidejükben is a jól bejáratott helyekre járnak, így aztán esélyük sincs új impulzusokra, helyekre és nőkre. Ha csak az onlinehoz ragaszkodsz, könnyen úgy jársz, mint egyik kliensem, aki egy évet szúrt el feleslegesen online társkeresésre, hogy aztán rájöjjön, neki egészen más terep való. Az ő történetéről is mesélek még később.

3. lépés: Jelölt kiválasztása. Ugye nem akarod újra és újra ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint eddig? Mert ha nem, akkor ideje kicsit tudatosabban választani és úgy szűrni a jelölteket, hogy csak azok maradjanak fent a rostán, akikkel valóban érdemes kezdeni. Hogyan lehet előre látni, hogy kivel érdemes folytatni és kivel nem? Honnan tudhatod, hogy valakivel összepasszolsz? Ideje megtanulni.

4. lépés: Randizás. Az említett nagy számok törvénye a randizásra is igaz: jellemzően rengeteg férfival kell ahhoz randiznod, hogy kialakuljon egy párkapcsolat. Fontos tudnod, hogy mivel növelheted a második randi esélyét, hogyan viselkedj, hogy pozitív első benyomást alakíts ki, és hogyan kezeld a kudarcokat és az elutasítást. Ha az első lépésben sikerült a megfelelő hozzáállást kialakítanod, akkor a sikertelen randik után sem dőlsz a kardodba, hanem a folyamat részeként tekintesz majd rájuk, illetve jó sztoriként, amit lehet mesélni!

Amint látod, rengeteg olyan információ van, amit nem biztos, hogy tudtál eddig. Ezek azonban nem férnek bele egy ingyenes leckesorozat keretébe. Itt most arra koncentrálunk, hogy beinduljon a gondolkodásod, legyenek ötleteid a folytatáshoz, és picit változzon a szemléleted. Van, akinek már ennyi is elég, de ha esetleg Te többre vágysz, szeretettel ajánlom Neked az online Társtalálás A-Z-ig! Tanfolyamot, amelynek segítségével otthonról, kényelmesen tanulhatsz a legfontosabb társkereső témákról. A tanfolyamról majd még írok.[/text_block]

arrow

HÁZI FELADAT  – randi számvetés

[text_block style=”style_1.png” align=”left” width=”460″]A coaching során azokkal a klienseimmel, akik nagyon panaszkodnak, hogy nem jön össze semmi, általában végeztetek egy kis számvetést az elmúlt fél évükről. Az esetek többségében ki szokott derülni, hogy bizony több időt töltöttek ábrándozással és/vagy panaszkodással, mint konkrét lépésekkel.

Itt az ideje Neked is egy kis számvetésnek! Írd össze, hogy az elmúlt fél év során KONKRÉTAN mit tettél a társtalálás érdekében!

  • Hányszor kezdeményeztél? (mosoly, szemezés, beszélgetés kezdeményezése)
  • Hányszor mentél el olyan helyre, ahol reális esély volt az ismerkedésre?
  • Felregisztráltál-e online társkeresőre és ha igen, hányszor kezdeményeztél (levélírás)?
  • Hány randi rendezvényen vettél részt?
  • Hány randit sikerült leszervezned?
  • Mit tettél még azért, hogy megtaláld a társad?

 

[/text_block]

  • A nagy számok törvénye a társkeresés területére (is) igaz. Használd ki!
  • Ismerd meg a Tölcsér-elvet és gondold végig, hogyan használhatod
  • Nézd végig a négy lépést – nálad szerinted hol vannak a fejlődési pontok?
  • Készítsd el a randi számvetésedet!

Randi Andi

Társkereső coachként és önismereti trénerként évek óta abban segítem a hozzám fordulókat, hogy megtalálják a társukat, illetve egyensúlyt tudjanak kialakítani az életükben. Módszereim a pozitív pszichológia elvein és a coaching eszköztáron alapulnak. A coachingon kívül tanfolyamokon, Műhelynapokon, nyári táborban várom a fejlődni vágyókat.

Egymást erősítő, boldog párkapcsolatban élek, de a társkeresős időszakomban bőven elég saját élményt gyűjtöttem össze ahhoz, hogy tudjam, min mennek keresztül a hozzám fordulók.Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.