Aktivizáld magad!

Aktivizáld magad!

Sipirc ki a komfortzónából!

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Van egy csomó olyan férfi kliensem, akikről tudom, hogy az égvilágon mindenhova elmentek már és mindent megvettek, ami a társkereséssel kapcsolatos. Elmentek csábítás edzőhöz, aki elmagyarázta nekik, hogyan kell egy este akár több nőt is lefektetni. Elolvastak pszichológiai szakkönyveket a nők természetéről. Belehallgattak hanganyagokba és előadásokba a kezdeményezéssel kapcsolatban. Begyakoroltak felszedő szövegeket is. Változtattak a ruhatárukon is. Csak egy dolgot nem csináltak: egyetlen nőt sem szólítottak le. Várták a megfelelő alkalmat…

Aztán vannak olyan férfi klienseim is, akikről szintén tudom, hogy rengeteg munkát és energiát fektettek bele abba, hogy az új párkapcsolatuk minőségileg jobb legyen, mint az eddigiek (főleg, ha még életükben nem is volt párkapcsolatuk…). Szintén eljártak előadásokra, elolvastak szakkönyveket, megvették az online tréningjeimet, eljöttek coachingra is, aztán volt egy pont, amikor azt mondták, elég, eleget tudok, gyerünk, próbáljuk alkalmazni a tanultakat a gyakorlatban is. Van az a mondás, hogy “mi a különbség elmélet és gyakorlat között? Elméletileg semmi, gyakorlatilag iszonyatosan nagy!” – szóval nem titkolom előled, ezek a klienseim többször felsültek, kudarcot vallottak és pofára estek – már ha így értelmezzük azt, ha elsőre nem megy valami. Én viszont – velük együtt – úgy értelmeztem a kezdeti sikertelenségeket, hogy a fejlődési útjuk lépcsőfokait járjuk be épp. Minden egyes lépcsőfokon tanulunk valamit, és csodák csodája – minden egyes lépcsőfok közelebb vitte őket a párjukhoz, akit sikerrel meg is találtak!

Volt, akinél ez egy hét volt és volt, akinél másfél év. De boldogok! Nem várhatsz el magadtól azonnali kvantumugrást, és boldog házasságot, ha 36 éves vagy és szűz, vagy életedben nem volt egyetlen komoly kapcsolatod sem. De apró eredményeket igenis elvárhatsz és azok jönnek is!

 

A következő lépés

Igazából ha Te is pozitívan állsz a dolgokhoz, nem nyalogatod a múltbéli sebeidet, nem jársz messze a társadtól. Nagyon is jól teszed, hogy optimistán látod a dolgokat, hogy lelkileg, szellemileg készültsz a párkeresésre és hogy tudatosan „tuningolod” magad, várva a megfelelő nőre. A probléma annyi, hogy ha azt hiszed, ezzel készen is vagy, nagyon tévedsz! Ez még csak az első lépés! Tény és való, a tudatos felelősségvállalás és az optimizmus nagyon fontos lépések, de ennél tovább kell menni. Ha nem lépsz tovább, nagy eséllyel még mindig egyedül maradsz. Jó hír viszont, hogy ha ezek az alapok, a pozitív gondolkodás és a felelősségvállalás rendben vannak, sokkal könnyebben találod meg a párodat. Ne feledd: a szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőségekkel. Ráadásul jó hír, hogy minél több lehetőséget teremtesz magadnak, annál szerencsésebb leszel! Hogy hogyan teremthetsz lehetőségeket, erről szól direkt társkeresőknek kifejlesztett online Társtalálás A-Z-ig! tanfolyamom.

Tehát: itt tartunk most

Átnézted a nőkkel és párkapcsolatokkal kapcsolatos sztereotípiáidat. Megvizsgáltad az előítéleteid igazságtartalmát. Kerestél jó példákat párkapcsolatokra a környezetedben. Most pedig eljött az idő, hogy lépj! Senki sem fogja helyetted álmai nőjét leszólítani (mármint igen, de saját magának :-). Végezd el a mai gyakorlatot – de ne csak ma, hanem mindennap, főleg, ha úgy érzed, be vagy rozsdásodva, ami az ismerkedést illeti.

A

[/text_block]

arrow

HÁZI FELADAT  – nyitás a világra gyakorlat

[text_block style=”style_1.png” align=”left” width=”460″]A hideg is kiráz a gondolattól, hogy ismeretlen nőkkel ismerkedj? Sebaj, íme egy jó kis bemelegítő, felvezető gyakorlat. Ha végigcsinálod, roppant érdekes dolgokat tudsz meg a világról.

Mától a feladatod az, hogy minden nap legalább 3 ismeretlent megszólítasz. (Nem muszáj kezdetben, hogy mindhárom nő legyen.)  Akár a boltban, sorba állásnál, akár sétálás közben, akár a metróban a pénztárnál, a fitneszterem szaunájában (micsoda? nem jársz még?!) – teljesen mindegy, a lényeg, hogy kezdeményezz akár egy kétmondatos párbeszédet, akár egy rövidebb beszélgetést.

Napi 3-szor! Kezdetben roppant kényelmetlen lesz, utána viszont figyeld meg, ahogy egyre lazább leszel, és ráébredsz, hogy az idegenek általában barátságosak és segítőkészek. Ha negatív visszajelzést kapnál, ne törd rajta túl sokat a fejed – biztosan rossz napja volt az illetőnek. Tapasztalataim szerint 99%-ban pozitív válaszokat fogsz kapni. Az nők szívesen beszélgetnek, és általában segítőkészek. Ez a gyakorlat nagyszerű alkalom arra, hogy kibújj a csigaházadból és körbenézz a világban. Ha esetleg egy csinos, egyedülálló nőt sikerülne leszólítanod, máris nyert ügyed lehet! Csak szólok, hogy barátnőm épp ásványvizet cipelt haza, amikor későbbi férje leszólította, hogy segíthet-e. Segíthetett… Tehát legyél kreatív, ha neked tetsző nőt látsz![/text_block]

  • A társért – meglepetés! – tenni kell!
  • A társkeresés tudatosan tanulható
  • Ahhoz, hogy megtaláld a párod, ki kell lépned a komfortzónádból
  • Végezd el a “nyitás a világra” gyakorlatot!

Randi Andi

Társkereső coachként és önismereti trénerként évek óta abban segítem a hozzám fordulókat, hogy megtalálják a társukat, illetve egyensúlyt tudjanak kialakítani az életükben. Módszereim a pozitív pszichológia elvein és a coaching eszköztáron alapulnak. A coachingon kívül tanfolyamokon, Műhelynapokon, nyári táborban várom a fejlődni vágyókat.

Egymást erősítő, boldog párkapcsolatban élek, de a társkeresős időszakomban bőven elég saját élményt gyűjtöttem össze ahhoz, hogy tudjam, min mennek keresztül a hozzám fordulók.Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.