Magányos farkasok klubja

Lépj ki a magányos farkasok klubjából!

Itt az ideje egy kis szemléletváltásnak.

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]

A cinikus, kiégett magányos farkasokról

Társkeresők coachaként ilyen panaszokat kapok férfiaktól:

A nőknek senki és semmi nem elég jó. Ha valakinél mégis jó vagyok, akkor abba nem leszek szerelmes. Ha mégis összejövök valakivel és szerelmes is leszek, akkor végül mindig kiderül, hogy a nőknek senki és semmi nem elég jó:(“

fordítok: TE nem voltál elég jó ezeknek a bizonyos nőknek, valószínűleg mással teljesen boldogok. Ahelyett, hogy vetted volna a fáradságot és kiderítetted volna, pontosan mi lehetett a gond, kényelmesebb ujjal mutogatni a nőkre, úgy általában. (Nyugi, ezt a másik oldalon a nők is előszeretettel csinálják, nekik is szoktam szólni)

A legtöbb nő a pénzre utazik, amiből nekem nincs sok, de azért elvagyok. A neten többnyire csak leveleznek a személyes találkozás felhozatalánál már nem akarnak ismerkedni. Szórakozóhelyeken a korosztályom ritka, aki eljár szórakozni az meg nem egyedülálló. Kevés a szabadidőm.”

fordítok: nincs szabadidőd, tehát nem tudod rászánni a kellő időt és energiát a társkeresésre, ezért hozol egy átlátszó ürügyet (a nők úgyis csak a pénzre hajtanak), hogy neked miért nem megy a társtalálás.

“Az a problémám ,hogy a nők nem hajlandóak vissza írni,hiába őszinte leveleket írok.Van olyan eset két három levél után sem kapok válasz hiába elmondom hogy nem vagyok szélhámos.egyetlen mondatra nem képesek.Pedig előfizető vagyok,nem minden férfi előfizető.Nagyon bátortalanok de ha egyszer fölteszik magukat igy nem fognak párt találni.”

fordítok: az a problémád, hogy pocsék leveleket írsz az online társkeresőkön (de ezt is a nőkre kened)

A hasonlóság a fenti levelek között tehát a következő: “nem mi, férfiak vagyunk a hibásak, hanem ők, nők.” Persze sokszor a nőktől is ugyanezt hallgatom, csak fordítva: “Nem mi nők vagyunk a hibásak, hanem azok a … férfiak!”

Olvasóim nyomására 2014 óta FiftiFifti néven randi rendezvényeket is szervezünk, többek között egy dunai hajós ismerkedős bulit is, a Randi Hajót. A Randi Hajó lényege, hogy kb. 50-50 egyedülálló 3,5 órán keresztül hajókázik a Dunán, miközben különféle ismerkedős játékokon vehet részt – Kulcs & Lakat partyn, VillámCseteken, vicces fotózáson, és persze táncolhat is. Namármost, 50, a résztvevő korosztályához passzoló egyedülálló közül az ember azt gondolná, hogy csak lehet már választani. A helyzet azonban az, hogy hiába vannak a férfiak így helyzetbe hozva (összezárva egy hajón, csupa egyedülálló nővel), sokan még így is képtelenek lépni bármit is. A korlátnak támaszkodva bámulják a vizet, hátha onnan kiolvashatnak egy-két bombabiztos felszedő szöveget. 1 perc alatt megállapítják, “itt nincs senki, aki tetszene”, és meg sem próbálnak szóba elegyedni valakivel. Persze igazából a kudarcot kerülik – csak ezzel együtt a sikert is.

Mit teszel, ha évekig egyedül vagy és csak visszautasítást kapsz a nőktől? Tipikusan sajnos azt, hogy a nőkre mutogatsz – ők a hibásak, amiért egyedül vagy. És könnyű is érveket találni amellett, hogy a nők miért szörnyűek – tele van mindenféle sztereotipikus megállapítással a világ, javában dúl a “nemek háborúja”, a sárdobálás – persze magányos és boldogtalan emberek között. Lehet, hogy megnyugtató mindent a másikra kenni, de a külvilág átlát a szitán, a lúzerbélyeg pedig ott van a homlokodon. Pedig ha megértésre törekednél háborúzás helyett, már rég lenne párkapcsolatod, azt elhiheted nekem. Persze lehet, hogy képtelen elvárásokkal rendelkezel – mint az a teljesen átlagos negyvenes férfi ismerősöm, aki mindenképpen topmodellt akar, csak nem ébred rá arra, hogy egy topmodellhez sajnos ő kevés lesz és igazából azért akar topmodellt, hogy a saját kisebbrendűségi érzéseit legyőzhesse vele.

Őszintén, te mit gondolsz a nőkről?

Lehetséges, hogy a Te fejed is tele van mindenféle, párkapcsolatgátló sztereotípiával?

Nézzük csak meg!

Alaposan gondold végig, figyeld meg és jegyzeteld le a következőket:

Hogyan néznek ki a haverokkal töltött programok?
Mik a fő témák?
Ha nők kerülnek szóba, általában milyen jelzőkkel illetitek őket?
Egészítsd ki a következő mondatot: “Minden nő ___________________”
“A normális nő és párkapcsolat ________________________________”
Ha csupa olyan ember alkotná a világot, mint amilyen Te vagy és a baráti köröd, milyen lenne a világ?
Őszintén: több időt töltesz-e a nőkről való panaszkodással, mint a velük való randizással?

A felelősségvállalásról

Itt az ideje felelősséget vállalnod a gondolataidért és azért a környezetért, amelyben vagy. Hidd el, létezik egy másik világ, egy afféle párhuzamos univerzum, amelyben az emberek boldog párkapcsolatokban élnek – és ez a párhuzamos világ itt van, a Te világod mellett. Ez kicsit olyan, mintha valaki állandóan az Indexet olvassa és teljesen depressziós lesz tőle, ki sem mozdul a lakásból és még az esti híradót sem hagyja ki, más pedig csodálatos civil kezdeményezésekben vesz részt, színes társadalmi életet él és kulturális programokon töltődik. Két ember, ugyanabban az országban, mégis, két teljesen más hangulat és életszínvonal. Kin múlik, hogy hogyan alakítod az életedet? Nagyrészt rajtad. Vállald a felelősséget! Önismereti tréningjeimen is ez a legnehezebb és legfájdalmasabb lépés: belenézni a tükörbe, meghallgatni a visszajelzéseket amiket kap a résztvevő. Sokan a szerencsétlen áldozat szerepében tetszelegnek, mert az sokkal kényelmesebb. A változás az élet minden területén, így a társkeresésnél is a felelősségvállalásnál kezdődik, akár tetszik, akár nem.

[/text_block]

arrow

HÁZI FELADAT  a szingli-klub tagjainak (és persze Neked)

[text_block style=”style_1.png” align=”left” width=”460″]Alaposan gondold végig, figyeld meg és jegyzeteld le a következőket:
Ha csupa olyan ember alkotná a világot, mint amilyen Te vagy és a baráti köröd, milyen lenne a világ? Őszintén: több időt töltesz-e a nőkről való panaszkodással, mint a velük való randizással?
Van előtted pozitív párkapcsolati példa? Mely értékek a legfontosabbak számodra egy párkapcsolatban? Ezen értékek közül melyek vannak már most jelen az életedben? A fentieket megválaszolva könnyen megállapíthatod, hogy mérgező (gondolati, baráti) közegben vagy-e, ami a társkeresést illeti. A sokszor hangoztatott elvek, panaszok olyanok, akár egy alapos agymosás – a beégett gondolatokat roppant nehéz megváltoztatni később.[/text_block]
  • Mit NEM teszel meg most azért, hogy társra találj?
  • Vizsgáld meg, milyen környezetben vagy, ami a társkeresést és boldog párkapcsolatokat illeti.
  • Vizsgáld meg a nőkre és a párkapcsolatokra vonatkozó gondolataidat.
  • Készíts jegyzeteket a fentiekről, hogy később aztán újra át tudd olvasni ezeket.

Randi Andi

Társkereső coachként és önismereti trénerként évek óta abban segítem a hozzám fordulókat, hogy megtalálják a társukat, illetve egyensúlyt tudjanak kialakítani az életükben. Módszereim a pozitív pszichológia elvein és a coaching eszköztáron alapulnak. A coachingon kívül tanfolyamokon, Műhelynapokon, nyári táborban várom a fejlődni vágyókat.

Egymást erősítő, boldog párkapcsolatban élek, de a társkeresős időszakomban bőven elég saját élményt gyűjtöttem össze ahhoz, hogy tudjam, min mennek keresztül a hozzám fordulók.Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.