Helló!

“Nekem is lehet boldog és tartós párkapcsolatom belátható időn belül?”

Hogyne, de ezért sok mindent kell megtenned. Indulhatunk?

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Először is, tisztázzunk valamit: a Társtaláló Iránytű elnevezés nem csupán marketingszöveg. Segítségemmel 2009 óta több ezer elégedett olvasóm és tanfolyamosom, konferencia és tréningrésztvevőm írt nekem hálás köszönetet a munkámért. (Ezért csinálom :-)

Hadd találjam ki: némileg introvertált, kissé “kocka” típusú férfi vagy (informatikus? mérnök?), és/vagy szakítás/válás után lévő, kiábrándult pasi, aki úgy érzi, az ismerkedési készségei kissé berozsdásodtak, esetleg sosem voltak igazán a csúcson, és ötlete sincs, hogyan is kellene neki indulni. Érzed, hogy kellene valamit tenned, de úgy gondolod, a társkeresés valami roppant veszélyes üzem, amelytől jobb, ha távol tartod magad, esetleg arra vársz, hogy majd “a Sors intézi” és az álomnő majd valahogy az öledbe esik.

Az is lehet, hogy már rájöttél, jól jönne egy kis segítség, és sokféle “szakirodalmat” átbogarásztál már. A férfiakat sok helyen “okítják”, hogy hogyan is kellene hódítani, ám ezek a stratégiák nem mindenkinél működnek, mert alapvetően egy olyan személyiségtípust várnak el, ami Te például nem vagy (pl. utcán kell leszólítgatni nőket, kb. 5 perc alatt megcsókolni őket és hasonlók, ami nem működik mindenkinek.) Erre mondja sok kliensem, hogy amit és ahogy én oktatok, az olyan “emberi”, tehát közelebb áll ahhoz az értékrendhez amit képviselni szeretnének a párkapcsolataik terén. Persze, nyilván az sem hátrány, hogy nő vagyok rengeteg női klienssel, így van némi fogalmam róla, hogy a nők – azok az értékes nők, akikre vágysz – milyen típusú bánásmódot szeretnének kapni ahhoz, hogy tartós és boldog párkapcsolatod és ne csak egyéjszakás numeráid legyenek.

Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy a legtöbbször a társtalálás akadálya nem külső okra vezethető vissza, hanem sokkal inkább belső gátakra és korlátokra. Önbizalomhiány, “nem vagyok elég jó”, “túl jó fiú vagyok”, “én már nem kellek senkinek” és társaik – ismerősek Neked is? Egyet hadd szögezzek le rögtön az elején: MINDENKI TALÁLHAT TÁRSAT. De tényleg – olyan, teljesen reménytelennek tűnő de aztán sikerrel párt találó esetekkel találkoztam már, hogy hidd el, amikor ezt mondom: mindenkinek van valahol valaki. Csak meg kell keresni. Persze, az út, amit be kell járni, nem mindenkinek egyforma hosszú. De egy biztos: ha feladod és nem csinálsz semmit, akkor nem lesz társad és ez ilyen egyszerű.

Van ugyanakkor számomra egy nagyon jó hírem: férfiként a társkereső piacon betöltött értéked idővel egyre növekszik, míg az ugyanebben a helyzetben/korban lévő nőknek csökken. Fel tudod fogni, mennyire mázlista vagy ezzel? Az esélyeid arra, hogy harmincöt, negyven vagy ötven felett társra találj, sokkal nagyobbak, mint mondjuk huszonévesen. Márpedig ha te egy hosszú kapcsolatból kiesve arra alapozol, hogy ezt a párodat is milyen nehéz volt megtalálni huszonévesen, teljesen tévúton jársz – idővel egyre könnyebb dolgod lesz ugyanis. Csupán pár dolgot kell megtenned azért, hogy hódíts, nem kell tartanod a vetélytársaktól és az öregedéstől annyira, mint egy nőnek. Mondom: mázlista vagy, és még csak nem is tudsz róla!

Coachként a dolgom nem csupán az, hogy tükröt tartsak, infókkal szolgáljak és segítsek, de az is, hogy kicsit “rugdossalak” – szép szóval motiváljalak és inspiráljalak, hogy végre valóban összeszedd magad és elindulj megtalálni a párod! Összeállítottam neked pár ingyenes leckét, amelyek már önmagukban elegek ahhoz, hogy változás álljon be az életedben, azt javaslom, alaposan olvasd el és kövesd őket!

Elmélet helyett gyakorlat!

Éppen azért, merthogy coach vagyok, az elmélet mellett a gyakorlatban hiszek. Ha csak olvasol, “nézelődsz”, sosem fog történni semmi. Márpedig vannak, akiknek nagyon sok mindent meg kell tenniük a sikerért, míg másoknak jóval rövidebb az út. Volt egyszer egy 38 éves, nem túl jóképű programozó kliensem, aki ráadásul még raccsolt is, sőt, a helyzetet “súlyosbítandó”, még életében nem volt dolga nővel. Gondolod, hogy neki elég volt két leckét elolvasnia és máris sikerrel járt? A nagy francokat, körülbelül 4 évet fektetett előtte önfejlesztésbe: a stylisttól kezdve a kineziológusig mindenhol megfordult, mire hozzám került. Képes volt felépíteni magát, és lett is barátnője. Így aztán ha eddig úgy gondoltad, számodra ez lehetetlen, gondold át újra – lehet, hogy csak lusta vagy rászánni a dologra azt az energiát, időt és pénzt, amit bizony rá kell. Eddig ki sem néztél a monitor mögülről, vagy a karrieredet építetted? Számold csak ki, mennyi mindent fektettél abba, hogy jó legyél a munkádban! Nos, miből gondoltad, hogy a társkeresésbe elég, ha egy ezreléknyi energiát teszel és ugyanolyan klassz eredményt kapsz, mint a karrierednél?

Öveket becsatolni, indulunk!

A következő napokban megismered azokat az alapelveket, amelyek mentén a Társtaláló Iránytű működik. Rengeteg praktikus tanácsot és ötletet fogsz kapni, miközben átlátod, hogy pontosan mit és hogyan is kellene csinálnod, és eddig mit rontottál el.

Végigcsinálunk egy egyhetes online coachingot most együtt! Mit szólsz?[/text_block]

arrow

HÁZI FELADAT kissé félénk/berozsdásodott férfiaknak

[text_block style=”style_1.png” align=”left” width=”460″]Az első házi feladatod roppant egyszerű: ha bárkinél úgy látod, hogy segítségre szorul a következő napokban bármiben is, segíts neki! Ez a gyakorlat az egyik kedvenc pozitív pszichológián alapuló gyakorlatom: nem csupán a kommunikációs készségeidet porolhatod le és fejlesztheted általa, de kiváló önbizalomnövelő is – márpedig önbizalomra szükséged lesz a következő napokban!

A varázsmondat: “Elnézést, segíthetek?”[/text_block]

  • A társért meg kell dolgozni
  • Férfiként iszonyú mázlista vagy, mert a társtalálási esélyed idővel növekednek.
  • Válogasd meg, kinek a párkapcsolati és társkereső tanácsait fogadod el!
  • Első házi feladat: segíts, ha bárkinél úgy látod, segítségre van szüksége!

Randi Andi

Társkereső coachként és önismereti trénerként évek óta abban segítem a hozzám fordulókat, hogy megtalálják a társukat, illetve egyensúlyt tudjanak kialakítani az életükben. Módszereim a pozitív pszichológia elvein és a coaching eszköztáron alapulnak. A coachingon kívül tanfolyamokon, Műhelynapokon, nyári táborban várom a fejlődni vágyókat.

Egymást erősítő, boldog párkapcsolatban élek, de a társkeresős időszakomban bőven elég saját élményt gyűjtöttem össze ahhoz, hogy tudjam, min mennek keresztül a hozzám fordulók.“Szelektáltam, válogattam, randevúzgattam, én is válogattam, de engem is dobtak! Közben megtaláltam a Te oldaladat az Interneten. Odaadóan olvastam, sokat tanultam Tőled! Nagyon tetszett az ún. nagy számok törvényének említése, amit eddig matematika, műszaki és pénzügyi terülteken hallottam csak használni. Ez megnyugtatott, hogy itt is “létezik”. 

Ennek ellenére eljutottam odáig, hogy megkérdeztem magamtól “Egyáltalán kell nekem valamilyen kapcsolat?” Három hétig kibírtam! 2011 novemberében ismét elkezdtem keresgélni, Internetre tévedtem, “Inkább randevúzgatok, mint itthon üljek és nézem az 5 oldalát a szobának?!” gondoltam. Amikor már szinte lemondtam, hogy valaha lesz is valaki, nem házasodni, nem összeköltözni akartam, legyen valaki pszichológiailag és legyen egy társam egy színház, kirándulás mozi, stb erejéig. Főzéstől kezdve mindent elvégzek! Önállóan el tudom látni! Ekkor elhangzott  olyan kérdés egy-egy hölgy részéről: “Akkor miért kell nekem társ??” Erre képtelen voltam válaszolni, többet nem találkoztunk!
2011. december elsején volt az utolsó – elhatározásom szerint – az utolsó randi. Szimpatikusak voltunk, jött a következő és a következő, azóta is együtt vagyunk (nem költözünk össze, nem is akarunk!)
Ő is özvegy és előtte meg elvált! Sok a közös, az azonosság. Ő 1947 jó magam meg 1949 évben születtünk. Neki is van már egy nagy leánya és unokája!  
Ezzel az írással már nagyon régen készültem! Ő nem tud Rólad és arról sem tud, hogy írok Neked!
Megkönnyebbültem! Engedd meg, hogy dicsérjelek! Profi módon csinálod!
Üdvözöllek Budapestről!”
László 

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008-2015 Társkereső Kalauz.